Algemeen vandaag 08:56

Gemeente biedt isolatieactie aan in Amstelveen Noord

Amstelveen - Na Amstelveen Zuid is nu ook Noord aan de beurt. De Gemeente Amstelveen organiseert een collectieve isolatieactie voor woningeigenaren in Amstelveen Noord om zo het verduurzamen van woningen gemakkelijker én voordeliger maken voor haar inwoners en energiebesparing stimuleren.  

Algemeen 24 mrt. 2023 12:07

EHBO-vereniging Amstelveen uitgerust met nieuwe portofoons

Amstelveen - De EHBO vereniging Amstelveen heeft nieuwe portofoons aan kunnen schaffen met een subsidie van de gemeente. ‘Goed materiaal is onmisbaar als iedere seconde telt’, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen.

Algemeen 23 mrt. 2023 09:17

Pluktuin Zorgvlied geopend

Amstelveen - Afgelopen week is op gedenkpark Zorgvlied een bijzondere tuin geopend: een natuurlijke bloemenpluktuin. Burgemeester Tjapko Poppens was hierbij aanwezig. Naasten die op Zorgvlied een graf van dierbare bezoeken, kunnen in de pluktuin een paar bloemen plukken en bij het graf neerleggen.

Algemeen 20 mrt. 2023 11:08

Eerste wensen Wensbank Ziekenhuis Amstelland vervuld

Amstelveen - In editie 76 van AmstelveenZ Magazine stond een oproep van Ziekenhuis Amstelland en WISH3: wie heeft er een televisie over voor op de kinderafdeling? Yvonne de Keulenaar las de oproep en stond dezelfde week nog op de kinderafdeling met haar zoon om een televisie te doneren.

Algemeen 17 mrt. 2023 12:42

Gratis workshop energie besparen voor Amstelveners

Amstelveen - Voor inwoners van Amstelveen die willen besparen op de energierekening en benieuwd zijn welke kleine maatregelen voor flinke besparingen kunnen zorgen, organiseert gemeente Amstelveen op dinsdag 21 maart een gratis te volgen Workshop Energie Besparen in Bibliotheek Amstelveen. Let op: het aantal plekken is beperkt (vol is vol).

Algemeen 15 mrt. 2023 10:10

Prachtig stemweertje: heb jij al gestemd?

Amstelveen - Slechte weersomstandigheden zijn in Amstelveen woensdagochtend in ieder geval geen reden of excuus om niet naar de stembus te gaan. De weersomstandigheden (zonnig en droog) zijn goed en aardig wat Amstelveners hebben hun stem al uitgebracht.

Algemeen 14 mrt. 2023 15:33

Fietsenrekken verplaatst voor verkeersveiligheid Westwijkplein

Amstelveen - Om de verkeersveiligheid op Westwijkplein te vergroten, heeft de gemeente op advies van handhaving en politie de fietsenrekken op het plein verwijderd en naar de ingangen van het winkelcentrum verplaatst. Dit geeft  beter de mogelijkheid om op te treden tegen (elektrische) fietsers die voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen in combinatie met voetgangers. Het plein is namelijk een voetgangersgebied.

Algemeen 14 mrt. 2023 11:54

'The Passion' in Ouderkerk aan de Amstel

Ouderkerk /Amstelveen - Een spectaculaire uitvoering in de buitenlucht met ruim zeventig dansers, een topband, een groot koor en vertellers Ron Blaauw en Ingrid Jansen: op woensdag 5 april 2023 vormt Ouderkerk aan de Amstel het toneel voor een speciale Ouderkerkse uitvoering van The Passion.

Algemeen 14 mrt. 2023 09:08

Maak op 18 maart kennis met Oekraïne in Amstelveen

Amstelveen - Het oude Griffioen Theater op Uilenstede 106 staat al sinds maart 2022, het begin van de oorlog, open voor vluchtelingen uit Oekraïne. Deze plek is inmiddels uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats voor de Oekraïense gemeenschap in Amstelveen, met activiteiten voor volwassenen en kinderen, en een speelgroep. De gemeenschap organiseert nu, als blijk van dank, een dag van Solidariteit & Eenheid.

