Pixabay.com

'Huurkwijtschelding voor Amstelveense sportverenigingen over maart, april en mei'

Amstelveen - Alle Amstelveense sportverenigingen zouden in verband met de corona-crisis huurkwijtschelding moeten krijgen over de maanden maart, april en mei. Dat stelt de VVD Amstelveen, dat daartoe schriftelijke vragen heeft ingediend. 

'De corona-crisis heeft ook bij de Amstelveense sportverenigingen een grote impact. In de maanden maart, april en mei is niet of weinig gesport. Ook de horeca in de sportkantines is dicht geweest, voor de meeste verenigingen gaan die pas per 1 juli hopelijk weer open. Al met al heeft dit geleid tot aanzienlijke financiële schade voor deze verenigingen', stelt de partij in een persbericht.

Huren kwijtschelden

VVD-raadslid Victor Frequin stelt dat gemeente Amstelveen in de corona-crisis snel heeft gereageerd door een steunpakket van 15 miljoen euro ter beschikking te stellen bovenop de landelijke financiële voorzieningen. 'Deze steunmaatregel geldt ook voor de Amstelveense sportsector', zegt Frequin, die het College van B en W schriftelijk heeft verzocht de huren van  de Amstelveense sportverenigingen over de maanden maart, april en mei, voor zover dit nodig is, kwijt te schelden. Hij verwijst hierbij naar het besluit dat de gemeente Amsterdam hierover 30 mei jongstleden genomen heeft.

Gelijk speelveld

'Doel van deze maatregelen is de sportverenigingen en sportaanbieders een betere uitgangspositie te geven bij het weer opstarten van hun activiteiten. Kwijtschelding van de huren over deze 3 maanden ook voor de Amstelveense sport geeft letterlijk een gelijk speelveld in onze regio', zegt Frequin. 


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen 11 aug. 2020 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 11 aug. 2020 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.