Inbrekers Faustlaan komen uit Zuid-Amerika

Inbrekers Faustlaan komen uit Zuid-Amerika Foto: Politie

Amstelveen – De aangehouden verdachten, die afgelopen weekend een inbraak hebben gepleegd in de Faustlaan in Amstelveen, zijn afkomstig uit Zuid-Amerika. Zij beweren dat ze naar Europa worden gestuurd om inbraken te plegen terwijl hun familieleden worden bedreigd.


- Lees verder onder deze advertentie -

Zoals eerder gemeld heeft de politie afgelopen weekend drie verdachten op heterdaad betrapt na een inbraak in een woning aan de Faustlaan. Een van de drie mannen is weer vrij vanwege gebrek aan bewijs.

Uitgezonden

De andere twee mannen zijn respectievelijk 23 en 39 jaar oud en hebben geen vaste woon- en verblijfsvergunning. Een woordvoerder van de politie laat desgevraagd weten dat deze mannen uit Zuid-Amerika komen.

 “Ze zouden zijn ‘uitgezonden’ om inbraken te plegen en zeggen ook dat er een organisatie achter zit”, vertelt de woordvoerder. “De opdrachtgevers van deze organisatie zetten hen onder druk door hun familieleden te bedreigen. Zo hebben ze het verteld in een verklaring.”

Geldboete

In Amstelveen en ook in Amsterdam-Zuid hebben de laatste tijd meer inbraken plaatsgevonden. Ook de inbrekers, die hierbij betrokken waren, komen mogelijk uit Zuid-Amerika.

De aangehouden verdachten worden vanmiddag voorgeleid aan de rechtercommissaris en krijgen na rapportage van de politie van de gemeente een ‘last onder dwangsom’ opgelegd. Dit houdt in dat zij een geldboete van 2500 tot 10.000 euro kunnen krijgen als ze opnieuw worden betrapt met inbrekerswerktuigen in hun bezit.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties