Davey Photography, Davey Baas

In Amstelveen aangehouden verdachte is 63-jarige serie-overvaller

Amstelveen – De verdachte die afgelopen maandag na een achtervolging werd aangehouden aan de Amsteldijk in Amstelveen op verdenking van een serie overvallen met een vuurwapen, was een 63-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Hij heeft vermoedelijk heel wat op zijn kerfstok. Hij kwam als verdachte voor het eerst in beeld na een overval bij een tankstation aan de IJdoornlaan in Landsmeer, op vrijdag 28 september om 13.00 uur.  Op het moment van de overval waren meerdere klanten aanwezig in de shop en moest een medewerker onder bedreiging van een vuurwapen de kassa openen.

Overval Gooiseweg

Twee dagen later, op zondag 30 september was het wederom raak. Dit keer bij een tankstation aan de Gooiseweg in Amsterdam-Zuidoost rond 14.00 uur. Ook hier werd een medewerker onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen om de kassa te openen. Onderzoek naar de gemaakte beelden met de beveiligingscamera, deed vervolgens vermoeden dat het om dezelfde verdachte ging als bij de overval in Landsmeer.

Overval Laarderhoogteweg

Rechercheurs van de eenheid Noord-Holland deelden de beelden van de verdachte van de overval in Landsmeer onder meer met de eenheid Amsterdam, maar hierop volgde geen herkenning. Het onderzoek naar de twee overvallen was nog in volle gang, toen op zaterdag 6 oktober een derde overval plaatsvond bij een tankstation aan de Laarderhoogteweg in Amsterdam. Ook hier werd olgens dezelfde werkwijze een medewerker gedwongen om de kassa te openen. Op basis van de camerabeelden bestond ook hier het vermoeden dat ook deze overval door dezelfde verdachte was gepleegd.

Overval Buikslotermeerplein & Laarderhoogteweg

Toen er maandag rond het mi ddaguur opnieuw melding werd gemaakt van een poging overval bij een tankstation aan het Buikslotermeerplein, werd op basis van het signalement van de overvaller vermoed dat het ook dit keer om dezelfde verdachte ging. De politie zette direct een uitgebreide zoektocht op. Kort na de melding van de poging overval, werd er nogmaals melding gemaakt van een poging. Dit keer vanuit het op 6 oktober overvallen tankstation aan de Laarderhoogteweg in Amsterdam-Zuidoost.

Overval Europaweg

Via een Burgernetactie werd vervolgens de hulp van het publiek ingeschakeld en ook de politiehelikopter zocht mee naar de overvaller. De klopjacht was in volle gang, toen er weer een melding binnenkwam van een overval op een tankstation aan de Europaweg, waarbij een auto was weggereden. Een politieman zag de auto rijden en wist de verdachte aan te houden. Bij de verdachte werd de buit van de overval aan de Europaweg en een vuurwapen aangetroffen.

Aanhouding

De verdachte werd aan de Amsteldijk Noord, ter hoogte van de brug met Ouderkerk aan de Amstel aangehouden. Politie zette daarop de weg af en stelde de auto van de verdachte veilig. De 63-jarige verdachte is overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. Hij zal  donderdag 11 oktober worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.