Tim Lechner

In memoriam: Tim Lechner

Amstelveen – Lokaal politicus Tim Lechner, initiatiefnemer van de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen, is afgelopen donderdag overleden. Lechner was in 2017 initiatiefnemer en mede-oprichter van de destijds nieuwe lokale partij, die in 2018 als nieuwkomer twee zetels in de Amstelveense gemeenteraad behaalde.

Actief voor Amstelveen maakt bedroefd melding van zijn overlijden. 'Wij verliezen met hem niet alleen onze inspirator en erelid van de vereniging, maar ook een warme persoonlijkheid,' schrijven bestuur en fractie van de partij, die nog altijd met twee zetels in de gemeenteraad is vertegenwoordigd.

Lokaal betrokken

Lechner was voor de oprichting van zijn eigen partij actief bij diverse partijen, waaronder de Ouderencombinatie Amstelveen (OCA) en de VVD. Maar ook was hij een periode ad-interim hoofdredacteur bij de lokale omroep RTVA. Lechner wilde altijd lokaal betrokken zijn, stak daar bergen tijd in en was een vriendelijke netwerker, die jarenlang tal van (politieke) bijeenkomsten afliep. Hij was ook een opportunist: toen hij zijn draai niet meer kon vinden bij de VVD, ging hij aan de slag bij OCA, om uiteindelijk - met succes- zijn eigen partij op te richten. Hij ging dat avontuur samen aan met Michel Becker (thans fractievoorzitter) en Jacqueline Hocker (thans Goed voor Amstelveen).

Gezondheid

Lechner verrraste vriend en vijand door in 2018 met zijn nieuwe partij direct twee zetels te behalen. Hij kampte echter met gezondheidsproblemen, maar was een taaie doorzetter en wist lang van geen wijken, maar begin 2019 trad Lechner wegens gezondheidsredenen toch terug bij Actief voor Amstelveen, waar Michel Becker zijn positie als raadslid overnam. Lechner verliet vervolgens ook gemeente Amstelveen, om in Roosendaal van zijn pensioen te genieten. In 2022 werd hij nog  benoemd tot erelid van de partij die hij zelf oprichtte.

Mooier Amstelveen

Lechner is afgelopen donderdag in een verzorgingshuis in Roosendaal in zijn slaap overleden, zo meldt Actief voor Amstelveen: ‘Wij hebben Tim leren kennen als iemand die zich ruimhartig heeft ingezet voor de publieke zaak. Als bestuurslid en presentator bij de lokale zender RTVA en als raadslid voor de VVD en later Actief voor Amstelveen in de gemeenteraad en als voorzitter van AVA, heeft Tim zijn steentje bijgedragen om Amstelveen nog een stukje mooier te maken (..) Wij wensen familie, vrienden en collega’s veel steun bij dit groot verlies.'

tim_lechner_ava_actief_voor_amstelveen.jpg

Tim Lechner 30 juli 1956 Amsterdam –Roosendaal 22 februari 2024


Meer nieuws

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. 

Gezondheid & welzijn gisteren 09:00

Keizer Karelpark Tandartsen: het hele gezin met een stralende lach de deur uit

Amstelveen - Zeven jaar geleden opende Keizer Karelpark Tandartsen aan Lindepark, met één tandarts en één mondhygiëniste. Inmiddels is de tandartspraktijk niet meer weg te denken uit de regio en heeft de uitbreiding vorig jaar gezorgd voor zes behandelkamers, vijf tandartsen en vijf mondhygiënisten. Het team staat klaar om hun patiënten vol vertrouwen en deskundigheid te helpen aan een stralend gebit.

112 14 apr. 2024 20:23

Ongeval op kruising Burgemeester Boersweg

Amstelveen - Op de Burgemeester Boersweg ter hoogte van de op/afrit van Rijksweg A9 in Amstelveen heeft zondagavond een botsing plaatsgevonden.

Amstelveen van voorheen 14 apr. 2024 19:20

Amstelveen van voorheen (398)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 398 een oude foto van het Buitenplein op Plein 60, geschoten vanuit het vroegere pand van Vroom & Dreesmann.