In totaal 30 Amstelveense bomen geveld tijdens storm Ciara

In totaal 30 Amstelveense bomen geveld tijdens storm Ciara Foto: Pieter Schilt

Amstelveen - De Ciara-storm, die afgelopen zondagmiddag- en avond een hoogtepunt bereikte, heeft in Amstelveen dertig bomen geveld.


- Lees verder onder deze advertentie -

Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van de gemeente. Het gaat om 20 bomen in diverse wijken en 10 bomen in de heemparken. Brandweer en gemeente zijn druk in de weer geweest om de bomen af te voeren. Het opruimen van bomen en takken neemt naar verwachting nog een week in beslag. Op dit moment liggen er hier en daar in stukken gezaagde bomen en losse takken door de gemeente.

Ook waaiden diverse schuttingen en bouwhekken om tijdens de storm in Amstelveen en was er schade aan diverse daken. Wethouder Floor Gordon (Groen, D66): “Onze bomenploeg is in het weekend opgeroepen. Door weer en wind zijn zij afgegaan op meldingen van inwoners over gevaarlijke takken en situaties. Bovendien schoten zij de brandweer op verzoek te hulp. Gelukkig heeft storm Ciara geen slachtoffers geëist in Amstelveen”.

Schade melden
Voor het melden van schade in de openbare ruimte, zoals omgevallen bomen en prullenbakken, zonder direct gevaar voor omwonenden kunnen Amstelveners 24/7 online een melding doen via de pagina Schade en overlast op de website van de gemeente (klik hier).


Reacties