PIxabay.com

'In Amstelveen nog veel te weinig bekend over het houden van wilde dieren'

Amstelveen - Jacqueline Höcker van de nieuwe lokale politieke partij Goed voor Amstelveen (thans Lijst Höcker) wil van het College van B en W opheldering over - en inzicht in - het houden van wilde dieren in Amstelveen. 'Gemeenten weten veelal niet wat zich afspeelt op het gebied van dierenleed,' stelt Höcker.    

Ze vindt dat binnen de gemeente Amstelveen nog veel te weinig bekend is over het houden van wilde dieren; volgens Höcker wordt er wereldwijd veel gehandeld in de koop en verkoop van wilde dieren en is in Nederland sprake van 'een enorme toename tijdens de coronapandemie.' Ze vraagt nu opheldering over de Amstelveense situatie. 

hocker_lh_jacqueline.jpg
Jacqueline Höcker.

Höcker stelt dat 'mensen via algoritmen van social mediakanalen worden verleid tot het houden van wilde dieren'. 'Veelal vaak ook nog jonge wilde dieren zoals tijgerwelpjes, apen en beren. Het gebeurt nog steeds op grote schaal. Er worden dagelijks miljoenen dieren gebruikt, gedood en misbruikt, daar lezen we in de reguliere journalistieke berichtgeving weinig van. Wereldwijd roepen organisaties als Avaaz.org, PETA en WSFA Gemeenten op hier alert op te zijn,' aldus Höcker.

Vragen

Voor Höcker reden om schriftelijke vragen aan het College van B en W te stellen. Ze wil weten in welke hoedanigheid het college bekend is met het houden van wilde dieren in Amstelveen en of er cijfers bekend zijn van wilde dieren die in Amstelveen worden gehouden. Ook vraagt ze zich af of de gemeente het afgelopen jaar handhavend heeft opgetreden. Höcker wil voorts weten met welke intentie het College het houden van wilde dieren aanpakt en handhaaft.

Jacqueline Höcker is momenteel in de gemeentraad actief onder de naam Lijst Höcker: dit jaar neemt ze met de door haar nieuw opgerichte partij Goed voor Amstelveen deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. De nieuwe partij heeft onder andere aandacht voor dierenwelzijn in Amstelveen.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 17:48

Flink aantal wegwerkzaamheden in Amstelveen

Amstelveen - In Amstelveen worden deze weken diverse wegwerkzaamheden uitgevoerd, waardoor diverse omleidingen zijn ingesteld. Een overzicht.

Politiek gisteren 10:33

Actief voor Amstelveen verwacht steun van gemeente voor inwoners die niet meer rond kunnen komen

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen wil dat de gemeente Amstelveen met een (financieel) hulppakket komt voor inwoners die door de energiecrisis, de sterke inflatie en de gestegen prijzen financieel echt niet meer rond kunnen komen. De partij vraagt aandacht voor minima, middenkomens en een volgens de partij grote groep 'werkenden armen', ofwel zzp’ers en mkb’ers die net buiten al bestaande ondersteunende maatregelen vallen. 

Algemeen 15 aug. 2022 15:13

Parkeerterrein bij Oude Dorp wordt gedeeltelijk blauwe zone

Amstelveen - De gemeente Amstelveen is voornemens een blauwe zone aan te leggen op het parkeerterrein naast de Museumtramlijn bij het Oude Dorp. Gebleken is dat er overdag vaak onvoldoende parkeermogelijkheden zijn in de directe omgeving van de winkels, horeca en fysiotherapiepraktijk.

Amstelveen van voorheen 14 aug. 2022 20:51

Amstelveen van voorheen (312)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 312 een haast maagdelijk plaatje uit de wijk Keizer Karelpark, met de beroemde snackbar annex eetcafé De Vulkaan aan de Van der Hooplaan.