De landijsbaan bij De Poel staat onder water

IJsbanen nog te dun om op te schaatsen

AMSTELVEEN – Er ligt al een dun laagje ijs op het met water ondergespoten terrein van de landijsbaan bij De Poel in Amstelveen. Momenteel is het nog te dun, maar wellicht kan er eind deze week geschaatst worden.

De landijsbaan in Amstelveen ligt sinds 2011 nabij de Poel. Ieder jaar wordt het terrein, waar zomers gevoetbald en gerecreëerd kan worden, in de winter ondergezet met water. Als de baan wordt geopend voor schaatsers dan wordt deze gerund door vrijwilligers van schaatsvereniging De Poelster.

Afwachten

De afgelopen jaren kon er door gebrek aan ijzige temperaturen niet veel geschaatst worden op de landijsbaan. Vorig jaar was het desalniettemin wel enkele dagen raak. Schaatsvereniging De Poelster meldt vandaag op de website dat er eind deze week wellicht wel weer geschaatst kan worden.

Ook op de landijsbaan van de Amstelbocht in Ouderkerk aan de Amstel kan wellicht aan het eind van de week worden geschaatst. Eergisteren lag er al een dunne ijsvloer. Maar het ijs is door de harde wind en de krachtige zonkracht weer open gewaaid. Voor de schaatsliefhebbers is het dus afwachten geblazen.

 


Meer nieuws

Sport vandaag 14:52

Back to the Future bij NTC Amstelveen

Amstelveen - Van zondag 30 juni tot en met zondag 6 juli vinden er in Amstelveen twee grote internationale tennistoernooien plaats. 

112 vandaag 13:58

Zoekactie in Ouderkerkerplas naar 14-jarige: slachtoffer gevonden

Ouderkerk aan de Amstel - Dinsdagmiddag rond 13.00 uur is er in de Oudekerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel een zoekactie op touw gezet. De politiehelikopter en brandweerduikers zochten vanaf de straat Aan de Wind het water af omdat er een 14-jarige jongen vermist zou zijn. Het slachtoffer is inmiddels gevonden en overgebracht naar het ziekenhuis.  

Rubriek: Onderweg op de A9 vandaag 10:54

27 juni: webinar over de werkzaamheden aan de A9

Amstelveen - Op donderdag 27 juni, van 20.00 uur tot 21.30 uur, wordt er een webinar georganiseerd (digitaal) over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

Bovenkerk verandert 13 juli tijdens Zomerfeest in olympisch dorp

Amstelveen - Zaterdag 13 juli van 14.00 tot 19.00 uur vindt in het Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest in Bovenkerk plaats. Deze keer staat het feest in het teken van de Olympische Spelen. Voor één dag wordt Bovenkerk een heus olympisch dorp met o.a. leuke sportieve activiteiten voor jeugdige bezoekers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer langskomen voor Heel Bovenkerk Bakt, de braderie, de barbecue, heerlijke hapjes en drankjes en diverse optredens.

Evenementen & Activiteiten gisteren 17:32

Amstelveen Culinair 2024: Een culinair feest aan de Poeloever

Amstelveen - De zomer is begonnen en dat betekent dat het bijna tijd is voor hét fijnproevers evenement van het jaar: Amstelveen Culinair. Op zaterdag 6 juli wordt de prachtige poeloever, met uitzicht over De Poel en het Amsterdamse Bos, omgetoverd tot een culinaire ontmoetingsplaats. Dit jaar is het extra speciaal omdat het terrein nog nooit eerder voor een evenement is gebruikt. Met het mooie weer kunnen bezoekers hier genieten van de zonsondergang over De Poel.

Algemeen gisteren 13:51

Nieuwe naam ontmoetingsruimte Kastanjeflat onthuld: Kastanjehof

Amstelveen - Met trots is de nieuwe naam van de ontmoetingsruimte in de Kastanjeflat bekend gemaakt: Kastanjehof. Het naambord werd feestelijk onthuld door wethouder Marijn van Ballegooijen, waarmee de vernieuwde ontmoetingsplek officieel in gebruik is genomen.