Algemeen 13 mrt. 2023 07:00

Nanny breide een hele dierentuin

Amstelveen - Voor Nanny Woertman uit Amstelveen is breien haar lust en haar leven. In de coronaperiode nam deze vorm van tijdsbesteding een vlucht. Ze breide een complete dierentuin; van walrus tot giraf en van tijger tot olifant.

Algemeen 11 mrt. 2023 07:00

Angéla Kramers: 'Het leven is goed zoals het nu is'

Amstelveen - De Dolly Dots waren een fenomeen in de jaren 80. Tien jaar lang scoorde de meidenband hit naar hit. Ze namen afscheid in 1988, maar de vrouwen stonden toch nog een aantal keer samen op de bühne. Eind vorig jaar was na 43 jaar toch echt het definitieve afscheid. Wij spraken met Dolly Dot Angéla Kramers over deze bijzondere reis, haar bezigheden nu en stichting Sam, opgericht na de geboorte van haar zoon. Met haar man Richard woont ze al 30 jaar in Amstelveen. Samen hebben ze twee kinderen, zoon Sam (26) en dochter Juna (25).

Algemeen 10 mrt. 2023 17:19

Amstelveen kleurt wit

Amstelveen - Amstelveen kleurt vrijdagmiddag wit door langdurige sneeuwval.

Algemeen 10 mrt. 2023 15:08

Lekker klaagweertje in Amstelveen

Amstelveen - Net als op veel plekken in het land is het weer in Amstelveen niet om over naar huis te schrijven. Naast kou, wind en regen trekken vrijdagmiddag flinke (natte) sneeuwbuien over de gemeente.

Algemeen 10 mrt. 2023 07:00

Zo kun je jouw nieuwe woonkamer inrichten

Amstelveen - De woonkamer is een plek waar we veel tijd spenderen met het gezin. Daarnaast ontvangen we er ook onze gasten en kunnen we er even tot rust komen aan het eind van een lange dag. Gezien we er veel tijd doorbrengen,  is het fijn als deze kamer zo perfect mogelijk is ingericht. Ga jij de woonkamer omgooien? Of sta je op het punt om een nieuwe woonkamer in te richten? Dan kun je in dit artikel lezen over waardevolle tips voor het inrichten van de woonkamer!

Algemeen 9 mrt. 2023 15:55

Amstelveen gaat illegaal geplaatste FVD-posters verwijderen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen gaat de FVD-verkiezingsborden/posters die in het Amstelveense straatbeeld zijn opgehangen op plekken waar dat niet is toegestaan, verwijderen. De illegaal geplaatste campagneborden zijn in strijd met de Algemene Plaatselijke Verordening.

Algemeen 9 mrt. 2023 10:45

Gemeente organiseert zonnepanelenactie in Amstelveen Zuid

Amstelveen - De gemeente organiseert voor woningeigenaren een zonnepanelenactie in Amstelveen Zuid. Er kan met zonnepanelen flink bespaard worden op de energierekening en het is beter voor het milieu. Met deze actie wil de gemeente het opwekken van duurzame energie stimuleren.

Algemeen 9 mrt. 2023 10:18

Stadsgesprek in P60 over Schiphol goed bezocht

Amstelveen - Ruim 80 Amstelveners zijn dinsdag 7 maart in gesprek gegaan met de gemeente over Schiphol. Ze waren uitgenodigd voor een zogenoemd stadsgesprek in P60. Centraal stond de vraag hoe Amstelveense inwoners en ondernemers tegen Schiphol aankijken.

Algemeen 8 mrt. 2023 18:54

Plan Stadshart Oost: 'Supermarkt in Hudson's Bay-pand; hotel, theater en woningen aan Handelsplein'

Amstelveen - De gebouweigenaren aan het Buitenplein (oud-Hudson's Bay) en Handelsplein in Stadshart Amstelveen hebben meer bekend gemaakt over de gewenste toekomstige invulling van de twee gebouwen. Duidelijk is inmiddels dat de nadrukkelijke wens bestaat om een grote supermarkt op de begane grond van het Hudson's Bay-gebouw te realiseren. Een verbouwing van het kantoorgebouw aan het Handelsplein moet ruimte gaan bieden aan een nieuw hotel, theater en woningen.