Indrukwekkend laatste eerbetoon: erehaag voor wethouder Rob Ellermeijer [11-9-1958 - 8-5-2022]

Amstelveen - Een indrukwekkend laatste eerbetoon voor de op 8 mei overleden wethouder Rob Ellermeijer. Vanmorgen werd voor het raadhuis van Amstelveen - bij het passeren van de rouwstoet - door talloze collega's en bekenden een erehaag gevormd. 

Met een moment van stilte en een applaus werd waardig afscheid genomen. Wethouder Ellermeijer werd 63 jaar. Hij was in veel kringen een geliefd en gewaardeerd man. Ellermeijer was tussen 2018 en 2022 als wethouder namens de VVD verantwoordelijk voor de portefeuilles Wonen, Verkeer en Vervoer, project Amstelveenlijn, gebiedsontwikkeling Oude Dorp, Sport, Media, Recreatie en Waterbeheer. Ellermeijer was in de periode voor zijn wethouderschap registeraccountant en partner van Ernst & Young (EY). 

Burgemeester Tjapko Poppens liet eerder weten dat het overlijden van Ellermeijer hard was aangekomen: 'Rob had Amstelveen in zijn hart gesloten en dat merkte je in alles wat hij deed. Of het nu ging om de portefeuilles waar hij verantwoordelijk voor was of zijn eerdere activiteiten als raadslid of vrijwilliger; bij Rob kwamen inwoners en Amstelveen altijd op de eerste plaats. Wij herinneren hem als een betrokken Amstelvener, maar bovenal als een zeer gewaardeerde collega en geliefd mens.'

De VVD Amstelveen liet eerder weten dat Ellermeijer enorm gemist zal worden: 'Een bevlogen man met het hart op de goede plek. Een man die er altijd was en op wie iedereen kon rekenen, altijd vriendelijk en met een luisterend oor.'

Korte video-impressie van de erehaag:

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:20

E-waste Race: schoolklassen zamelen zoveel mogelijk elektronisch afval in

Amstelveen - Zes basisschoolgroepen uit Amstelveen doen dit jaar weer mee aan de E-waste Race. De deelnemende klassen gaan bijna vier weken lang zoveel mogelijk klein elektronisch afval of E-waste inzamelen zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. De organisatie E-waste Race verzorgt verschillende lessen voor de kinderen. 

Algemeen gisteren 11:49

AVA boos over schrappen tijdelijke voetgangersbrug over A9: ‘Onvoorstelbaar’

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is boos en vindt het onbegrijpelijk dat de tijdelijke voetgangersbrug over Rijksweg A9, ter hoogte van het Bovenlandpad, uit de verbouwingsplannen is geschrapt omdat de brug niet zou passen. ‘Wij vinden het onvoorstelbaar,’ zegt AVA-fractievoorzitter Michel Becker.

Amstelveen van voorheen 15 mei 2022 21:19

Amstelveen van voorheen (299)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 299 een oude foto uit 1979 van de bouw van het raadhuis aan de oever van De Poel.