ICT-debacle Amstelveen: directie wist niets van ‘end-of-life situatie’

Amstelveen – Dat er sprake was van een end-of-life situatie in de gemeentelijke ICT-infrastructuur is binnen de gemeentelijke bedrijfsvoering niet tijdig onder de aandacht gebracht bij de directie.

Dat meldt het College van B en W in een brief aan de gemeenteraad, waarin het college stelt dat zij  uiteindelijk bestuurlijk aanspreekbaar is op de gang van zaken.

De gemeentelijke ICT-infrastructuur bleek in dermate belabberde staat dat een miljoeneninvestering noodzakelijk is om de digitale dienstverlening in stand te kunnen houden. 

De urgentie van de investeringen in het verouderde ICT-netwerk was niet bij het gemeentebestuur bekend, maar op het moment dat de urgentie duidelijk werd, is direct actie ondernomen. Het college zegt zich bewust te zijn van het feit dat de gemeentelijke organisatie op dit moment niet voldoende is toegerust om soepel in te spelen op digitale ontwikkelingen.

De politieke fracties spraken hun ongenoegen uit over de gang van zaken rond het ICT-debacle en de wijze waarop het op de politieke agenda werd geplaatst.

Het college heeft een beleidsstuk in voorbereiding om de organisatie goed toegerust te maken op de ICT-eisen van deze tijd. Het voorstel zal in het proces van de begrotingscyclus worden ingebracht.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis. 

Zakelijk gisteren 09:44

JobZ: Centralpoint zoekt accountmanager

Amstelveen - Centralpoint, de grootste IT-reseller van de Benelux en gevestigd in Amstelveen, groeit nog steeds en zoekt een nieuwe accountmanager. 

Algemeen 25 mei 2020 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.