Algemeen 24 jul. 2021 12:14

Amstelveen staat open voor straatnaam Peter R. de Vries

Amstelveen – Gemeente Amstelveen staat open om Peter R. de Vries een straatnaam toe te kennen indien daartoe een verzoek wordt ingediend. De vermoorde misdaadverslaggever woonde 23 jaar in Amstelveen.

Algemeen 22 jul. 2021 14:09

Weg vrij voor islamitische basisschool in Amstelveen; want in 'vergelijkbaar' Maastricht ook voldoende animo

Amstelveen - Amstelveen dient een islamitische basisschool op te nemen in het lokale scholenplan, ondanks dat de gemeente van mening is dat daar geen behoefte aan is. De Raad van State (RvS) oordeelde deze maand dat de minister - op basis van een vergelijking tussen Amstelveen en Maastricht - heeft kunnen aantonen dat er voldoende animo is voor een dergelijke school in Amstelveen.

Algemeen 21 jul. 2021 12:57

Raad van State: Jagershuis blijft Rijksmonument

Amstelveen – ’t Jagershuis in Amstelveen blijft een Rijksmonument en wordt niet uit het Rijksmonumentenregister geschrapt. Dat is de uitkomst van een beroepsprocedure die al sinds 2017 bij de Raad van State liep.

Algemeen 17 jul. 2021 13:00

Bakfiets vol leesplezier gaat op tour

Amstelveen - Met een echte tipi, kussens, een grote rugtas en natuurlijk heel veel mooie boeken gaat de bieb deze zomer op pad. Kinderen kunnen neerstrijken op het kleed om te luisteren naar verhalen uit verre landen.

Algemeen 16 jul. 2021 08:56

Fixi slaat aan in Amstelveen: steeds meer inwoners melden digitaal

Amstelveen - Fixi, de nieuwe online mogelijkheid waarmee Amstelveners sinds kort meldingen kunnen doen over misstanden in de openbare ruimte, zoals volle afvalbakken, loszittende stoeptegels of defecte straatverlichting, slaat aan in Amstelveen. Steeds meer inwoners gebruiken Fixi in plaats van telefonisch meldingen te doen.

Algemeen 14 jul. 2021 18:00

JobZ: Kinderrijk zoekt personeel

Amstelveen - Op zoek naar een baan in de buurt? Momenteel zijn diverse bedrijven in regio Amstelveen op zoek naar personeel, zoals bijvoorbeeld Kinderrijk. 

Algemeen 13 jul. 2021 17:48

Huttenbouwen in Middenhoven

Amstelveen - Al meer dan 25 jaar wordt elke eerste week van de zomervakantie het huttenbouwdorp georganiseerd. Vorig jaar kon het evenement geen doorgang vinden vanwege corona, maar dit jaar begeleidt een groep enthousiaste vrijwilligers weer vier dagen lang kinderen die naar hartenlust een eigen hut kunnen bouwen. 

Algemeen 13 jul. 2021 15:25

Werkzoekend in Amstelveen of Aalsmeer? Maak gebruik van Werkplein AA!

Amstelveen - Door de pandemie hebben helaas veel mensen te horen gekregen dat ze niet langer nodig waren bij hun vorige werknemer. Te horen krijgen dat je ontslagen wordt, is natuurlijk nooit leuk, maar in coronatijd komt dit nog net wat heftiger aan. De kans dat je een andere baan vindt is immers niet al te groot in deze nare periode. Naast de vele ontslagen, zijn ook veel bedrijven op de fles gegaan. Alhoewel dit uiteraard verschrikkelijk is, kan het je ook veel nieuwe kansen opleveren. Zo zou je bijvoorbeeld zelf een nieuwe onderneming kunnen beginnen. Een kantoor huren in Amstelveen is dan wel nodig uiteraard. Zie je jezelf een nieuwe ondernemer en werk je liever onder een baas? Je kunt dan gebruik maken van Werkplein AA om een nieuwe baan in Amstelveen of Aalsmeer te vinden. Lees meer over Werkplein AA in dit artikel. 

Algemeen 13 jul. 2021 12:41

Amstelveen gaat alle ondergrondse papier- en kartoncontainers aanpassen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen treft maatregelen om de forse toename van papier- en kartonafval het hoofd te kunnen bieden. De ondergrondse papier- en kartoncontainers worden allemaal aangepast en voorzien van een gladde metalen inworpbuis om daarme het grote aantal verstoppingen te reduceren. Daarnaast switcht de gemeente per 1 augustus van inzamelaar en ook wordt bekeken of huiscontainers vaker geleegd kunnen worden.

Algemeen 13 jul. 2021 12:08

KNGF Geleidehonden wil komende jaren groeien: vraag naar hulphonden groot

Amstelveen - De stichting KNGF Geleidehonden, gevestigd in Amstelveen, wil na een moeilijk 2020 de komende jaren groeien, omdat de vraag naar hulphonden groot is. Doel van de stichting is zoveel mogelijk mensen met een beperking te helpen met een professioneel opgeleide hulphond.

Algemeen 10 jul. 2021 11:00

Nova Hamel schittert in The Sound of Music

Amstelveen - Uit meer dan 1000 kinderen is Nova Hamel gekozen voor de rol van Gretl in de musical The Sound of Music. De 9-jarige Amstelveense tourt vanaf juni langs alle grote theaters in Nederland. Een interview met het jonge acteertalent over spelletjes doen tussen de opnames maar ook keihard repeteren voor haar glansrijke rol als kleine Von Trapp.`

Algemeen 8 jul. 2021 09:58

Burgemeester installeert kinderburgemeester Bana

Amstelveen - Voorafgaand aan de raadsvergadering van 7 juli is Bana, kinderburgemeester 2021 -2022, door burgemeester Tjapko Poppens officieel geïnstalleerd. Hij nam de belofte bij haar af en Bana kreeg daarna door de burgemeester de ambtsketen omgehangen. De burgemeester bedankte ook Elina, de kinderburgmeester 2020-2021, voor al haar inzet en werk het afgelopen jaar.