Jan Demming (18-11-1947 - 22-11-2020)

In memoriam: Jan Demming (De Gondelkoerier)

Amstelveen - Jan Demming, sinds jaar en dag hoofdredacteur van het in Amsteveen Zuid overbekende wijkblad De Gondelkoerier, is 22 november jongstleden overleden. 

Jan verzorgde met grote passie en bevlogenheid de inhoud van de goed gelezen wijkkrant voor de wijken Waardhuizen en Middenhoven, met daarin een mix van eigen wijknieuws en een verzameling van passend Amstelveens nieuws.

Demming vervulde met de wijkkrant een zeer belangrijke wijkfunctie. Maar Jan was vooral een prima, behulpzame  kerel, die altijd bereid was tot dialoog, maar ook de nodige humor had en van gezelligheid hield. Maar hij kon ook flink teleurgesteld zijn: met name als adverteerders voor zijn krant afhaakten. Hij deed in de loop der jaren diverse keren een oproep aan ondernemers om de wijkkrant in leven te houden: ook in de meest recente editie die eind september verscheen, gereduceerd in omvang vanwege terugtrekkende adverteerders in verband met de coronacrisis, deed hij een oproep.

Demming vond dat ondernemers een initiatief als De Gondelkoerier juist zouden moeten steunen met een advertentie. Maar het lukte Demming toch telkens edities op de mat te krijgen, ook al was het soms nijpend. Maar dat het blad bijzonder goed gelezen werd, was zijn verdienste. Demming zorgde voor een gevarieerde inhoud en tikte met liefde zijn krant vol. Met de rubriek Flitsen uit het nieuws, veelal uit andere lokale nieuwsmedia verzameld, en ruim  aandacht voor activiteiten in de wijk bleven wijkbewoners uitstekend op de hoogte van wat er speelde. Ook strikte Demming jaren geleden de gewaardeerde columnist Jaap Dekker voor zijn krant, die tragisch genoeg ook dit jaar overleed.

Jan was naast de man van De Gondelkoerier ook barmedewerker in Ontmoetingscentrum De Meent. Participe Amstelland rouwt om zijn overlijden en plaatste een bericht op de website met de oproep namens de familie om herinneringen, anekdotes en/of foto's met hen te delen in het condoleanceregister op www.dinyneplenbroek.nl/condoleance.

Amstelveen, en met name de wijken Waardhuizen en Middenhoven, hebben met het heengaan van Jan Demming een ouderwets betrokken buurtbewoner verloren; een buurtbewoner met een goed hart en een grote passie voor zijn wijk en (directe) omgeving: en die zijn écht zeldzaam.


Meer nieuws

Corona Amstelveen vandaag 15:17

Zeer beperkte daling coronabesmettingen in Amstelveen

Amstelveen - Volgens de vandaag bekendgemaakte corona-cijfers van het RIVM is het aantal coronabesmettingen (Covid-19) in Amstelveen de afgelopen periode zeer beperkt gedaald.  

Verkeer & Vervoer vandaag 13:56

Burgemeester Rijnderslaan een maand dicht in één richting

Amstelveen – De Burgemeester Rijnderslaan zal van maandag 25 januari  tot en met vrijdag 26 februari 2021 in één richting (vanaf de zijde Beneluxbaan in de richting van de Keizer Karelweg) worden afgesloten.

Verkeer & Vervoer vandaag 11:35

Glazen wanden bij nieuwe rotondes Beneluxbaan worden vervangen voor spijlen hekwerken

Amstelveen - De gemeente gaat een serie aanpassingen doorvoeren bij de nieuwe rotondes op de Beneluxbaan langs het Amstelveenlijntraject (Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan) om de verkeersveiligheid te verhogen. Een daarvan is het gedeeltelijk vervangen van de glazen afscheidingen bij de nieuwe rotondes.