Pieter Schilt

In totaal 30 Amstelveense bomen geveld tijdens storm Ciara

Amstelveen - De Ciara-storm, die afgelopen zondagmiddag- en avond een hoogtepunt bereikte, heeft in Amstelveen dertig bomen geveld.

Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van de gemeente. Het gaat om 20 bomen in diverse wijken en 10 bomen in de heemparken. Brandweer en gemeente zijn druk in de weer geweest om de bomen af te voeren. Het opruimen van bomen en takken neemt naar verwachting nog een week in beslag. Op dit moment liggen er hier en daar in stukken gezaagde bomen en losse takken door de gemeente.

Ook waaiden diverse schuttingen en bouwhekken om tijdens de storm in Amstelveen en was er schade aan diverse daken. Wethouder Floor Gordon (Groen, D66): “Onze bomenploeg is in het weekend opgeroepen. Door weer en wind zijn zij afgegaan op meldingen van inwoners over gevaarlijke takken en situaties. Bovendien schoten zij de brandweer op verzoek te hulp. Gelukkig heeft storm Ciara geen slachtoffers geëist in Amstelveen”.

Schade melden
Voor het melden van schade in de openbare ruimte, zoals omgevallen bomen en prullenbakken, zonder direct gevaar voor omwonenden kunnen Amstelveners 24/7 online een melding doen via de pagina Schade en overlast op de website van de gemeente (klik hier).


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen vandaag 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan. 

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen.