PIxabay.com

'In Amstelveen nog veel te weinig bekend over het houden van wilde dieren'

Amstelveen - Jacqueline Höcker van de nieuwe lokale politieke partij Goed voor Amstelveen (thans Lijst Höcker) wil van het College van B en W opheldering over - en inzicht in - het houden van wilde dieren in Amstelveen. 'Gemeenten weten veelal niet wat zich afspeelt op het gebied van dierenleed,' stelt Höcker.    

Ze vindt dat binnen de gemeente Amstelveen nog veel te weinig bekend is over het houden van wilde dieren; volgens Höcker wordt er wereldwijd veel gehandeld in de koop en verkoop van wilde dieren en is in Nederland sprake van 'een enorme toename tijdens de coronapandemie.' Ze vraagt nu opheldering over de Amstelveense situatie. 

hocker_lh_jacqueline.jpg
Jacqueline Höcker.

Höcker stelt dat 'mensen via algoritmen van social mediakanalen worden verleid tot het houden van wilde dieren'. 'Veelal vaak ook nog jonge wilde dieren zoals tijgerwelpjes, apen en beren. Het gebeurt nog steeds op grote schaal. Er worden dagelijks miljoenen dieren gebruikt, gedood en misbruikt, daar lezen we in de reguliere journalistieke berichtgeving weinig van. Wereldwijd roepen organisaties als Avaaz.org, PETA en WSFA Gemeenten op hier alert op te zijn,' aldus Höcker.

Vragen

Voor Höcker reden om schriftelijke vragen aan het College van B en W te stellen. Ze wil weten in welke hoedanigheid het college bekend is met het houden van wilde dieren in Amstelveen en of er cijfers bekend zijn van wilde dieren die in Amstelveen worden gehouden. Ook vraagt ze zich af of de gemeente het afgelopen jaar handhavend heeft opgetreden. Höcker wil voorts weten met welke intentie het College het houden van wilde dieren aanpakt en handhaaft.

Jacqueline Höcker is momenteel in de gemeentraad actief onder de naam Lijst Höcker: dit jaar neemt ze met de door haar nieuw opgerichte partij Goed voor Amstelveen deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. De nieuwe partij heeft onder andere aandacht voor dierenwelzijn in Amstelveen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:19

'Fakkel- en lichtjestocht door Amstelveen trekt 40 belangstellenden'

Amstelveen - Gisterenavond werd in Amstelveen voor de tweede keer een fakkel- en lichtjestocht gehouden door tegenstanders van het coronabeleid. Zo'n veertig deelnemers van de tocht wandelden volgens de initiatiefnemers door het centrum van Amstelveen 'ten behoeve van de vrijheid en verbinding van mensen die zich niet (langer) kunnen vinden in de in hun ogen buitenproportionele coronamaatregelen'.