Algemeen 20 jan. 2022 16:19

'Fakkel- en lichtjestocht door Amstelveen trekt 40 belangstellenden'

Amstelveen - Gisterenavond werd in Amstelveen voor de tweede keer een fakkel- en lichtjestocht gehouden door tegenstanders van het coronabeleid. Zo'n veertig deelnemers van de tocht wandelden volgens de initiatiefnemers door het centrum van Amstelveen 'ten behoeve van de vrijheid en verbinding van mensen die zich niet (langer) kunnen vinden in de in hun ogen buitenproportionele coronamaatregelen'.  

Algemeen 16 jan. 2022 10:37

Ondernemers reageren enthousiast op Amstelveens programma 'Back on Track'

Amstelveen - 'Back on Track', het speciale programma dat is opgetuigd om Amstelveense ondernemers steun te bieden tijdens de coronacrisis via trainingen en coaching, kan op positieve reacties van deelnemers rekenen. 'Back on Track is echt geweldig', stelt een van de deelnemers.

Algemeen 13 jan. 2022 20:43

Wethouder Gordon maakt gehakt van kritiek uit hoek van BVNL: 'Die hebben zitten slapen’

Amstelveen – Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) is totaal verrast over de in haar ogen volledig misplaatste kritiek die de nieuwe politieke partij BVNL deze week uitte op het College van B en W. BVNL verweet de Amstelveense burgemeester en wethouders dat zij zich in de coronacrisis niet tot nauwelijks hebben ingezet voor noodlijdende ondernemers, met name richting Den Haag. Ze maakt in een reactie gehakt van die kritiek.

Algemeen 12 jan. 2022 10:03

Wandelliefhebbers opgelet: Elfparkentocht Amstelveen bijna van start

Amstelveen - Amstelveen Sport houdt tussen 17 januari en 17 februari 2022 een Elfparkentocht, waarbij wandelaars elf wandelingen van elk drie kwartier kunnen afleggen. Wandelaars die alle wandelroutes lopen en een volle stempelkaart inleveren, verdienen een uniek Elfparkentocht-kruisje.

Algemeen 11 jan. 2022 15:09

Nieuwe ministers in Oude Dorp Amstelveen

Amstelveen - Het even geduurd, maar er is een nieuw kabinet: en wel in het Oude Dorp van Amstelveen. Daar zijn diverse ondernemers minister geworden. Ze hebben tijd over vanwege de lockdown.

Algemeen 10 jan. 2022 17:11

Pride Photo Expositie op Handelsplein Amstelveen

Amstelveen - Op het Handelsplein in het centrum van Amstelveen is vandaag een Pride Photo Expositie van start gegaan. De LHBTI+ foto-expositie toont een selectie uit de ruim 2.500 afbeeldingen die vanuit 40 landen werden ingestuurd voor de Pride Photo Award 2020.

Algemeen 6 jan. 2022 11:21

8 jaar cel na vondst grote hoeveelheid cocaïne, contant geld en diverse wapens in woonboerderij De Kwakel

Regio - De rechtbank Amsterdam heeft een 54-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar voor het medeplegen van handel in - en aanwezig hebben van - ongeveer 4.000 kg cocaïne, het voorhanden hebben van 5 vuurwapens en munitie en het gewoontewitwassen van 12 miljoen euro. De man werd gearresteerd bij een inval in een woonboerderij in De Kwakel afgelopen zomer. 

Algemeen 5 jan. 2022 16:41

Vergrijzend Amstelveen heeft 2500 ouderenwoningen en 315 verpleeghuisplekken extra nodig

Amstelveen - Omdat de Amstelveense bevolking steeds verder vergrijst en ouderen langer zelfstandig wonen, is het huidige woningaanbod voor ouderen binnen de gemeentegrenzen momenteel volstrekt onvoldoende. Er zijn de komende twintig jaar zo’n 2.500 extra woningen voor ouderen nodig en ook nog eens 315 plekken in verpleeghuizen. 

Algemeen 5 jan. 2022 14:45

Opnieuw flinke drukte bij afvalstation Amstelveen

Amstelveen - Bij het Afvalbrengstation in Amstelveen is deze week weer sprake van flinke drukte: de gemeente adviseert inwoners om in de ochtend te komen, om zo lange wachttijden te voorkomen.

Algemeen 5 jan. 2022 10:48

Oud-raadslid en damsport-icoon Henk Fokkink overleden

Amstelveen - Het voormalige Amstelveense raadslid Henk Fokkink is op 83-jarige leeftijd overleden. Fokkink was namens Ouderencombinatie Amstelveen (OCA) actief in de raad, maar naast zijn politieke werk was hij bovenal een damsport-icoon.

Algemeen 4 jan. 2022 15:53

Van vuurwerk geschrokken hond al dagen spoorloos

Ouderkerk/Amstelveen - Talloze mensen zijn al dagen op zoek naar de vermiste viervoeter Sam, die tijdens nieuwjaarsnacht zo schrok van vuurwerk dat hij er uit pure angst vandoor ging vanaf de Jonge Linde in Ouderkerk aan de Amstel. Het gaat om een zwarte cockapoo (kruising cocker/poedel). 

Algemeen 3 jan. 2022 12:29

‘Schandalige huisjesmelkers maken torenhoge winsten in Amstelveen’

Amstelveen - ‘Het is schandalig hoe huisjesmelkers steeds meer huizen opkopen om torenhoge winsten te maken. Huizen zijn om in te wonen, niet om geld aan te verdienen.’ Het Amstelveense PvdA-raadslid Arnout van den Bosch vindt dat er geen tijd is te verliezen als het aankomt op de invoering van opkoopbescherming in Amstelveen, nu dat per 1-1-2022 bij wet is toegestaan.

Algemeen 1 jan. 2022 15:00

Jaarwisseling Amstelveen: Handhavers bekogeld met bierflessen

Amstelveen - Hoewel in Amstelveen geen grote incidenten hebben plaatsgevonden tijdens de jaarwisseling, zijn in Uilenstede bierflessen naar handhavers gegooid. De politie moest daar ter assistentie komen. Verder werd er in heel Amstelveen - net als in de regio - ondanks het vuurwerkverbod veel (zwaar) vuurwerk afgestoken en ook waren er diverse meldingen van jeugd- en vuurwerkoverlast.  

Algemeen 31 dec. 2021 23:59

Gelukkig nieuwjaar!

AmstelveenZ.nl wenst al haar lezers en volgers een gelukkig en gezond 2022!