Algemeen 2 jul. 2022 12:08

Startende ondernemers in Amstelveen krijgen 'boost' via ZAAI

Amstelveen - Onder de noemer ‘ZAAI’ biedt Amstelveen startende ondernemers ieder jaar via een speciaal kennisprogramma een ‘boost’ voor hun onderneming. In de 2022-editie, die recent werd afgerond, namen 47 startende ondernemers deel, waarvan meer dan de helft (24) Engelstalig.

Algemeen 1 jul. 2022 12:22

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit

Amstelveen - Een nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine is vandaag (1 juli 2022) verschenen en wordt de komende dagen weer verspreid in Amstelveen en omstreken. In nummer 70 (juli) veel aandacht voor de politie, met diverse tips om veilig de zomer door te komen: we besteden aandacht aan zogenoemde High Impact Crimes, waar (te) veel Amstelveners nog slachtoffer van worden, zoals inbraken en digitale oplichtingspraktijken. Opgelet dus!

Algemeen 30 jun. 2022 10:36

Amstelveen heeft weer nieuwe kinderburgemeester en kinderraad

Amstelveen - De 10-jarige Lode, leerling van De Triangel, wordt de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen. Lode werd gekozen uit een groep van 24 kinderen van verschillende basisscholen tijdens de jaarlijkse verkiezing voor kinderburgemeester.

Algemeen 29 jun. 2022 13:29

Tweede verdachte vast in mysterieuze zaak rond doodgeschoten pakketbezorger (23) Amstelveen

Amstelveen - In het onderzoek naar de gewelddadige dood van een 23-jarige Amstelvener heeft de recherche een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 71-jarige man met zowel de Israëlische als de Poolse nationaliteit. Eerder dit jaar, in april, werd in Duitsland ook al een 72-jarige man aangehouden met de Israëlische en de Litouwse nationaliteit.  

Algemeen 28 jun. 2022 11:27

Amstelveen heeft heus vrijwilligersleger 'afvalrapers'

Amstelveen - Amstelveen telt een heus legertje van vrijwilligers dat de stad schoon probeert te houden door frequent zwerfafval op te ruimen:  binnen de gemeente zijn liefst 170 ‘afvalrapers’ actief.  Zij helpen de gemeente niet alleen de straten en parken extra schoon te houden, maar signaleren ook zwerfvuil hotspots en zijn de ogen en oren van de Amstelveense wijken.  

Algemeen 27 jun. 2022 16:41

Bovenkerk doet bijnaam 'Parel aan de Poel' eer aan met nieuw Noorddamcentrum

Amstelveen - Met de officële opening van het nieuwe Noorddamcentrum en de heropening van de Urbanuskerk in het verschiet, doet Bovenkerk haar bijnaam 'Parel aan de Poel' steeds meer eer aan. Afgelopen vrijdag heropende burgemeester Tjapko Poppens het volledig verbouwde Noorddamcentrum en zaterdag was het direct tijd voor een gezellig en geslaagd zomerfeest in Bovenkerk.

Advertorial Algemeen 24 jun. 2022 15:20

Bij DIKS in Amstelveen Zuid is het een feestje om een auto te huren

Amstelveen - Iedereen heeft ze ongetwijfeld wel eens gezien: de donkerblauwe busjes met knalgele letters van DIKS Autoverhuur zijn een herkenbaar verschijnsel in het Amstelveense straatbeeld, zeker sinds DIKS een tweede filiaal in Amstelveen heeft geopend aan Spinnerij 11 in Amstelveen Zuid.

Algemeen 23 jun. 2022 19:54

SP: 'Wachttijden zwemlessen nu al meer dan een jaar, de Futen stopt met ABC-lessen'

Amstelveen - De Socialistische Partij (SP) in Amstelveen is geschrokken van het bericht dat zwemvereniging de Futen stopt met zwemlessen ABC vanaf 2 juli 2022. 'Nadat eerder de Otter in Uithoorn dichtging is er nu weer een ontwikkeling die extra druk geeft op de capaciteit voor zwemlessen. Dit terwijl er al wachtlijsten zijn van meer dan een jaar, en kunnen zwemmen een belangrijke vereiste is in de waterrijke omgeving van Amstelveen. 

Algemeen 23 jun. 2022 13:47

Monumentaal pand Amsterdamseweg raakt verder in verval: gemeente grijpt in

Amstelveen -  De gemeente Amstelveen houdt de vinger aan de pols als het gaat om de staat van twee monumentale panden in Amstelveen: het voormalige KwikFit-pand aan de Amsterdamseweg en het Jagershuis aan de Amstelzijde. Beide monumenten kampen met achterstallig onderhoud.

Algemeen 22 jun. 2022 17:51

Amstelveen heeft nu ook plantaarns

Amstelveen - Aan het Handelsplein in het centrum van Amstelveen is een aantal zogenoemde 'plantaarns' geplaatst: lantaarnpalen met een groen omhulsel, die vooor meer vergroening en verkoeling moeten zorgen.

Algemeen 22 jun. 2022 11:02

Tot 30 jaar cel geëist voor nietsontziende liquidatie Amstelveen

Amstelveen - Het Openbaar Minsiterie eist straffen van 22 tot 30 jaar tegen drie twintigers (21,24 en 27) voor de moord op een 39-jarige man en een poging tot moord op zijn zoontje in december 2019. Het slachtoffer werd geraakt door elf kogels toen hij zijn zoontje op de achterbank van zijn auto hielp instappen, na een zwemles in een sportschool aan Escapade in Amstelveen.  

Algemeen 18 jun. 2022 18:18

Kat op bloedhete dag in dichte kooi zonder water gedumpt in Amsterdamse bos

Amstelveen -  De Dierenambulance heeft zaterdag vol ongeloof een gedumpte kat aangetroffen op een parkeerplaats in het Amsterdamse bos. Het dier zat in een reiskooi zonder water en kon met de hete temperaturen geen kant op. Medewerkers van de Dierenambulance zijn woedend.

Algemeen 17 jun. 2022 17:05

Ibiza Village van start in Amstelveen: zomerse sferen

Amstelveen - In het Oude Dorp van Amstelveen is aan het einde van de middag Ibiza Village van start gegaan. De hippiemarkt - met zo'n 50 standhouders - wordt al goed bezocht en er is sprake van een gezellige zomerse sfeer; de festiviteiten duren tot 23.00 uur.

Algemeen 16 jun. 2022 11:31

1100 Amstelveners doen individuele aanvraag voor energietoeslag van 800 euro

Amstelveen - In totaal heeft gemeente Amstelveen nu aan 1880 inwoners met een laag inkomen een energietoeslag van 800 euro uitbetaald. Zij stonden reeds bekend bij de gemeente, maar inmiddels hebben ook al 1100 Amstelveners een individuele aanvraag ingediend om ook aanspraak te maken op de energietoeslag van 800 euro.  

Algemeen 15 jun. 2022 11:28

Kindercampus King wint E-waste Race 2022

Amstelveen - Basisschool Kindercampus King uit Amstelveen is met 904 ingezamelde kleine en afgedankte elektronische apparaten de winnaar van de E-waste Race 2022. De deelnemende leerlingen winnen een geheel verzorgd schoolreisje naar science museum NEMO in Amsterdam.

Algemeen 14 jun. 2022 09:44

Oude Dorp Amstelveen maakt zich op voor Ibiza Village

Amstelveen - Met nagenoeg tropische temperaturen in aantocht maakt het Oude Dorp zich op voor het midzomerevent 'Ibiza Village'. Komende vrijdag 17 juni 2022 tussen 16.00 en 23.00 uur staat het historische dorpscentrum van Amstelveen in het teken van het Spaanse eiland, met een 'hippie-markt' vol stands, gezelligheid, live muziek en natuurlijk eten en drinken.

Algemeen 13 jun. 2022 13:38

AVA wil opheldering over uitblijven tijdelijke woonunits voor starters in Amstelveen Zuid

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen wil opheldering van het College van B en W. Terwijl grondeigenaren in Kronenburg er in zijn geslaagd om binnen 2 maanden zo'n veertig tijdelijke woonunits te realiseren voor vluchtelingen, krijgt de gemeente een 2 jaar oud plan, om op een braakliggend terrein aan de Kalkbranderij in Amstelveen Zuid tijdelijke woonunits (mogelijk tiny houses) te realiseren voor Amstelveense starters en woningzoekenden, maar niet van de grond.