Pixabay.com

'Huurkwijtschelding voor Amstelveense sportverenigingen over maart, april en mei'

Amstelveen - Alle Amstelveense sportverenigingen zouden in verband met de corona-crisis huurkwijtschelding moeten krijgen over de maanden maart, april en mei. Dat stelt de VVD Amstelveen, dat daartoe schriftelijke vragen heeft ingediend. 

'De corona-crisis heeft ook bij de Amstelveense sportverenigingen een grote impact. In de maanden maart, april en mei is niet of weinig gesport. Ook de horeca in de sportkantines is dicht geweest, voor de meeste verenigingen gaan die pas per 1 juli hopelijk weer open. Al met al heeft dit geleid tot aanzienlijke financiële schade voor deze verenigingen', stelt de partij in een persbericht.

Huren kwijtschelden

VVD-raadslid Victor Frequin stelt dat gemeente Amstelveen in de corona-crisis snel heeft gereageerd door een steunpakket van 15 miljoen euro ter beschikking te stellen bovenop de landelijke financiële voorzieningen. 'Deze steunmaatregel geldt ook voor de Amstelveense sportsector', zegt Frequin, die het College van B en W schriftelijk heeft verzocht de huren van  de Amstelveense sportverenigingen over de maanden maart, april en mei, voor zover dit nodig is, kwijt te schelden. Hij verwijst hierbij naar het besluit dat de gemeente Amsterdam hierover 30 mei jongstleden genomen heeft.

Gelijk speelveld

'Doel van deze maatregelen is de sportverenigingen en sportaanbieders een betere uitgangspositie te geven bij het weer opstarten van hun activiteiten. Kwijtschelding van de huren over deze 3 maanden ook voor de Amstelveense sport geeft letterlijk een gelijk speelveld in onze regio', zegt Frequin. 


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.