Algemeen vandaag 11:27

‘De Sobibor Tapes – de vergeten interviews van Jules Schelvis'

Amstelveen - DE EO zendt op woensdag 27 januari 2021 de unieke documentaire ‘De Sobibor Tapes – de vergeten interviews van Jules Schelvis’ uit. Jules Schelvis was woonachtig in Amstelveen, waar hij in 2016 op 95-jarige leeftijd overleed. 

Algemeen gisteren 16:35

Toeslagenaffaire treft ook tientallen Amstelveense gezinnen

Amstelveen - Ook in Amstelveen zijn tientallen gezinnen gedupeerd door de kinderopvangtoeslagenaffaire. De landelijke affaire, waarbij tienduizenden onschuldige ouders tot in lengte van jaren werden aangezien voor fraudeurs en onder een nietsontziend regime onterecht (grote) sommen geld moesten terugbetalen, zorgde vandaag voor het opstappen van het kabinet.

Algemeen 14 jan. 2021 17:32

BDO: Amstelveen heeft zaakjes financieel uitmuntend op orde

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft de zaakjes financieel uitmuntend op orde: volgens BDO Accountants & Adviseurs is Amstelveen de meest gezonde middelgrote gemeente van Nederland en krijgt Amstelveen van BDO het rapportcijfer 10.

Algemeen 13 jan. 2021 13:30

Slager Gerrit Stronkhorst (84) overleden

Amstelveen - De bekende Amstelveense slager Gerrit Stronkhorst is afgelopen maandag op 84-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Slagerij Stronkhorst op social media.

Algemeen 13 jan. 2021 11:54

Gaat Amstelveen dit jaar 3 miljoen euro aftikken aan netbeheerder Stedin?

Amstelveen - Netbeheerder Stedin, verantwoordelijk voor het transport van elektriciteit en gas in Amstelveen, vraagt een bijdrage van 3 miljoen euro in 2021 aan gemeente Amstelveen om aan de duurzaamheidsambities te kunnen voldoen.  Amstelveen moet binnenkort beslissen of zij die bijdrage wil leveren; wethouder Herbert Raat (Financiën, VVD) voelt er weinig voor om Amstelveen simpelweg als melkkoe te laten fungeren. '3 miljoen euro is veel geld, helemaal in deze tijd,' aldus de wethouder.

Algemeen 12 jan. 2021 17:06

In regio Groot Amsterdam geen daling, maar stijging faillissementen

Amstelveen - Het aantal faillissementen van bedrijven, instellingen en natuurlijke personen in regio Groot Amsterdam was in coronajaar 2020 tegen de landelijke trend in, juist hoger dan in 2019: in totaal ging het om 380 faillissementen, tegenover 353 een jaar eerder.

Algemeen 12 jan. 2021 15:39

Bingo: Amstelveense wint 100.000 euro

Amstelveen - Voor een inwoonster van Amstelveen is het nieuwe jaar goed begonnen: ze won 100.000 euro in de wekelijkse Bingotrekking van de VriendenLoterij.

Algemeen 9 jan. 2021 20:38

Waarschuwing voor gladheid in Amstelveen

Amstelveen - Zowel het verkeersteam van de politie als het KNMI waarschuwen vanavond, vannacht en zondagochtend voor gladheid op de weg.

Algemeen 8 jan. 2021 12:57

'Papierbakken in Amstelveen te snel vol door toename online bestellingen'

Amstelveen – Collegepartij PvdA vraagt zich af of de gemeente ondergrondse papiercontainers en papierkliko's van particulieren  in Amstelveen vaker kan legen. Volgens de partij zorgt een toename van online bestellingen en vooral het daarbij behorende karton voor overvolle papiercontainers en wordt er nog altijd veel papier en karton naast containers gedumpt.

Algemeen 6 jan. 2021 19:00

Plaatsgenoten talent: Elin Haver

Amstelveen - De Amstelveense Elin nam deel aan het fameuze Prinses Christina Klassiek Concours. Van de 400 jonge musici uit het hele land werden er slechts 23 geselecteerd. De 17-jarige Elin won de regioselectie en mocht haar kunsten op de altviool ten gehore brengen tijdens de Nationale Finale.

Algemeen 5 jan. 2021 11:50

'Papieren werkelijkheid' nekt stichting De Uiterton: gemeente stopt subsidie

Amstelveen – Gemeente Amstelveen heeft besloten de jaarlijkse subsidie aan Stichting de Uiterton na bijna een kwart eeuw te beëindigen. De Uiterton organiseert al sinds 1997 activiteiten voor het bevorderen van welzijn van jeugd en ouderen met name in de vorm van het bouwen en varen met bootjes en scheepjes en kreeg daarvoor jaarlijks 30.000 euro. De subsidie-stop is een hard gelag voor bestuurslid Henk Morel en het subsidiebedrag is volgens hem niet meer dan een papieren werkelijkheid die de stichting nu de kop gaat kosten.

Algemeen 5 jan. 2021 10:34

Mediaraad Amstelveen steunt drie journalistieke projecten

Amstelveen - De vorig jaar in het leven geroepen Mediaraad Amstelveen heeft drie journalistieke projecten aangewezen voor een bijdrage uit het Amstelveense Mediafonds. Met de drie projecten is een bedrag gemoeid van 44.810 euro, maar welke projecten precies een bijdrage ontvangen is niet bekend gemaakt.

Algemeen 1 jan. 2021 17:23

Burgemeester Amstelveen in spotlight in nagenoeg lege Schouwburg: videoboodschap 2021

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft vandaag een online videoboodschap uitgebracht waarin het inwoners een fijn, voorspoedig en gezond nieuwjaar wenst. Burgemeester Tjapko Poppens staat in een nagenoeg lege Amstelveense Schouwburg in de spotlight en spreekt onder andere uit dat hij hoopt dat de artiesten, cabareties en kunstenaars dit jaar weer vol in de schijnwerpers kunnen staan.

Algemeen 1 jan. 2021 12:36

Het roer om: New York, New York

Amstelveen - Een lang gekoesterde droom om in New York te wonen en werken kwam uit. Albertine en Rob Derikx vertrokken in februari met hun twee zoontjes Hidde (4) en Melle (2) naar the States. Een warm welkom zat er niet in, want ze moesten binnen enkele weken in lockdown. Rassenrellen, Covid en verkiezingen. Albertine en Rob vertellen over hun ‘spoedcursus Amerika’.

Algemeen 31 dec. 2020 23:59

Gelukkig nieuwjaar!

AmstelveenZ.nl wenst al haar lezers en volgers een gelukkig en gezond 2021!