Indiase gemeenschap in Amstelveen groeit sterk

Indiase gemeenschap in Amstelveen groeit sterk

AMSTELVEEN – De Indiase gemeenschap in Amstelveen blijft sterk groeien en is de afgelopen vijf jaar meer dan verdubbeld.


- Lees verder onder deze advertentie -

Waar Japanners in vroeger jaren (tot 2012) de grootste groep niet-Nederlanders vertegenwoordigden in Amstelveen, zijn de Indiërs de Japanners in recordtijd voorbijgestreefd. De afgelopen 5 jaar steeg het aantal Indiërs in Amstelveen van 1600 naar ruim 3700.

Little India
Vooral de afgelopen twee jaar is de Indiase gemeenschap sterk gegroeid in Amstelveen. In 2015 telde Amstelveen nog circa tweeduizend Indiërs. In delen van India staat Amstelveen bekend als 'Little India', mede door diverse Indiase festivals die in Amstelveen worden georganiseerd.

Internationaal karakter
Het internationale karakter van Amstelveen is het afgelopen decennia flink verstevigd. Het aantal niet-Nederlanders verdubbelde bijna en is opgelopen naar net geen 15.000, zo’n 17 procent van de bevolking. Amstelveen is een van de koplopers als het gaat om huisvesting van expats onder Nederlandse gemeenten.

Japanners & Chinezen
In 2017 telt Amstelveen bijna 1700 Japanners. China staat op plek 3; een kleine 900 Chinezen zijn woonachtig in Amstelveen.

90.000 inwoners
Amstelveen telt nagenoeg 90.000 inwoners. Circa 74.500 Amstelveners hebben de Nederlandse nationaliteit.


Reacties