Indrukwekkend jeugdkunstwerk '70 jaar vrijheid'

AMSTELVEEN - Burgemeester Mirjam van ’t Veld heeft donderdagochtend 18 juni in de Stadstuinen van Amstelveen een kunstwerk onthuld in het kader van het thema 70 jaar vrijheid.  Het bestaat uit een tegelwand, opgemaakt uit 425 porseleinen tegels met teksten en illustraties gemaakt door jongeren in de leeftijd 11-12 jaar.  

De tegelwand is een initiatief van de Stichting Amstelveen Oranje, dat onder andere de plaatselijke dodenherdenking op 4 mei en de viering van Bevrijdingsdag 5 mei organiseert. Leerlingen van groep 8 van 10 Amstelveense basisscholen namen deel aan dit project. Zij waren aanwezig bij de onthulling.

Burgemeester
De Amstelveense burgemeester kwam naar de Amstelveense Stadstuinen in een Amerikaans legervoertuig dat betrokken was bij de bevrijding van Nederland in 1945.

Amstelveen Oranje
David Serphos van de Stichting Amstelveen Oranje: 'Dit is één van de projecten die wij in samenwerking met de gemeente Amstelveen hebben ontplooid in het kader van 70 jaar bevrijding. Het is misschien wel de meest indrukwekkende en duurzame.'

(Foto: David Serphos/ Amstelveen Oranje)


Meer nieuws

Algemeen gisteren 10:00

Kimberley Klaver: van actrice naar auteur

Amstelveen - De in Amstelveen geboren Kimberley Klaver (38) was lange tijd als actrice te zien in tv-series als SpangaS, Voetbalvrouwen en Vechtersvrouwen, had rollen in de Nederlandse films Verliefd op Ibiza en F*ck de Liefde 2 en was een tijd te horen als radio-dj bij Qmusic. Inmiddels is ze auteur: in 2022 kwam Zuid moeders breken niet uit, een boek dat in de Bestsellerlijst belandde. Vorige maand verscheen deel 2, Zuid moeders hebben geen geheimen. Ook dit boek werd direct een bestseller. 

Algemeen gisteren 08:21

Burgemeester en wethouder Economische Zaken op bedrijventour in Amstelveen

Amstelveen - Op 9 juli 2024 waren burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai weer op bedrijventour in Amstelveen. De tour ging dit keer langs twee bedrijven in de zakelijke dienstverlening: BDO Nederland aan de Krijgsman en het ABN AMRO Datacenter.

Kunst & Cultuur 12 jul. 2024 14:43

Tweede Kunstprijs van de Raad uitgereikt aan jong talent

Amstelveen - In Museum JAN is gisteravond voor de tweede keer de Amstelveense Kunstprijs van de Raad uitgereikt. De prijs is een initiatief van de gemeenteraad en geeft jong veelbelovend talent de kans zich te laten zien en verder te ontwikkelen. De winnende kunstenaar dit jaar is Inka Hilsenbek, eindexamenkandidaat van de Gerrit Rietveld Academie.

Algemeen 12 jul. 2024 13:25

College waarschuwt ouders brugklassers voor gevaar fatbikes

Amstelveen - Het college van burgemeester en wethouders stuurt deze week een brief aan de ouders/verzorgers van scholieren die na de zomervakantie voor het eerst naar een middelbare school in Amstelveen gaan. Zij waarschuwt hierin voor het gevaar van snelle e-bikes en fatbikes in het verkeer.

Algemeen 12 jul. 2024 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.

Algemeen 12 jul. 2024 09:50

Gratis zwemmen met Amstelveenpas

Amstelveen - Houders van de Amstelveenpas kunnen ook deze zomervakantie weer gratis zwemmen bij zwembad De Meerkamp. “Vorig jaar was de actie een succes, het is fijn dat we het dit jaar opnieuw kunnen aanbieden”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen.