Initiatief voor Sportinlopen: laagdrempelig en vrij sporten in schoolgymzalen voor alle Amstelveners

Amstelveen - D66 wil in alle wijken open sportinlopen waar Amstelveners laagdrempelig en vrij kunnen sporten door gebruik te maken van schoolgymzalen. De fractie heeft daarom afgelopen week een motie ingediend die in de gemeenteraad gesteund is.

Sporten en bewegen moet volgens D66 voor iedereen toegankelijk zijn, ongeacht leeftijd, achtergrond en financiële mogelijkheden. “Voor een deel van onze jongeren is het hard nodig. Kinderen en jongeren die regelmatig sporten zijn vrolijker en gezonder. Zij kunnen beter met andere kinderen overweg, slapen beter, presteren beter op school en hebben een lager ziekteverzuim dan kinderen die niet/niet regelmatig sporten. Sporten draagt bij aan kansengelijkheid voor de Amstelveense jeugd.”, zegt D66-raadslid Driss Aarabi (foto).

Verschillen in gezondheid
Onderzoek van de GGD laat zien dat in Amstelveen ongeveer 22% van de meisjes en 11% van de jongens zich niet fit en gezond voelt. Daarnaast blijkt dat 56% van de Amstelveense meisjes en 36% van de jongens niet of nauwelijks aan sport doen. Hierbij zijn er grote verschillen in hoe jongeren hun gezondheid ervaren.

Er is ook verschil per wijk. Jongeren uit Amstelveen Noord-West voelen zich over het algemeen beduidend gezonder en fitter dan de jeugd uit bijvoorbeeld de wijken Bankras, Keizer Karelpark en Groenelaan. Daarom verzoekt D66 het college te starten in de wijken waar de sportdeelname onder de jeugd relatief lager is dan in andere wijken. En daarbij te borgen dat de open sportinlopen wekelijks beschikbaar zijn voor kinderen en jongeren.

Onderzoek Rekenkamer
In het recente onderzoek van de Rekenkamer naar het sportbeleid van de gemeente Amstelveen is geconcludeert dat er meer aandacht kan worden besteed aan Amstelveners voor wie sportdeelname minder vanzelfsprekend is. De motie werd mede ingediend door de VVD, GroenLinks en Goed voor Amstelveen.


Meer nieuws

Politiek vandaag 11:12

Burgerbelangen Amstelveen wil transparantie over parkeerbeleid; invoering betaald parkeren rammelt aan alle kanten

Amstelveen – De politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil volledige transparantie over het parkeerbeleid,  na de mislukte invoering van betaald parkeren in vier gebieden in Amstelveen. De gemeente moest het genomen besluit tot invoering van betaald parkeren terugdraaien nadat bezwaarmakers met succes naar de bezwaarcommissie waren gestapt. De gemeente sprak tot verbazing van de bezwaarmakers van een procedurefout; in werkelijkheid rammelt het besluit aan alle kanten en heeft de bezwaarschriftencommissie op meerdere vlakken grote vraagtekens gezet bij de wijze waarop de gemeente tot het besluit is gekomen.

Winkels gisteren 14:05

Beautywinkel Skins naar Stadshart Amstelveen

Amstelveen - Stadshart Amstelveen meldt vandaag dat Skins zich in het winkelcentrum gaat vestigen. De komst van dit exclusieve beautymerk past perfect bij de toekomstvisie van Stadshart. In de nieuwe winkel zal een bijzonder concept worden geïntroduceerd. Daarnaast zal Nespresso hun winkel uitbreiden naar het nieuwste boutique concept, waar The Art of Coffee centraal staat.

Algemeen gisteren 11:29

De BoodschappenPlusBus maakt al bijna twintig jaar het verschil

Amstelveen - Vol enthousiasme brengen vrijwilligers Elly en Frans ouderen naar het winkelcentrum om boodschappen te doen. “We doen dit nu zo’n vijftien jaar met veel plezier”, zegt Elly. “Maar de boodschappenbus is er al sinds 2006.” Woensdag 17 juli werd het stel vergezeld door wethouder Marijn van Ballegooijen. “Als de tas te zwaar is helpen Elly en Frans een handje”, zegt Van Ballegooijen. “Zij houden een oogje in het zeil. Deze vrijwilligers maken echt het verschil voor veel ouderen in Amstelveen. Petje af.”

Algemeen gisteren 11:25

Goed voor Amstelveen: 'Te onduidelijk hoe we moeten handelen bij rampen'

Amstelveen - Goed voor Amstelveen vraagt om duidelijke informatie en instructies hoe men kan handelen wanneer zich een aanslag, aanval op infrastructuur zoals stroom, water en overstroming voordoet .'Het is belangrijk dat inwoners preventief geïnformeerd  worden wanneer er ooit iets zou gebeuren en men dan weet hoe te handelen.'

Algemeen gisteren 08:52

Gemeente Amstelveen redt Museum Cobra: drie jaar subsidie

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen heeft het advies van het college van B en W overgenomen en heeft unaniem besloten het museum een jaarlijkse subsidie van 1.4 miljoen voor een periode van drie jaar te verstrekken. Hiermee is het museum gered en kan het zijn artistieke en educatieve ambities verder ontwikkelen en bouwen aan een duurzame toekomst.