‘Ik wilde een boek schrijven dat leest als een actiefilm’

‘Ik wilde een boek schrijven dat leest als een actiefilm’ Foto: Hans Breuker

Amstelveen – Met het boek ‘Mack Dime, het verraad van Lady Charlamane’ debuteert Amstelvener Hans Breuker als schrijver. Het niet-alledaagse actieboek speelt zich grotendeels af in Amstelveen en directe omgeving.

‘Ik wilde een boek schrijven dat leest als een actiefilm. Ik ben in Amstelveen geboren dus is het logisch dat het boek zich deels hier afspeelt’, zegt Breuker in een persbericht over zijn boek dat naast e-book nu ook als paperback vooruit is te bestellen.

Race op de Beneluxbaan

In het boek komen bijvoorbeeld een race op de Beneluxbaan, een vuurgevecht op het Gelderlandplein en een schietpartij bij een jachthaven nabij de VU aan de orde. Breuker, naast marketeer en kunstenaar nu dus ook schrijver, stelt dat zijn hoofdpersonage Mack Dime geïnspireerd is op een 'kruising tussen James Bond en rapper 50 cent.' Hij noemt het zelf ‘een boek bomvol spanning, humor en lekkere wijven dat leest als een actiefilm’. 

Mack in de val

In dit eerste deel van de Mack Dime serie loopt Mack in een val opgezet door zijn oud protegé Lady Charlamane. Dime Securities is het grootste private beveiligingsbedrijf van Europa maar Mack is een adrenaline junkie, drankorgel en womaniser die bijna dagelijks te vinden in de roddelpers door zijn roekeloze gedrag. Dit keer is het echter ernstig, Mack moet op de vlucht voor de politie en een klein leger huurlingen. Niet alleen zijn eigen leven hangt aan een zijden draadje, dat van zijn bedrijf en van zijn rechterhand Sheila.

Actiespektakel

Al met al spreekt Breuker van een echt actiespektakel vol humor en natuurlijk femme fatales. ‘Ik wil al mijn hele leven schrijven en heb nu echt mijn genre gevonden, het is een echt actieboek. Ik hoop dat iedereen er veel plezier aan beleeft. Hoewel dit boek nu bij de drukker ligt ben ik al bezig met het volgende boek in deze serie: ‘De baron van de Balkan.” 

 Meer informatie en bestellen van het boek kan via www.mackdime.nl


Reacties