Marielle Hoogland en Leslie de Swaan - Meijers
Advertorial Zakelijk

Impact creëren in een dynamische wereld

Amstelveen - Wie verzekeringen nog associeert met stoffig, heeft het mis. De sfeer bij Meijers is allesbehalve saai. ‘Het bedrijf is enorm betrokken bij haar medewerkers’, zegt Chief People Officer Marielle Hoogland. ‘We kennen een sterk gevoel van saamhorigheid en je krijgt hier alle mogelijkheden om je te ontwikkelen als professional.’ Het familiebedrijf Meijers, met circa 300 medewerkers groeit voortdurend. ‘We zijn dan ook hard op zoek naar ondernemende mensen die werkplezier voorop stellen’, vertelt Leslie de Swaan, Manager Marketing en Communicatie.

Leslie is letterlijk groot geworden in het familiebedrijf dat is opgericht door haar ouders. ‘Het was oorspronkelijk kantoor aan huis toen mijn zusje en ik jong waren. Sinds 2003 ben ik officieel in dienst gekomen.’ Ze legt uit waar het bedrijf voor staat: ‘We zijn een makelaar in verzekeringen voor met name zakelijke klanten. Wij bieden de continuïteit, zodat klanten met een gerust hart verder kunnen als er onverhoopt iets mis gaat. Wij inventariseren risico’s en adviseren over verzekeringsoplossingen. Ook verzorgen we de schade afhandeling.’

Persoonlijke ontwikkeling
Marielle werkt inmiddels 4 jaar bij Meijers en roemt de fijne werkomgeving. ‘Anders dan de buitenkant doet vermoeden is het hier binnen heerlijk licht, ruim en er is veel kunst. Toen ik voor het eerst m’n voet over de drempel zette voelde het meteen goed. Ik hou van een warme, persoonlijke sfeer in combinatie met inhoud.’ Ze vertelt dat Meijers persoonlijke ontwikkeling en nieuwe ideeën enorm stimuleert.’ Iets wat zeldzaam is weet Marielle, die zelf lang werkte voor grote corporaties.

Creativiteit
Welke mensen passen bij het DNA van het bedrijf? Leslie antwoordt resoluut: ‘Mensen die van binnenuit voelen dat ze een bijdrage willen leveren en betrokken zijn. We noemen deze kwaliteit ‘drive vanuit het hart’. Ook belangrijk dat je resultaten wilt boeken en wilt bouwen aan relaties, zowel intern als extern.’ Kernwaarden als ‘creativiteit’ en ‘vrij denken’ zijn onmisbaar om je in te kunnen leven in een klant en te begrijpen waar de behoefte zit. Op die manier kun je mooie maatwerk oplossingen bedenken’, zegt Leslie.

Actuele onderwerpen
Marielle: ‘Vanaf de buitenkant weet men vaak niet hoe actueel en economisch bepalend onze schakel is in het grotere geheel.’ Leslie legt uit: ‘Denk bijvoorbeeld aan die blokkade van het Suezkanaal door het gestrande containerschip. Op zo’n moment staat de telefoon bij ons roodgloeiend met vragen. Van transporteurs en rederijen tot retailers die wachten op hun voorjaarscollectie of bederfelijke waar. Dit soort maatschappelijke thema’s zijn kernonderdeel van ons vak.

Waarom medewerkers werken bij Meijers?

Paul Jan Rooijen.jpg
Paul- Jan van Rooijen - Acceptant

‘Voor mij was de locatie Amstelveen niet de hoofdreden om bij Meijers te gaan werken. Die reden zit meer in het feit dat Meijers een toonaangevende makelaar is. Maar ik moet zeggen dat het wel enorm fijn is wanneer je werk dicht bij huis is. Je bent flexibeler met tijd en bijkomend voordeel is ook dat je niet meer een uur in een auto hoeft te zitten. Ik heb meerdere favoriete plekken in Amstelveen maar voetbalvereniging RKAVIC is wel een uitschieter. Ik heb vanaf mijn 6e levensjaar gevoetbald en heb daar veel plezierige herinneringen en vrienden aan overgehouden.’

