Jan Demming (18-11-1947 - 22-11-2020)

In memoriam: Jan Demming (De Gondelkoerier)

Amstelveen - Jan Demming, sinds jaar en dag hoofdredacteur van het in Amsteveen Zuid overbekende wijkblad De Gondelkoerier, is 22 november jongstleden overleden. 

Jan verzorgde met grote passie en bevlogenheid de inhoud van de goed gelezen wijkkrant voor de wijken Waardhuizen en Middenhoven, met daarin een mix van eigen wijknieuws en een verzameling van passend Amstelveens nieuws.

Demming vervulde met de wijkkrant een zeer belangrijke wijkfunctie. Maar Jan was vooral een prima, behulpzame  kerel, die altijd bereid was tot dialoog, maar ook de nodige humor had en van gezelligheid hield. Maar hij kon ook flink teleurgesteld zijn: met name als adverteerders voor zijn krant afhaakten. Hij deed in de loop der jaren diverse keren een oproep aan ondernemers om de wijkkrant in leven te houden: ook in de meest recente editie die eind september verscheen, gereduceerd in omvang vanwege terugtrekkende adverteerders in verband met de coronacrisis, deed hij een oproep.

Demming vond dat ondernemers een initiatief als De Gondelkoerier juist zouden moeten steunen met een advertentie. Maar het lukte Demming toch telkens edities op de mat te krijgen, ook al was het soms nijpend. Maar dat het blad bijzonder goed gelezen werd, was zijn verdienste. Demming zorgde voor een gevarieerde inhoud en tikte met liefde zijn krant vol. Met de rubriek Flitsen uit het nieuws, veelal uit andere lokale nieuwsmedia verzameld, en ruim  aandacht voor activiteiten in de wijk bleven wijkbewoners uitstekend op de hoogte van wat er speelde. Ook strikte Demming jaren geleden de gewaardeerde columnist Jaap Dekker voor zijn krant, die tragisch genoeg ook dit jaar overleed.

Jan was naast de man van De Gondelkoerier ook barmedewerker in Ontmoetingscentrum De Meent. Participe Amstelland rouwt om zijn overlijden en plaatste een bericht op de website met de oproep namens de familie om herinneringen, anekdotes en/of foto's met hen te delen in het condoleanceregister op www.dinyneplenbroek.nl/condoleance.

Amstelveen, en met name de wijken Waardhuizen en Middenhoven, hebben met het heengaan van Jan Demming een ouderwets betrokken buurtbewoner verloren; een buurtbewoner met een goed hart en een grote passie voor zijn wijk en (directe) omgeving: en die zijn écht zeldzaam.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.