Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Tijdens de markt kunnen VvE-leden en -huurders interactief informatie verzamelen over het besparen van energie, isoleren en het op een goede manier instellen van de cv-installatie zodat het cv-water gelijkmatig wordt verspreid over de verwarmingselementen (waterzijdig inregelen).

Drempel verduurzamen verlagen

Voor VvE’s is het vaak lastig om het energielabel te verbeteren, omdat de besluitvorming vaak complex is. 'Speciaal om leden en huurders van VvE’s te helpen met het zetten van duurzame stappen organiseren we deze informatiemarkt', vertelt Floor Gordon, wethouder duurzaamheid. 'Als VvE is het lastig om te starten met verduurzamen, omdat je het met elkaar eens moet zijn over de maatregelen en de financiering. Met concreet advies en  voorbeelden willen we de drempel voor VvE’s om bij te dragen aan duurzame ambities verlagen. Ons Servicepunt Energieadvies kan hierbij ondersteunen.'

Verbeteren energielabel

Het Servicepunt Energieadvies, energiecoaches en verschillende leveranciers delen woensdagavond 19 april informatie over energiezuiniger en comfortabeler wonen, subsidieregelingen, financieringsmogelijkheden en hoe zij daarbij kunnen ondersteunen. Ook aanwezig zijn een bouwkundig adviesbureau, een EPC-adviseur, een procesbegeleider en energiebedrijf Eneco.

Aanmelden voor markt

De informatiemarkt is op woensdagavond 19 april van 19.30-21.30 uur in het Noordamcentrum (Noorddammerweg 1, Amstelveen). Aanmelden kan via servicepuntenergieadvies@amstelveen.nl. Vermeld daarbij naam, adres en naam van de VvE. 

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 21:18

Ludiek wereldrecord: levensgroot melkpak op 27 meter hoogte langs A9

Amstelveen/Ouderkerk - De Boeren van Amstel hebben vandaag in samenwerking met Vogelbescherming Nederland succesvol het grootste melkpak ter wereld  tot een hoogte van 27 meter de lucht in gehesen langs Rijksweg A9 ter hoogte van Ouderkerk/Amstelveen.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:07

Amstelveen van voorheen (353)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 353 een oude prentbriefkaart van de Da Costalaan.

Algemeen gisteren 08:48

Ontdek Amstelland op Amstellanddag: vandaag meer dan 50 locaties open

Amstelveen - In natuurgebied Amstelland is vandaag (zondag 4 juni) op meer dan vijftig locaties van alles te beleven en te ontdekken in het kader van Amstellanddag. Een breed scala bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud laat de diversiteit en bijzonderheid van Amstelland zien.

112 3 jun. 2023 09:38

Ravage na nachtelijke klapper Buitenveldert

Buitenveldert - Op de Van Neijenrodeweg bij de Van Leijenberglaan in Buitenveldert heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwaar ongeval plaatsgevonden.

Sport 2 jun. 2023 21:09

Amstelveen huldigt hockeykampioenen Pinoké en Amsterdam

Amstelveen - De hockeyers Heren 1 van Pinoké en Dames 1 van Amsterdam zijn vrijdagmiddag gehuldigd in Amstelveen voor het behalen van de landstitel. 'Wij zijn supertrots op de prestaties van beide clubs', zei burgemeester Tjapko Poppens. 'De Amstelveense jeugd heeft er met jullie nieuwe helden bij.'