AmstelveenZ

Indië-herdenking in Broersepark Amstelveen

Amstelveen - Bij het Indië-monument in het Broersepark in Amstelveen heeft vanavond  de jaarlijkse Indië-herdenking plaatsgevonden.

De herdenking wordt jaarlijks op 14 augustus georganiseerd door de 'Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederland-Indië' en heeft enerzijds  als doel het levend houden van de nagedachtenis aan de gevallenen en slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog  in het voormalig Nederlands-Indië (thans Indonesië)  en anderzijds het bevorderen van de kennis van de cultuur en geschiedenis  van Nederlands-Indië.

In verband met de corona-maatregelen dienden bezoekers zich dit jaar vooraf aan te melden; de herdenking werd goed bezocht. Tussen de stoeltjes was voldoende ruimte vrijgelaten.

De Stichting, opgericht in 2003, hecht grote waarde aan het continueren van de herdenking van de gevallenen en slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in het algemeen en in Nederlands Indië in het bijzonder. 

De organisatie vindt plaats in nauwe samenwerking met de gemeente Amstelveen, het Ministerie van Defensie en de leden van de Bond van Wapenbroeders.  Dit jaar spraken onder andere de heer J.C.E.M. Bouwens (Stichtingvoorzitter),  burgmeester Poppens, luitenant-kolonel E.R.L. Saiboo (Bond van Wapenbroeders) en mevrouw Th.H. Meulders (Stichting Gastdocenten WOII Zuidoost-Azië) over haar kamptijd op Sumatra.

Uiteraard was er ook een moment van stilte en een defile langs het monument.


Meer nieuws

112 vandaag 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse in de omgeving van het busstation. De politie spreekt van een verdachte situatie in een bus, waarbij een passagier een verdacht pakketje bij zich zou hebben gehad. De bus is op Meander stopgezet en ontruimd.

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.