De nieuwe rotonde Beneluxbaan/Sportlaan was vrijdagavond nog niet gereed. [Beeld: AmstelveenZ]

Ingebruikname rotonde Beneluxbaan/Sportlaan vertraagd door te warm wegdek

Amstelveen - 'We balen er flink van', meldt het projectbureau Amstelveenlijn, nadat de gistermiddag geplande ingebruikname van de rotonde Beneluxbaan/Sportlaan in Amstelveen Zuid niet door kon gaan. Reden: het wegdek was te warm om de belijning aan te leggen.

Lang zal de ingebruikname echter niet op zich doen wachten: de planning is dat de rotonde voor auto’s en fietsers op zondag 2 augustus beschikbaar is. Hoofdaannemer VITAL werkt daarvoor dit weekend door. Het voetpad aan de zuidkant van de rotonde is wel open. Fietsers met de fiets aan de hand kunnen hier eveneens oversteken.

Aankomende week werkzaamheden Sportlaan Oost

Met de ingebruikname van de rotonde zijn nog niet alle werkzaamheden voorbij: van maandag 3 tot en met vrijdag 7 augustus wordt de Sportlaan Oost afgesloten omdat er straatwerk moet worden uitgevoerd en lichtmasten geplaatst moeten worden. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

rotonde_beneluxbaan_sportlaan.jpg

Fietsers en voetgangers kunnen volgende week wel al gebruik maken van de zuidkant van de rotonde. Op vrijdag 7 augustus zijn alle autowegen rond de  rotonde weer helemaal open. Ook de afsluiting van de Maarten Lutherweg is dan voorbij.

De fietspaden langs de Beneluxbaan gaan uiterlijk vrijdag 14 augustus weer open. De huidige fietsdoorsteek bij de Mont Blanc komt vanaf dan te vervallen.

Tweerichtingsverkeer fietsers

Enigszins opmerkelijk is dat ook deze nieuwe rotonde Beneluxbaan/Sportlaan is uitgerust met tweerichtingsverkeer voor fietsers, terwijl de gemeente al enige tijd geleden heeft besloten het tweerichtingsverkeer op de Beneluxbaanrotondes terug te draaien  uit veiligheidsoogpunt. Over het zicht op de nieuwe rotondes is aardig wat te doen: veel gebruikers ervaren met name de glazen afscheidingswanden op de rotondes bij Zonnestein en Kronenburg als hinderlijk. 

Nagenoeg volgens planning

Het project Amstelveenlijn onderscheidt zich in positieve zin doordat de werkzaamheden nagenoeg volledig volgens planning verlopen. Het volledige project ligt op schema. In december 2020 wordt de nieuwe Amstelveenlijn operationeel, na een lange proef- en testfase die de komende maanden zal volgen.


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:17

Cultuurcentrum Griffioen opent nieuw theaterseizoen

Amstelveen - Cultuurcentrum VU Griffioen is gestart met de kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen. In voorgaande jaren gebeurde dit altijd in april of mei. “Dit seizoen pakken we een hoop zaken net iets anders aan dan normaal”, aldus de Griffioen.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.