De nieuwe rotonde Beneluxbaan/Sportlaan was vrijdagavond nog niet gereed. [Beeld: AmstelveenZ]

Ingebruikname rotonde Beneluxbaan/Sportlaan vertraagd door te warm wegdek

Amstelveen - 'We balen er flink van', meldt het projectbureau Amstelveenlijn, nadat de gistermiddag geplande ingebruikname van de rotonde Beneluxbaan/Sportlaan in Amstelveen Zuid niet door kon gaan. Reden: het wegdek was te warm om de belijning aan te leggen.

Lang zal de ingebruikname echter niet op zich doen wachten: de planning is dat de rotonde voor auto’s en fietsers op zondag 2 augustus beschikbaar is. Hoofdaannemer VITAL werkt daarvoor dit weekend door. Het voetpad aan de zuidkant van de rotonde is wel open. Fietsers met de fiets aan de hand kunnen hier eveneens oversteken.

Aankomende week werkzaamheden Sportlaan Oost

Met de ingebruikname van de rotonde zijn nog niet alle werkzaamheden voorbij: van maandag 3 tot en met vrijdag 7 augustus wordt de Sportlaan Oost afgesloten omdat er straatwerk moet worden uitgevoerd en lichtmasten geplaatst moeten worden. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

rotonde_beneluxbaan_sportlaan.jpg

Fietsers en voetgangers kunnen volgende week wel al gebruik maken van de zuidkant van de rotonde. Op vrijdag 7 augustus zijn alle autowegen rond de  rotonde weer helemaal open. Ook de afsluiting van de Maarten Lutherweg is dan voorbij.

De fietspaden langs de Beneluxbaan gaan uiterlijk vrijdag 14 augustus weer open. De huidige fietsdoorsteek bij de Mont Blanc komt vanaf dan te vervallen.

Tweerichtingsverkeer fietsers

Enigszins opmerkelijk is dat ook deze nieuwe rotonde Beneluxbaan/Sportlaan is uitgerust met tweerichtingsverkeer voor fietsers, terwijl de gemeente al enige tijd geleden heeft besloten het tweerichtingsverkeer op de Beneluxbaanrotondes terug te draaien  uit veiligheidsoogpunt. Over het zicht op de nieuwe rotondes is aardig wat te doen: veel gebruikers ervaren met name de glazen afscheidingswanden op de rotondes bij Zonnestein en Kronenburg als hinderlijk. 

Nagenoeg volgens planning

Het project Amstelveenlijn onderscheidt zich in positieve zin doordat de werkzaamheden nagenoeg volledig volgens planning verlopen. Het volledige project ligt op schema. In december 2020 wordt de nieuwe Amstelveenlijn operationeel, na een lange proef- en testfase die de komende maanden zal volgen.


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 19:39

De nieuwe corona-maatregelen op een rijtje

Amstelveen - Het kabinet heeft vanavond een omvangrijke serie nieuwe corona-maatregelen aangekondigd die dinsdag 29 september 18.00 uur ingaan en minimaal drie weken van kracht blijven. 

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Soap rond afgesloten fietspad in Bovenkerk duurt voort

Amstelveen - De heropening van het reeds lange tijd afgesloten fietspad tussen Zetterij en de Noorddammerlaan in Bovenkerk (Kazernepad/Zwarte Pad) heeft opnieuw vertraging opgelopen. Het stuk fietspad, dat hard op weg is het duurste stuk fietspad van Amstelveen te worden, wordt nu naar verwachting in februari 2021 geopend.

Winkels gisteren 10:16

Nieuwe kunst- en kadowinkel in Stadshart Amstelveen

Amstelveen - In Stadshart Amstelveen heeft kunst- en kadowinkel KYLDO de deuren geopend. De winkel biedt collectie kunstige cadeaus, moderne woondecoraties en kleurrijke kunstbeeldjes uit het binnen- en buitenland  

Amstelveen van voorheen 27 sep. 2020 20:50

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.

112 27 sep. 2020 18:44

Vrachtwagen en personenauto in botsing

Aalsmeer/Amstelveen - Op de Legmeerdijk (N231), ter hoogte van de kruising met de N196, zijn zondagavond een vrachtwagen en een personenauto in botsing gekomen.