'Illegale situatie rond kraakpand zo snel mogelijk beëindigen'

'Illegale situatie rond kraakpand zo snel mogelijk beëindigen'	Foto: De opengebroken deur van het gekraakte kantoorpand in Amstelveen. VTF, Vivian Tusveld

Amstelveen - De fractie van D66 Amstelveen is geschrokken van het kraken van een kantoorpand aan de Mr. G. Groen van Prinstererlaan 114 door de groep We Are Here vannacht. De partij wil dat het college van B&W, waar het zelf onderdeel van uitmaakt met twee wethouders, al het nodige gaat doen om illegale situaties te beëindigen.


- Lees verder onder deze advertentie -

Ook gaat D66 het college aansporen om op korte termijn met de gemeente Amsterdam en het ministerie in overleg te treden om een oplossing te vinden voor uitgeprocedeerde asielzoekers.  

Kraakverbod

De fractie van D66 verwacht dat het college van B&W in samenwerking met het OM de situatie op korte termijn gaat bekijken. D66 is vooral bezorgd over onveilige situaties in het pand en in de omgeving.

D66-fractievoorzitter Harmen van der Steenhoven: “In Nederland is kraken bij wet verboden. Als overheid hebben wij de plicht wetten na te leven en illegale situaties niet in de hand te werken. Indien er strafbare feiten zijn gepleegd moeten het college van B&W en het OM op korte termijn optreden”. In de commissievergadering van aanstaande donderdag gaat D66 de situatie met het college van B&W bespreken.

Oplossing

D66 gaat het college van B&W ook vragen om op korte termijn met de gemeente Amsterdam en het ministerie in overleg te treden om een oplossing te vinden voor deze groep. Van der Steenhoven: 'Door het ontbreken van een duidelijke oplossing voor uitgeprocedeerde asielzoekers worden nu ook panden in Amstelveen gekraakt. Een beter beleid lijkt mij daarom meer dan ooit noodzakelijk.’

Specifiek voor dit kantoorpand zijn plannen in voorbereiding voor het realiseren van woningbouw. D66 gaat in de commissievergadering vragen of deze plannen hierdoor vertraging oplopen.


Reacties