Illegale prostitutie in sociale huurwoning Amstelveen

Amstelveen – Een bewoonster van een sociale huurwoning in Amstelveen moet haar woning ontruimen en verlaten omdat haar huis blijkt te zijn gebruikt als seksinrichting voor illegale prostitutie.

Dat heeft de rechtbank in een kort geding bepaald, nadat Eigen Haard had gevorderd dat de woning op een zo kort mogelijke termijn zou worden ontruimd, nadat bewezen werd dat er postituees actief waren in de woning.

Sleutels aan vriend gegeven

De bewoonster was eind vorig jaar, rond Kerstmis, samen met haar kinderen met wie ze de sociale huurwoning bewoonde, tijdelijk bij haar moeder gaan wonen en had de sleutels van haar sociale huurwoning overgedragen aan een vriend, die op de woning zou passen en post uit de brievenbus zou halen.

In de periode die volgde blijken er in de sociale huurwoning prostituees aan de slag te zijn gegaan. Controles van de gemeente en de politie in februari dit jaar bevestigden dat. Er was onder meer sprake van een peeskamer en bij een controle werden twee prostituees aangetroffen, De eigenlijke bewoonster keek in de periode dat zij weg was niet meer om naar haar sociale huurwoning en had naar eigen zeggen geen idee dat er prostituees in haar huis aan de slag waren.

Huurster ernstig tekort geschoten

Medio maart werd de sociale huurwoning al op last van de burgemeester van Amstelveen gesloten vanwege de ontdekte illegale activiteiten. In de rechtszaak die volgde bleek dat de huurster een ernstige tekortkoming in nakoming van de huurovereenkomst kan worden verweten en dat Eigen Haard de huurovereenkomst mag ontbinden.

Dat de huurster de sleutel aan een derde heeft toevertrouwd die vervolgens misbruik heeft gemaakt van het vertrouwen van de huurster, is een omstandigheid die voor het risico van de huurster komt. Ook woog mee dat de vrouw niet meer naar haar woning had omgekeken, terwijl ze hoofdbewoonster was.

Niet door de vingers zien

De rechter ging mee in de redenatie dat van woningcorporatie  Eigen Haard niet kan worden gevergd dat zij prostitutie in een sociale huurwoning door de vingers ziet. De huurster moet binnen een maand haar woning hebben ontruimd op straffe van een dwangsom.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Algemeen gisteren 17:58

Maai Mei Niet: minder maaien, meer biodiversiteit

Amstelveen - Amstelveen doet mee aan de landelijke campagne ‘Maai Mei Niet’. Om de biodiversiteit te vergroten maait de gemeente de gehele maand mei bermen, bloemweiden en geselecteerde gazonstroken niet. Minder maaien zorgt voor meer bloemen en bijen.