Iepen verplaatst vanwege bouw Hollandse Meesters

Amstelveen - Vanwege de aanstaande bouw van het wooncomplex Hollandse Meesters aan de Groen van Prinstererlaan zijn acht leivormige iepen en één tulpenboom verplaatst.

De leivormige iepen hebben een compact wortelstelsel en konden daardoor gemakkelijk uit de grond gehaald worden. Vanwege dat wortelstelsel en de grootte van deze leibomen is de kans groot dat de bomen goed aanslaan op hun nieuwe plek: de bomen komen verderop terug in het plantsoen aan de overkant van de Groen van Prinstererlaan 114.

In de verkoop

Voor de bouw van de nieuwe woontoren, waarvan Fase 1 en Fase 2 in de verkoop zijn, is het nodig om bomen te verwijderen. Rondom het bouwproject komen straks nieuwe bomen terug. Het bouwproject Hollandse Meesters  zal 303 appartementen gaan tellen (172 huur en 131 koop). Het ontwerp bestaat uit een basis van zes woonlagen met daarop twee torens, één voor de koopwoningen en één voor de huurwoningen. 

Prijzen koopwoningen Hollandse Meesters Amstelveen

De koopwoningen vallen in een grote prijsrange: van € 290.000,- voor een 2-kamer appartement van crica 40 m2, tot een 185m2 groot penthouse voor ca. anderhalf miljoen euro.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit: No. 86

Amstelveen - De nieuwste editie van AmstelveenZ Magazine (No. 86, maart 2024) is uit! Deze maand bevat het magazine onder andere een overzicht van woningbouwlocaties in Amstelveen.

Politiek vandaag 14:02

Gemeenteraad Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij lokale politiek en gaat de straat op

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij de lokale politiek en horen wat er leeft in de samenleving. Wat zijn de zorgen en aandachtspunten van inwoners, wat zijn hun tips aan de raad? Een aantal raads- en burgerleden bracht afgelopen zaterdag daarom onder de noemer 'Raad op straat' een bezoek aan winkelcentrum Groenhof, om input van inwoners te verzamelen.

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:27

Het festival voor jonge bands Young Urbanus op 6 april

Amstelveen - Zaterdagavond 6 april aanstaande vindt voor de derde keer Young Urbanus plaats in het Noorddamcentrum Bovenkerk. Young Urbanus is inmiddels uitgegroeid tot dé hotspot voor jonge bands in Amstelveen! Toegang is gratis. Het eerste optreden start om 19:30 uur. Vol is vol!

Politiek vandaag 09:11

Vijvers Middenhoven uitgebaggerd: ‘Nu vijver bij winkelcentrum Groenhof’

Amstelveen - Om de waterkwaliteit te verbeteren zijn de vijvers in Park Middenhoven uitgebaggerd. De lokale politieke partij Goed voor Amstelveen, die zich hard maakte voor het uitbaggeren, hoopt dat nu ook de vijver bij winkelcentrum Groenhof (naast De Bolder) aan de beurt komt.

112 vandaag 08:40

Blikschade bij ongeval A9

Amstelveen - Op Rijksweg A9 bij Amstelveen heeft zondagavond een ongeval plaatsgevonden, waardoor twee rijstroken tijdelijk moesten worden afgesloten.