Davey Photography, Davey Baas

In Amstelveen aangehouden verdachte is 63-jarige serie-overvaller

Amstelveen – De verdachte die afgelopen maandag na een achtervolging werd aangehouden aan de Amsteldijk in Amstelveen op verdenking van een serie overvallen met een vuurwapen, was een 63-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Hij heeft vermoedelijk heel wat op zijn kerfstok. Hij kwam als verdachte voor het eerst in beeld na een overval bij een tankstation aan de IJdoornlaan in Landsmeer, op vrijdag 28 september om 13.00 uur.  Op het moment van de overval waren meerdere klanten aanwezig in de shop en moest een medewerker onder bedreiging van een vuurwapen de kassa openen.

Overval Gooiseweg

Twee dagen later, op zondag 30 september was het wederom raak. Dit keer bij een tankstation aan de Gooiseweg in Amsterdam-Zuidoost rond 14.00 uur. Ook hier werd een medewerker onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen om de kassa te openen. Onderzoek naar de gemaakte beelden met de beveiligingscamera, deed vervolgens vermoeden dat het om dezelfde verdachte ging als bij de overval in Landsmeer.

Overval Laarderhoogteweg

Rechercheurs van de eenheid Noord-Holland deelden de beelden van de verdachte van de overval in Landsmeer onder meer met de eenheid Amsterdam, maar hierop volgde geen herkenning. Het onderzoek naar de twee overvallen was nog in volle gang, toen op zaterdag 6 oktober een derde overval plaatsvond bij een tankstation aan de Laarderhoogteweg in Amsterdam. Ook hier werd olgens dezelfde werkwijze een medewerker gedwongen om de kassa te openen. Op basis van de camerabeelden bestond ook hier het vermoeden dat ook deze overval door dezelfde verdachte was gepleegd.

Overval Buikslotermeerplein & Laarderhoogteweg

Toen er maandag rond het mi ddaguur opnieuw melding werd gemaakt van een poging overval bij een tankstation aan het Buikslotermeerplein, werd op basis van het signalement van de overvaller vermoed dat het ook dit keer om dezelfde verdachte ging. De politie zette direct een uitgebreide zoektocht op. Kort na de melding van de poging overval, werd er nogmaals melding gemaakt van een poging. Dit keer vanuit het op 6 oktober overvallen tankstation aan de Laarderhoogteweg in Amsterdam-Zuidoost.

Overval Europaweg

Via een Burgernetactie werd vervolgens de hulp van het publiek ingeschakeld en ook de politiehelikopter zocht mee naar de overvaller. De klopjacht was in volle gang, toen er weer een melding binnenkwam van een overval op een tankstation aan de Europaweg, waarbij een auto was weggereden. Een politieman zag de auto rijden en wist de verdachte aan te houden. Bij de verdachte werd de buit van de overval aan de Europaweg en een vuurwapen aangetroffen.

Aanhouding

De verdachte werd aan de Amsteldijk Noord, ter hoogte van de brug met Ouderkerk aan de Amstel aangehouden. Politie zette daarop de weg af en stelde de auto van de verdachte veilig. De 63-jarige verdachte is overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. Hij zal  donderdag 11 oktober worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen vandaag 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan. 

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen.