Algemeen vandaag 11:00

Amstelveens icoon met pensioen

Amstelveen - Afgelopen zomer nam topambtenaar Jelle Westra afscheid van gemeente Amstelveen. Westra was betrokken bij zo ongeveer alle grote projecten die Amstelveen de afgelopen decennia hebben vormgegeven. Van Westwijk en het nieuwe Stadshart tot aan de Amstelveenlijn en Rijksweg A9: Westra had bij alle ontwikkelingen een leidende rol vanuit de gemeente. Hij zette zo als het ware zijn handtekening onder het Amstelveen van nu.

Algemeen gisteren 10:55

Amstelveen hoopt op meer BIZzende ondernemers

Amstelveen - Vanuit gemeente Amstelveen wordt onderlinge samenwerking tussen ondernemers, in zogenoemde Bedrijveninvesteringszones (BIZ), aangemoedigd. In Amstelveen zullen vier bestaande en twee nieuwe BIZzen gaan stemmen voor een nieuwe periode van samenwerking in (winkel-)gebieden.

Algemeen 13 okt. 2021 18:00

JobZ: Installatiebedrijf Van Walraven zoekt personeel

Uithoorn - Op zoek naar een baan in de buurt? Momenteel zijn diverse bedrijven in regio Amstelveen op zoek naar personeel, zoals bijvoorbeeld Installatiebedrijf Van Walraven in Uithoorn.

Algemeen 11 okt. 2021 10:45

Amstelveen: na woningmarkt dreigt ook kantorenmarkt op slot te gaan

Amstelveen - Niet alleen de Amstelveense woningmarkt zit op slot, ook op de lokale kantorenmarkt is sprake van flinke krapte. Na jarenlange torenhoge leegstandspercentages staat nog maar een zeer beperkt aantal Amstelveense kantoren leeg, hetgeen voor een ongezonde situatie zorgt.

Algemeen 11 okt. 2021 09:56

Wapen-inleveractie bij politiebureau Amstelveen

Amstelveen – Amstelveners die wapens in hun bezit hebben kunnen deze tussen vandaag en zondag zonder gevolgen en anoniem inleveren bij de politie. Amstelveen neemt deel aan de landelijke actie  ‘Van je wapen af zonder straf’  tussen maandag 11 en zondag 17 oktober 2021.

Algemeen 3 okt. 2021 13:29

Zet jouw favoriete huisdier in de schijnwerpers

Amstelveen – Het is morgen (maandag 4 oktober 2021) weer Dierendag. Heb jij een leuke, aandoenlijke, lieve of gekke foto (of kort filmpje) van jouw huisdier? Stuur ‘m in via een van de social media-kanalen van @AmstelveenZ en maak met jouw huisdier kans op een waardebon van 50 euro van Van Noord Dierenvoeders.

Algemeen 2 okt. 2021 14:53

Amstelveense Mocro Maffia-acteur Marouane Meftah viert winst Gouden Kalf

Amstelveen - 'JAAAAAA !!!!!!' Dat de hitserie Mocro Maffia gisteren een Gouden Kalf binnensleepte werd door het Amstelveense acteertalent Marouane Meftah met een vreugdekreet ontvangen op Instagram. Mocro Maffia won een Gouden Kalf voor de beste dramaserie en Marouane had daar natuurlijk een aandeel in.

Algemeen 2 okt. 2021 09:00

Nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine is uit!

Amstelveen - Vanaf 2 oktober wordt de nieuwste editie (Nr. 62) van AmstelveenZ Magazine weer verspreid in Amstelveen en omgeving. Op de cover siert deze maand Mex Vrolijks die zijn naam eer aan doet. De musicalcarrière van de goedlachse Amstelvener gaat hem voor de wind. Hij heeft een hoofdrol te pakken in de musical Dolfje Weerwolfje en reist hiermee door heel Nederland. 

Algemeen 1 okt. 2021 11:06

Amstelveen & Aalsmeer zijn er nog niet uit

Amstelveen - Het is Amstelveen en Aalsmeer ondanks de aanstelling van twee ‘procesversnellers’ momenteel nog niet gelukt om definitief nieuwe afspraken te maken over een hernieuwde, afgeslankte (ambtelijke) samenwerking tussen beide gemeentes.

Algemeen 30 sep. 2021 11:12

Pontjes over De Amstel gaan weer uit de vaart

Amstelveen - Vandaag, donderdag 30 september 2021, kunnen fietsers en wandelaars voor de laatste keer dit jaar met veerpontjes De Smient en Fuut de overtocht maken over de Amstel. Met de start van de herfst is het vaarseizoen voorbij en plaatst beheerder Groengebied Amstelland de pontjes tot volgend voorjaar in de winterstalling.

Algemeen 28 sep. 2021 10:51

Woningtekort Amstelveen: onderzoek naar opsplitsen woningen

Amstelveen - De Amstelveense coalitiepartners D66 en VVD willen het splitsen van woningen in Amstelveen onder voorwaarden mogelijk maken. Zij roepen het College van B en W (gevormd door VVD, D66 en PvdA) in een motie op om te onderzoeken of bestaande woningen die te groot zijn geworden voor de bewoner(s) kunnen worden gesplitst. Het is een van de oplossingen die moet bijdragen aan terugdringen van het tekort aan woningen binnen de gemeente.

Algemeen 26 sep. 2021 11:00

Bitcoin Meester gaat voor Eredivisie

Amstelveen - Als broker marktleider in de cryptovaluta weet Bitcoin Meester als geen ander hoe je je fanbase kan laten groeien. Het platform is een exclusief partnerschap aangegaan met voetbalclub AZ, waarbij het sponsorbedrag in de digitale munt is voldaan. Marketing manager Christiaan Jimmink is trots op deze unieke samenwerking en vertelt waarom sport één van hun belangrijkste strategische markten is.