Wethouder Raat voor de camera's van het NOS Journaal

Inbraak-aanpak Amstelveen trekt de aandacht

Amstelveen - De Amstelveense aanpak om het aantal inbraken blijvend terug te dringen was gisteren voer voor het NOS Journaal. De aanpak in Amstelveen is behoorlijk succesvol; relevant nu inbrekers weer in heel het land volop actief zijn na sterk teruggelopen inbraakcijfers in de piek van de eerste coronagolf.

Amstelveen heeft de afgelopen jaren een enorme rits maatregelen getroffen tegen het grote aantal inbraken in de gemeente. Aanvankelijk werd gemiddeld twee keer per dag ingebroken in Amstelveen. Nog voor de coronacrisis daalde dat aantal al spectaculair door de getroffen maatregelen.

Een anti-inbrakenteam van oud-politieagenten werd geformeerd, camera's werden opgehangen om kentekens te registreren (ANPR - Automatic NumberPlate Recognition) en ook tal van susbsidies worden verstrekt om Amstelveense woningen veiliger te maken. Het NOS Journaal kwam langs in Amstelveen, om naar een succesvolle beveiliging van een achterpad te kijken, waarbij de bewoners werden geïnterviewd. Ook wethouder Herbert Raat kwam aan het woord.

Het item in het NOS Journaal is te terug te kijken via deze link (vanaf 18m20s)

Bron: NOS Journaal


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:17

Cultuurcentrum Griffioen opent nieuw theaterseizoen

Amstelveen - Cultuurcentrum VU Griffioen is gestart met de kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen. In voorgaande jaren gebeurde dit altijd in april of mei. “Dit seizoen pakken we een hoop zaken net iets anders aan dan normaal”, aldus de Griffioen.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.