Algemeen gisteren 11:16

Gemeenteraad wil jongeren horen: Hoe zie jij jouw toekomst?

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen wil jongeren meer betrekken bij de besluiten die zij nemen en ruimte geven voor invloed. Daarom neemt de raad een stap richting intensiveren jongerenparticipatie en hoopt zo samen met hen te werken aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Algemeen 16 mrt. 2024 17:37

Genieten van Kersenbloesem

Amstelveen - Het Bloesempark in het Amsterdamse bos heeft vandaag weer veel bezoekers getrokken die kwamen genieten van de ongeveer vierhonderd bloeiende kersenbomen.

Algemeen 14 mrt. 2024 13:00

Gelijk flinke drukte in bloeiend Bloesempark Amsterdamse bos

Amstelvene - Dat het bloesempark in het Amsterdamse bos in bloei staat is niet veel mensen ontgaan. Vandaag wordt het park direct flink bezocht, nadat het Amsterdamse bos via social media bekend maakte dat de bloeiperiode is begonnen. 

Algemeen 14 mrt. 2024 12:55

Gemeente deelt gratis zakken compost uit op Compostdag

Amstelveen - De landelijke Compostdag valt dit jaar op zaterdag 23 maart. Inwoners van Amstelveen kunnen op die dag gratis compost ophalen bij de gemeentewerf. De gemeente bedankt op deze manier inwoners voor het sorteren van huishoudelijk afval zoals groente-, fruit- en tuinafval en etensresten (GFT/E). De compost is gemaakt van ingezameld GFT/E afval.

Algemeen 14 mrt. 2024 09:22

Bloesempark Amsterdamse Bos in bloei

Amstelveen - De bloeiperiode van het Bloesempark in het Amsterdamse Bos is officieel aangebroken. Vanmorgen plaatste het bos op de sociale media kanalen het bericht waar menig liefhebber op wachtte.

Algemeen 13 mrt. 2024 13:49

Magic Circus strijkt rond Pasen neer in Amstelveen

Amstelveen - Het Magic Circus strijkt van Goede Vrijdag 29 maart tot en met woensdag 3 april 2024 neer in Amstelveen. De circustent wordt opgesteld nabij ontmoetingscentrum De Meent in Middenhoven. 

Algemeen 13 mrt. 2024 12:40

Einde nabij voor deelscooters in Amstelveen wegens aanhoudende overlast

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft officieel bekend gemaakt niet door te willen met deelscooteraanbieders Felyx en Check. De contracten van de huidige aanbieders lopen respectievelijk in oktober 2024 (Felyx) en januari 2026 (Check) af en zullen zoals het er nu aan uitziet niet verlengd worden.

Algemeen 12 mrt. 2024 09:30

Burgemeester en wethouders steken handen uit de mouwen met NLdoet

Amstelveen - Vrijdag 15 en zaterdag 16 maart staat Amstelveen weer in het teken van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Burgemeester Tjapko Poppens en wethouders Frank Berkhout en Marijn van Ballegooijen steken de handen uit de mouwen.

Algemeen 10 mrt. 2024 09:00

Hoe je -voordeliger- je woning kan verduurzamen

Amstelveen - Stel, je wilt al langer je woning verduurzamen, maar je hebt eigenlijk geen idee waar of waarmee je moet beginnen. Isoleren? Een warmtepomp? HR++ of triple glas? De maatregelen die je kan treffen voor het verduurzamen van jouw huis zijn legio en dat maakt het niet altijd eenvoudig. 

Algemeen 8 mrt. 2024 11:32

Na 16 jaar eindelijk oplossing voor Jeu de Boules-vereniging Bulderbaan Amstelveen

Amstelveen - Na een procedure van zestien jaar (!) lijkt het er dan toch echt op dat Jeu de Boulesvereniging De Bulderbaan in Amstelveen een nieuw onderkomen krijgt in het Broersepark in Amstelveen. De vereniging is bijzonder verheugd dat het samen met de exploitant van Heemlocaties een nieuwe (duurzame) locatie kan ontwikkelen die gedeeltelijk dienst zal doen als clubhuis, nu een bouwvergunning is verstrekt.

