Inbreken in Amstelveen nog te vaak een koud kunstje

AMSTELVEEN - Amstelveen staat sinds jaren bekend als een heus paradijs voor inbrekers. Hoewel vorig jaar een significante daling was te zien in het aantal lokale inbraken, zijn er nog dagelijks Amstelveners die onaangenaam worden verrast.

Niet in de laatste plaats komt dat door achteloosheid of onoplettendheid van inwoners zelf. ‘Dat overkomt mij niet’ kan een dure gedachte zijn: ook als de woning voor even wordt verlaten,  om bijvoorbeeld een boodschap te doen. Hoewel veel Amstelveners inmiddels maatregelen hebben getroffen (het gemiddeld aantal inbraken in Amstelveen daalde de afgelopen jaren van circa 2 keer per dag naar 1 keer per dag)  wordt het inbrekers nog te vaak erg makkelijk gemaakt.

Seconden
Inbrekers hebben maar enkele seconden nodig om een woning binnen te dringen, bijvoorbeeld door ramen die nog open staan, of door simpelweg een gaatje onder een handgreep te boren van een niet goed beveiligd raam.  En kostbare spullen zijn binnen een minuut weg: de politie adviseert dan ook om zaken als tablets, telefoons en portemonnees nooit in het zicht achter te laten.

Schuurtjes
Een andere beproefde methode voor inbreken is het openbreken van voordeuren  (door de cilinder uit het slot te trekken). En opgelet: ook in schuurtjes wordt vaak ingebroken.

Hot spots
Inbrekers zijn dagelijks door heel Amstelveen actief: de wijken Elsrijk, Randwijck, Groenelaan, Bankras/Kostverloren, Middenhoven en Westwijk zijn met name hotspots. Vooral het keukenramen en andere ramen aan de achterkant van woningen zijn zwakke plekken.

Tips
Met het zomerseizoen in aantocht geeft Gemeente Amstelveen weer diverse tips voor Amstelveners om inbrekers geen kans te geven, zoals het plaatsen van afsluitbare raamboompjes en dievenklauwen op ramen, of anti-inbraakstrips en cilinderbeveiliging op deuren. Kijk hier voor meer tips om inbrekers te weren.

Op de foto
Sluit ramen en deuren en laat kostbare spullen nooit in het zicht liggen, ook als de woning voor korte tijd wordt verlaten.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 15:01

A9 bij Amstelveen komend weekend in beide richtingen afgesloten, maar Schipholbrug-hijsklus uitgesteld

Amstelveen - De A9 bij Amstelveen is komend weekend (van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. In het weekend zou eigenlijk het noordelijke brugdek van de Schipholbrug worden ingehesen, maar die klus is uitgesteld door verwachte windstoten. De weekendafsluiting blijft echter in stand, omdat er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd.

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:41

Maak kennis met T.A.T. Nature: kom naar de open dag op zondag 2 juni

Amstelveen / Ouderkerk - Aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel vind je het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren.  Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen. Kom naar de gratis kennismaking op zondag 2 juni.

Algemeen gisteren 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'