Mariska, Maaike en Tom.

In de bres voor ondernemers

AMSTELVEEN - Gemeente Amstelveen is al jaren vooruitstrevend in het aantrekken én begeleiden van internationale bedrijven. Naast het internationale acquisitieteam zijn er sinds begin dit jaar ook twee accountmanagers bedrijven aangesteld voor het lokale midden- en kleinbedrijf (MKB): Mariska Leising en Tom van Dijk, twee Amstelveners met een ondernemend karakter en kennis van de stad.

De wethouder
Voor wethouder Maaike Veeningen (Economische Zaken, D66) is het versterken van het midden- en kleinbedrijf in Amstelveen een belangrijk speerpunt. Dat er in het verleden te weinig aandacht is geweest voor het Amstelveense ondernemersklimaat wil Veeningen niet zeggen. ‘Maar er was wel een impuls nodig. Het MKB in Amstelveen is zeer belangrijk voor het college van B en W. Als college willen we meer ruimte bieden aan ondernemers en extra investeren in de lokale economie om de aantrekkelijkheid van Amstelveen verder vergroten.’

De Economische Agenda
Versterken van het ondernemers-vestigingsklimaat en stimuleren van werkgelegenheid en welvaart. Dat is de kern van de Economische Agenda Amstelveen, een samenwerkingsagenda van bedrijfsleven en gemeente. Zes speerpunten vormen de basis van de Economische Agenda: Krachtig MKB, Sterk internationaal profiel, Vitaal Stadshart, Herkenbaar onderdeel Metropool Regio Amsterdam (MRA), Zorgen voor uitstekende verbindingen, Circulaire economie als kans

Wat doen de accountmanagers bedrijven?
Mariska en Tom werden aangetrokken als nieuwe accountmanagers voor het ondersteunen en aantrekken van bedrijven. ‘We zijn er voor de complexere zaken, zoals een uitbreiding of een verhuizing van Amstelveense bedrijven’, zegt Mariska. ‘Ook kunnen we helpen bij bijvoorbeeld de oprichting en begeleiding van Bedrijveninvesteringszones (BIZ) in Amstelveense gebieden,’ vult Tom aan.

Wat is het bedrijvenloket?
De accountmanagers bedrijven van gemeente Amstelveen fungeren als het ware achter het gemeentelijke Bedrijvenloket (020 540911), waar ondernemers asl eerste terecht kunnen voor  vragen over hun bedrijf of het starten van een onderneming. De accountmanagers zijn er vervolgens voor meer complexe vragen en kunnen ondernemers in contact brengen met de juiste specialisten binnen de gemeente. Daarnaast bezoeken ze zelf actief bedrijven om te peilen hoe het ondernemen iN Amstelveen er voor staat.

Hoe kom je als ondernemer in contact met Tom of Mariska?
Bent u ondernemer en wilt u graag in contact komen met de accountmanagers van gemeente Amstelveen? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mariska Leising via e-mail: m.leising@amstelveen.nl of Tom van Dijk: t.van.dijk@amstelveen.nl


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen 21 apr. 2024 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 20 apr. 2024 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.