Pixabay.com

'Huurprijzen vrije sectorwoningen in Amstelveen tophoog'

Amstelveen - De gemiddelde huurprijs van een vrije sectorwoning van 100 m2 is bijna nergens in Nederland zo hoog als in Amstelveen.

Uit een lijstje dat Business Insider samenstelde blijkt dat Amstelveen wat dat betreft tot de op een na duurste gemeenten van Nederland behoort. Voor een vrije sector huurwoning in Amstelveen (100m2) betaal je namelijk gemiddeld 2053 euro.

Met de Top 2-notering blijft Amstelveen gemeenten als Haarlem, Leiden en Utrecht voor, alleen in Amsterdam liggen de vrije sector huurprrijzen nog hoger. In Amstelveen betaal je circa 2x zoveel als in steden als Apeldoorn, Leeuwarden en Enschede. Bekijk hier het artikel van Business Insider.

Vandaag werd ook bekend dat de prijzen van bestaande koopwoningen in heel Nederland verder zijn gestegen: in Noord-Holland met 5,4 procent (bron: cbs).


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 19:39

De nieuwe corona-maatregelen op een rijtje

Amstelveen - Het kabinet heeft vanavond een omvangrijke serie nieuwe corona-maatregelen aangekondigd die dinsdag 29 september 18.00 uur ingaan en minimaal drie weken van kracht blijven. 

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Soap rond afgesloten fietspad in Bovenkerk duurt voort

Amstelveen - De heropening van het reeds lange tijd afgesloten fietspad tussen Zetterij en de Noorddammerlaan in Bovenkerk (Kazernepad/Zwarte Pad) heeft opnieuw vertraging opgelopen. Het stuk fietspad, dat hard op weg is het duurste stuk fietspad van Amstelveen te worden, wordt nu naar verwachting in februari 2021 geopend.

Winkels gisteren 10:16

Nieuwe kunst- en kadowinkel in Stadshart Amstelveen

Amstelveen - In Stadshart Amstelveen heeft kunst- en kadowinkel KYLDO de deuren geopend. De winkel biedt collectie kunstige cadeaus, moderne woondecoraties en kleurrijke kunstbeeldjes uit het binnen- en buitenland  

Amstelveen van voorheen 27 sep. 2020 20:50

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.

112 27 sep. 2020 18:44

Vrachtwagen en personenauto in botsing

Aalsmeer/Amstelveen - Op de Legmeerdijk (N231), ter hoogte van de kruising met de N196, zijn zondagavond een vrachtwagen en een personenauto in botsing gekomen.