Inbrekers overspoelen Amstelveen: politie vraagt hulp aan inwoners

Inbrekers overspoelen Amstelveen: politie vraagt hulp aan inwoners

Amstelveen – Amstelveen wordt nog altijd geplaagd door een onophoudelijke inbraakgolf. Ook in de eerste dagen van december sloegen inbrekers massaal toe; Politie Amstelveen doet nu een klemmend beroep op inwoners. ‘Wij kunnen het niet alleen’, aldus de politie in oproep.


- Lees verder onder deze advertentie -

Uit onderzoek blijkt dat inbrekers in diverse gevallen nu ook eerst aan de deur komen en zich voordoen als glazenwassers en of klusjesmannen. Enkele dagen daarna wordt er, bij woningen waar zij aan de deur zijn geweest, ingebroken.

Dat blijkt uit infromatie van een specialistenteam, dat momenteel hard werkt om verbanden te leggen tussen de vele inbraken die op dit moment in Amstelveen worden gepleegd. In de eerste dagen van december was het al meer dan tien keer raak en gemiddeld slaan inbrekers in Amstelveen zo'n 2x per dag toe.

Het team meldt ook dat voorafgaand aan een inbraak 'een groepje jongemannen is gezien in de leeftijd van 15 - 20 jaar met een vermoedelijk blanke huidskleur. Zij verplaatsten zich op fietsen'.

De politie vraagt alle inwoners van Amstelveen extra alert en scherp te zijn:  ‘Bel ons als er onbekende jongeren in de buurt rondfietsen en mogelijk interesse hebben in woningen. Bel ons ook als mensen diensten aanbieden aan de deur. Inbraak tegenhouden kunnen wij niet alleen. Daarbij hebben we de hulp nodig van alle Amstelveense inwoners!’, aldus de politie Amstelveen in een FB-oproep.

Gisterenavond (8 december 2018) maakte de politie jacht op een inbreker. Gemeente Amstelveen is inmiddels bezig om een ondersteunend team van oud-politie-agenten samen te stellen om het enorme inbraakprobleem, in samenhang met het tekort aan politiecapaciteit, aan te pakken. Ondanks tal van maatregelen lijkt niets de inbrekers in Amstelveen te kunnen stuiten. 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties