In Memoriam: Hans de Bie (83)

In Memoriam: Hans de Bie (83) Foto: Hans de Bie zette zich in voor tal van maatschappelijke initiatieven in binnen- en buitenland, waaronder de stichting Eco Trust {Beeld: FB Eco Trust]

Amstelveen - Amstelvener Hans de Bie is vorige week op 83-jarige leeftijd overleden. De Bie was een zeer betrokken Amstelvener die zich inzette voor tal van lokale en (inter-)nationale initiatieven.


- Lees verder onder deze advertentie -

Oud-NOS-journalist De Bie, onlosmakelijk verbonden met zijn tweelingbroer Johan de Bie, maakte zich hard voor talloze maatschappelijke initiatieven binnen én buiten de gemeente.

Eco Trust

Zo zette hij zich jarenlang ruimhartig in voor kinderen in India. Hij was, samen met zijn vrouw Louisa, een van de draaiende krachten achter de stichting Eco Trust, dat in een In Memoriam-bericht meldt veel aan hem te danken te hebben en dat zijn actieve en enthousiaste inzet enorm zal worden gemist: 'Hans is altijd zeer betrokken geweest, zowel in India als bij het Nederlandse bestuur en de fondsenwerving. Hij verzorgde als journalist de publiciteit en PR van het kinderproject en wist (lokale) kranten te enthousiasmeren zijn stukken te publiceren. Daarnaast zette hij ook altijd actief zijn eigen netwerk in, om de Stichting te ondersteunen en om fondsen op te halen.'

Columnist
De positief ingestelde De Bie was onder andere promotor van Amstelveen Internationaal, zette zich altijd in voor de Amstelveense sportwereld en was nauw betrokken bij tal van gemeentelijke initiatieven (zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse Amstelveense ouderenlunch). Hij dacht ook vaak aan zijn medemens door hen voor te dragen voor een benoeming of een lintje.

De Bie was eveneens jarenlang columnist van de lokale krant het Amstelveens Nieuwsblad, waar hij onder de titel ’n Leuk Moment mooie momenten beschreef die hij in Amstelveen meemaakte. De Bie was een echte netwerker en was op alle belangrijke bijeenkomsten ter plekke; zijn netwerk was dan ook indrukwekkend.

AFC
Voetbalvereniging AFC, waar De Bie was benoemd tot Lid van Verdienste en Ridder, meldt op haar website dat  De Bie na een periode van afnemende gezondheid op donderdag 23 januari overleed. De Bie heeft zich veelvuldig ingezet voor de voetbalclub uit Amsterdam. De Bie was, samen met zijn broer Johan, ook meer dan bekend in de Amstelveense politiek. Hans de Bie was jarenlang bestuurslid voor de VVD.


Reacties