Meijers Laura Tekle.jpg
Laura Tekle -Business Development Manager

‘Zwemmen in het buitenbad van De Meerkamp is best een uitdaging met dit weer. En toch kan ik dit iedereen aanraden. Vitaliteit vind ik erg belangrijk en wordt door Meijers actief gestimuleerd. Via Meijers In Vorm heb ik meegedaan aan verschillende trainingen, zoals: hardlopen, pilates en kickboksen. Sinds kort doe ik mee met a.s.r. Vitality. Met mijn nieuwe smartwatch volg ik mijn activiteit en gezondheid. Zo blijf ik gezond en worden goede keuzes beloond!’

Meijers David Dresden.jpg
David Dresden - Manager Schade

‘Goed eten in een restaurant met de mensen die mij lief zijn. Wat is er mooier dan dat? Goed glas wijn erbij. Ik mis dat in deze tijd intens. Tegelijkertijd ben ik enorm onder de indruk van de creativiteit en het doorzettingsvermogen van de lokale horecaondernemers. Gelukkig hebben wij in Amstelveen veel goede en gezellige restaurants. Bijvoorbeeld De Kruidfabriek. Niet alleen kan je geweldig eten bij De Kruidfabriek, maar het is ook een geweldige locatie. Even weg uit de hectiek van de stad, maar toch zo dichtbij. Laat De Kruidfabriek nu ook nog een relatie van Meijers zijn..’

 

Meijers Assurantiën | Van Heuven Goedhartlaan 935 1181 LD Amstelveen | 020 642 0524 www.meijers.nl |  info@meijers.nl


Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:03

Gratis tegelophaalservice Amstelveen: alleen nog deze maand

Amstelveen - Amstelveners die besluiten tegels in hun tuin te vervangen voor groen, kunnen in het kader van het NK Tegelwippen nog deze hele maand (oktober) gebruik maken van de gratis tegelophaalservice van gemeente Amstelveen.

Algemeen vandaag 14:53

Wie verdient een overheerlijke appeltaart van De Lange / Prenger?

Amstelveen - Banketbakkerij De Lange en Patisserie Prenger zijn samengegaan en het nieuwe, fraaie filiaal op winkelcentrum Groenhof is open. Om dat te vieren mag AmstelveenZ liefst tien overheerlijke klassieke De Lange appeltaartjes verloten.   

Algemeen vandaag 14:09

Gemeente Amstelveen gaat in 2023 ruim 300 miljoen euro uitgeven: zie hier waar aan

Amstelveen - De oplopende inflatie, stijgende energieprijzen en de arbeidsmarktproblematiek raken ook de financiële huishouding van gemeente Amstelveen. Toch staat Amstelveen er nog financieel goed voor, zo blijkt uit de deze week door het College van B en W gepresenteerde begroting voor 2023. Check de gemeentelijke begroting in één oogopslag.

Algemeen vandaag 11:42

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is weer uit

Amstelveen - Vanaf vandaag (vrijdag 7 oktober 2022) wordt de nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine weer verspreid in Amstelveen en omgeving. Nu we de koude maanden in gaan staat het oktober-nummer vol met tips en adviezen om in de naderende winter energie te besparen.

Politiek vandaag 10:14

Adam Elzakalai: 'We moeten soms meer onorthodox durven denken en meer lef tonen'

Amstelveen - Adam Elzakalai (VVD) is vandaag, 7 oktober, honderd dagen onderweg als wethouder van Amstelveen. Op zijn werkkamer geen duur schilderij, maar een geprinte plattegrond van Amstelveen. Het nieuwe gezicht in de Amstelveense politiek had zich in zijn eerste 100 dagen ten doel gesteld de stad zo snel en goed mogelijk te leren kennen, met een heldere reden: ‘Je bent als bestuurder een exponent van de samenleving, dan moet je ook zo snel mogelijk weten wat er in de samenleving speelt,’ meent Elzakalai.  

Verkeer & Vervoer gisteren 14:20

Rijkswaterstaat: 'Niet substantieel meer ongelukken op DDI-kruispunt Amstelveen'

Amstelveen - Bij het DDI-verkeersknooppunt aan de Keizer Karelweg ter hoogte van de onderdoorgang van Rijksweg A9 in het centrum van Amstelveen vinden volgens Rijkswaterstaat niet substantieel meer ongevallen plaats dan in de oude situatie. Die conclusie wordt getrokken nu het speciale kruispunt (DDI staat voor Diverging Diamond Interchange) meer dan een jaar in gebruik is.