Algemeen 7 mrt. 2024 09:00

Philippo Keukens van generatie op generatie: van opa Wout naar kleinzoon Damien

Amstelveen / Aalsmeer - Aan de Aalsmeerderweg in Aalsmeer vind je Philippo Keukens. Hier kun je terecht voor binnenkeukens, buitenkeukens, bijkeukens, projectkeukens of op maat gemaakte kledingkasten, dressoirs en bureaus. Of het nu gaat om een zelf samengestelde keuken of vervanging van een oven; al 53 jaar staat de familie Philippo met hun deskundige team klaar voor passend advies en uitstekend goede service.

Algemeen 6 mrt. 2024 11:00

Aantal auto-inbraken in Amstelveen sterk gestegen: D66 wil actie

Amstelveen - De fractie van D66 Amstelveen maakt zich ernstig zorgen over het toenemend aantal auto-inbraken in Amstelveen, dat vorig jaar 37 procent hoger lag dan in 2022. De partij roept op tot actie en vraagt het College van B en W om opheldering en maatregelen.

Algemeen 6 mrt. 2024 10:31

Aanvragen Energietoeslag 2023 (800,-); het kan nog steeds in Amstelveen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen roept inwoners die het niet breed hebben en denken recht te hebben op een Energietoeslag over 2023, alsnog een aanvraag daarvoor te doen. De Energietoeslag 2023 (800 euro) is in Amstelveen beschikbaar voor huishoudens met een inkomen tot 130 procent van het sociaal minimum.

Algemeen 5 mrt. 2024 10:20

Fietsrondleidingen A9: bekijk de werkzaamheden van dichtbij

Amstelveen - In maart, april en mei organiseert Rijkswaterstaat in samenwerking met belevingscentrum InZicht weer een aantal informatieve fietsrondleidingen langs de werkzaamheden aan Rijksweg A9 in Amstelveen.

Algemeen 4 mrt. 2024 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit: No. 86

Amstelveen - De nieuwste editie van AmstelveenZ Magazine (No. 86, maart 2024) is uit! Deze maand bevat het magazine onder andere een overzicht van woningbouwlocaties in Amstelveen.

Algemeen 3 mrt. 2024 14:00

Let's dance: rolstoeldansen in Amstelveen

Amstelveen - De Stichting Rolstoeldansen Amstelveen staat de laatste tijd meer dan ooit in de belangstelling. De vereniging laat zich zien op diverse lokale evenementen (zoals Amstelveen on Wheels) en liet ook Amstelveense raadsleden kennismaken met de wereld van het rolstoeldansen .Vrijwilligster Corrie van Hugten, tijdens het Sportgala Amstelveen uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar, is al 42 jaar (!) de drijvende kracht achter de Stichting Rolstoeldansen Amstelveen, maar ook achter de Stichting Rolstoeldansen Nederland. In 1980 kreeg Corrie van een bevriende dansleraar uit Leiden een bijzondere opdracht, die ze tot op de dag van vandaag met bevlogenheid uitvoert. ‘Hij zei tegen mij: jij gaat zorgen dat mensen met een beperking dansplezier krijgen.’ En zo geschiedde.

Algemeen 2 mrt. 2024 14:00

Samir ging viral op TikTok, Hypnose is zijn nieuwe single

Amstelveen - Samir (19) is geboren en getogen in Amstelveen en zit in 6VWO op het Keizer Karel College. In de zomer van 2022 ging hij op TikTok viral met zijn nummer Safari. Momenteel werkt hij hard aan zijn muziekcarrière en is zijn nieuwe single Hypnose half februari uitgekomen.