De opengebroken deur van het gekraakte kantoorpand in Amstelveen. VTF, Vivian Tusveld

'Illegale situatie rond kraakpand zo snel mogelijk beëindigen'

Amstelveen - De fractie van D66 Amstelveen is geschrokken van het kraken van een kantoorpand aan de Mr. G. Groen van Prinstererlaan 114 door de groep We Are Here vannacht. De partij wil dat het college van B&W, waar het zelf onderdeel van uitmaakt met twee wethouders, al het nodige gaat doen om illegale situaties te beëindigen.

Ook gaat D66 het college aansporen om op korte termijn met de gemeente Amsterdam en het ministerie in overleg te treden om een oplossing te vinden voor uitgeprocedeerde asielzoekers.  

Kraakverbod

De fractie van D66 verwacht dat het college van B&W in samenwerking met het OM de situatie op korte termijn gaat bekijken. D66 is vooral bezorgd over onveilige situaties in het pand en in de omgeving.

D66-fractievoorzitter Harmen van der Steenhoven: “In Nederland is kraken bij wet verboden. Als overheid hebben wij de plicht wetten na te leven en illegale situaties niet in de hand te werken. Indien er strafbare feiten zijn gepleegd moeten het college van B&W en het OM op korte termijn optreden”. In de commissievergadering van aanstaande donderdag gaat D66 de situatie met het college van B&W bespreken.

Oplossing

D66 gaat het college van B&W ook vragen om op korte termijn met de gemeente Amsterdam en het ministerie in overleg te treden om een oplossing te vinden voor deze groep. Van der Steenhoven: 'Door het ontbreken van een duidelijke oplossing voor uitgeprocedeerde asielzoekers worden nu ook panden in Amstelveen gekraakt. Een beter beleid lijkt mij daarom meer dan ooit noodzakelijk.’

Specifiek voor dit kantoorpand zijn plannen in voorbereiding voor het realiseren van woningbouw. D66 gaat in de commissievergadering vragen of deze plannen hierdoor vertraging oplopen.


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 14:20

De Hoge Dijk is hét golfcentrum van Amsterdam

Amstelveen/Amsterdam - Golfcentrum De Hoge Dijk kent maar liefst 27 holes, een golfclub met duizend leden, een vernieuwde driving range, een geweldige brasserie, drie terrassen, goede bereikbaarheid en volop parkeergelegenheid. Kortom, golfbaan De Hoge Dijk is hét golfcentrum van Amsterdam.

112 vandaag 13:34

12-jarig meisje vermist in Amstelveen

AMSTELVEEN - De 12-jarige Katja uit Amstelveen wordt sinds 2 juli vermist. Het meisje werd voor het laatst gezien in de omgeving van de Talmastraat. De politie vraagt mensen die informatie hebben over de vermissing te bellen naar 112. 

Politiek vandaag 13:11

D66 wil meer doen voor Amstelveners zonder baan

Amstelveen - Mensen die niet vanzelfsprekend zelf een baan kunnen vinden worden hard geraakt door de corona crisis. D66 wil de kansen op betaald werk voor deze mensen vergroten. De democraten willen het werk-en re-integratiebedrijf van de gemeente – AM Match – meer gebruiken als banenmotor om dit voor elkaar te krijgen. Hun voorstel hierover is op 1 juli door de gemeenteraad aanvaard. 

Sport vandaag 11:23

Amstelveense binnensport weer van start

Amstelveen - Wethouder Rob Ellermeijer bracht woensdag 1 juli een bezoek aan de eerste trainingen van basketbalvereniging MBCA om te vieren dat de Amstelveense binnensport weer is gestart. “Het is een belangrijke dag voor de sport. Eindelijk kunnen we ook weer binnen aan de slag.”

Advertorial Algemeen vandaag 10:47

Zuid- Afrikaanse bestseller auteur Deon Meyer

Amstelveen - In de rubriek ‘Libris Venstra onbegrensd’ nodigen we internationale Amstelveners uit bij Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. Omringd door duizenden boeken praten we met hen over hun leven in Amstelveen, hun land van herkomst en over hun favoriete boek. De Zuid-Afrikaanse Arne Lewis vertelt in deze editie over het boek ’13 uur’ van Deon Meyer.