Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Algemeen 16 apr. 2024 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.

Algemeen 15 apr. 2024 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. 

Algemeen 14 apr. 2024 09:00

Marjolijn Touw: nog lang niet uitgespeeld

Amstelveen - Marjolijn Touw (61) draait al even mee als zangeres, danseres en (stem)actrice. Het grote publiek heeft haar kunnen bewonderen in grote producties als Mamma Mia!, Ciske de Rat, The Wiz, Petticoat, Sister Act, Grease en op tv in Het zonnetje in huis en Goede Tijden Slechte Tijden. Het cv van deze alleskunner is eindeloos. Ze groeide op in Amstelveen en noemt de Paaskerk als een van de meest bijzondere plekken uit haar carrière. ‘Hier is alles voor mij begonnen.’

Algemeen 12 apr. 2024 13:00

Opvang voor economisch daklozen in Duivendrecht en Olmenhof

Amstelveen - Voor inwoners die dakloos raken door verlies van werk of een scheiding en zodoende economisch dakloos worden, biedt het zogenoemde passantenpension aan de Wenckebachweg in Amsterdam/Duivendrecht een nieuw tijdelijk onderkomen.

Algemeen 11 apr. 2024 16:03

MEAN WELL sponsort sportveldje voor Oekraïense vluchtelingen bij opvanglocatie

Amstelveen - Deze week is een multifunctionele sportveldje bij de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Kronenburg (Sonjashnik) geopend. MEAN WELL, een Taiwanees bedrijf dat sinds 2006 is gevestigd in Amstelveen, is de sponsor van het sportveldje en leverde ook bijbehorende voorzieningen, zoals goals, ballen en netten.

Algemeen 11 apr. 2024 14:00

Groen, groener, groenst: NK Tegelwippen 2024

Amstelveen - Het voorjaar is aangebroken, de temperaturen lopen op en Amstelveen kleurt weer prachtig groen. Een goed moment om te benadrukken dat gemeente Amstelveen ook dit jaar inwoners helpt om onze leefomgeving nog groener te maken met diverse acties, maatregelen en subsidies. Haal met behulp van de tegelservice tegels uit je tuin en plaats er groen voor terug, nomineer een locatie in de openbare ruimte die meer groen kan gebruiken, leg met subsidie een groen dak of een groene gevel aan, of maak een geveltuintje: Amstelveen maakt het allemaal mede mogelijk.

Algemeen 11 apr. 2024 13:39

Man (49) en vrouw (50) uit Amstelveen opgepakt: 20 voertuigen en waardevolle goederen inbeslaggenomen

Amstelveen / Hoofddorp - In een lopend onderzoek naar ondermijnende criminaliteit zijn deze week een 49-jarige man en een 50-jarige vrouw uit Amstelveen opgepakt. Tijdens doorzoekingen in een woning en twee bedrijfspanden werden twintig voertuigen, contant geld en waardevolle goederen als horloges, sieraden, merkkleding en –tassen inbeslaggenomen, evenals administratie.

Algemeen 10 apr. 2024 11:19

Dag van Roze: Progress vlag gehesen bij raadhuis Amstelveen

Amstelveen - Diverse medewerkers en bestuurders van gemeente Amstelveen hebben vanmorgen de Progress vlag gehesen bij het raadhuis om op de Internationale Dag van Roze solidariteit te tonen met LHBTIQ+-gemeenschap.

Algemeen 9 apr. 2024 09:00

Mercedes Sharrocks: mediumschap op een nuchtere manier

Amstelveen - Mercedes Sharrocks (45) verloor in 2008 haar dochter Olivia aan een hart- en longafwijking. Na haar overlijden ging Mercedes spirituele gebeurtenissen ervaren en leerde met haar dochter communiceren door onder andere dromen, haar mediamieke zintuigen en tekens. Inmiddels zet ze haar spirituele gave in voor anderen en geeft ze mediumreadings, intuïtieve coaching, lessen, demonstraties en lezingen. Ook heeft ze twee boeken geschreven en is zij podcastmaker. Haar doel? Mediumschap op een nuchtere manier brengen. ‘Ik ben niet airy fairy en moet altijd bewijs hebben voordat ik ergens in geloof.’

Algemeen 8 apr. 2024 14:09

Drugshandel en illegale prostitutie aangepakt in Amstelveen

Amstelveen - Afgelopen maand liet burgemeester Tjapko Poppens drie panden in Amstelveen sluiten vanwege hennepteelt en drugshandel. Ook heeft hij vijf gevallen van illegale prostitutie laten beëindigen. Doel van deze acties is herhaling van de overtredingen voorkomen en ondermijnende criminaliteit tegengaan. Dit is een prioriteit in het Integraal Veiligheidsbeleid van de gemeente. 

Algemeen 8 apr. 2024 11:03

Doortrappen: Fietstour door Amstelveen

Amstelveen - Participe Amstelland houdt op 15 april in samenwerking met Doortrappen Amstelveen en AmstelveenSport een Fietstour door Amstelveen.

Algemeen 5 apr. 2024 17:08

Amstelveen Culinair: nieuw zomerevent bij De Poel op zaterdag 6 juli

Amstelveen - Op een van de fraaiste locaties van Amstelveen ziet op zaterdagavond 6 juli 2024 het totaal vernieuwde evenement Amstelveen Culinair het levenslicht. Op het grasveld van recreatiegebied Poeloever, met uitzicht over De Poel, serveren tal van lokale horecazaken vanuit sfeervolle pagodetenten gevarieerde culinaire gerechten en verfrissende zomerdranken.