Hans de Bie zette zich in voor tal van maatschappelijke initiatieven in binnen- en buitenland, waaronder de stichting Eco Trust {Beeld: FB Eco Trust]

In Memoriam: Hans de Bie (83)

Amstelveen - Amstelvener Hans de Bie is vorige week op 83-jarige leeftijd overleden. De Bie was een zeer betrokken Amstelvener die zich inzette voor tal van lokale en (inter-)nationale initiatieven.

Oud-NOS-journalist De Bie, onlosmakelijk verbonden met zijn tweelingbroer Johan de Bie, maakte zich hard voor talloze maatschappelijke initiatieven binnen én buiten de gemeente.

Eco Trust

Zo zette hij zich jarenlang ruimhartig in voor kinderen in India. Hij was, samen met zijn vrouw Louisa, een van de draaiende krachten achter de stichting Eco Trust, dat in een In Memoriam-bericht meldt veel aan hem te danken te hebben en dat zijn actieve en enthousiaste inzet enorm zal worden gemist: 'Hans is altijd zeer betrokken geweest, zowel in India als bij het Nederlandse bestuur en de fondsenwerving. Hij verzorgde als journalist de publiciteit en PR van het kinderproject en wist (lokale) kranten te enthousiasmeren zijn stukken te publiceren. Daarnaast zette hij ook altijd actief zijn eigen netwerk in, om de Stichting te ondersteunen en om fondsen op te halen.'

Columnist
De positief ingestelde De Bie was onder andere promotor van Amstelveen Internationaal, zette zich altijd in voor de Amstelveense sportwereld en was nauw betrokken bij tal van gemeentelijke initiatieven (zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse Amstelveense ouderenlunch). Hij dacht ook vaak aan zijn medemens door hen voor te dragen voor een benoeming of een lintje.

De Bie was eveneens jarenlang columnist van de lokale krant het Amstelveens Nieuwsblad, waar hij onder de titel ’n Leuk Moment mooie momenten beschreef die hij in Amstelveen meemaakte. De Bie was een echte netwerker en was op alle belangrijke bijeenkomsten ter plekke; zijn netwerk was dan ook indrukwekkend.

AFC
Voetbalvereniging AFC, waar De Bie was benoemd tot Lid van Verdienste en Ridder, meldt op haar website dat  De Bie na een periode van afnemende gezondheid op donderdag 23 januari overleed. De Bie heeft zich veelvuldig ingezet voor de voetbalclub uit Amsterdam. De Bie was, samen met zijn broer Johan, ook meer dan bekend in de Amstelveense politiek. Hans de Bie was jarenlang bestuurslid voor de VVD.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.

Algemeen gisteren 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels gisteren 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen 18 apr. 2024 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.