Columns 9 mrt. 2024 09:00

Column Geertje Visser: Kikkervoeten

Amstelveen - De SP heeft raadsvragen gesteld over de onbetaalbaarheid van zwemles in Amstelveen. Het krioelt hier namelijk van de kinderen en het water, maar niet van de zwembaden. Daardoor is de wachtlijst nu tussen de 6 en 12 maanden. En of dat nog niet onhandig genoeg is, heeft de nieuwe huurder van het zwembad aan de Escapade ook nog eens het plan opgevat om het zwembad om te dopen tot ‘Luxe Family Club’, aldus NH Nieuws.

Columns 27 jan. 2024 14:00

Column Geertje Visser: Geen contact

Amstelveen - Vanaf 1 januari zijn smartphones verboden in de klas. Niet alleen bezorgen ze pubers het concentratievermogen van een goudvis, ook zet Gen Z elkaar te pas en te onpas ongevraagd met foto’s en filmpjes op Snapchat. Daarom heeft de overheid besloten dat scholen telefoons moeten weren uit het leslokaal. Het HWC gaat nog een stapje verder: de telefoon ligt thuis of de hele dag in de kluis, ook in de pauze en het tussenuur. Dat zal ze leren.

Columns 14 dec. 2023 12:21

Column Geertje Visser: FARREGAT

Amstelveen - Geertje Visser schrijft voor AmstelveenZ Magazine maandelijks over lokale aangelegenheden. Deze keer over de naamgeving van een nieuwbouwwijk net over de grens in buurgemeente Aalsmeer, die daar voor de nodige beroering zorgt. 'B U I T E N V E E N staat er sinds een aantal weken in grote, Hollywoodachtige letters in een drassig weiland langs de Legmeerdijk.'

Columns 11 nov. 2023 09:00

Column Geertje Visser: Gênant

Amstelveen - Eén van de dingen die je gratis en voor niets bij het ouderschap krijgt, is dat je een goede twaalf jaar nadat dat hele proces zo liefdevol begon, ineens ‘fucking gênant’ wordt. Zo ben je jong en hip, hot en happening, in de bloei van je leven en zo ben je ineens <insert diepe zucht> ‘djiezus mam, doe normáál’. Hoef je helemaal niet veel voor te doen ook. 

Columns 11 okt. 2023 15:29

Column Geertje Visser: voor M.

Amstelveen - Eind 2014 schreef ik voor het eerst een stukje over mijn vriendin M., toen nog in het Amstelveens Nieuwsblad. Het ging over hoe we jarenlang elke week bij elkaar kwamen. We dronken thee, wandelden wat, speelden Rummikub en praatten over koetjes, kalfjes en de vraag of je je met het snoertje van een bedlampje nu wel of niet kon verhangen (mijn advies was altijd van niet). Want mijn vriendin M. was depressief. Knetterdepressief. En niets hielp.

Columns 7 sep. 2023 08:35

Column Geertje Visser: Naar de bank

Amstelveen - Na 7 jaar, twee katten, een hond en drie kinderen met lengende ledematen en een voorliefde voor broodjes hagelslag, werd het hoog tijd voor een nieuwe bank. Tenminste, dat vond ik. De Meneer vond het feit dat die kinderen en die hond hier de komende 15 jaar nog in huis wonen genoeg reden om juist géén nieuwe bank te nemen. Maar de Meneer kocht ook een nieuwe racefiets terwijl zijn oude racefiets nog maar 16 jaar oud was en er nog prima uitzag (vond ik), dus die had weinig recht van spreken. 

Columns 11 jul. 2023 12:59

Column Geertje: Dat zal wel loslopen

Amstelveen - De Koninklijke Hondenbrigade is een landelijke petitie gestart om de veiligheid in hondenlosloopgebieden te vergroten. Er gebeuren namelijk teveel ongelukken. Tussen honden onderling en tussen honden en andere weggebruikers zoals fietsers, voetgangers, paarden, scooters, auto’s, recreërende mensen en fatbikes. Oké, die laatste stonden niet in het persbericht maar ik plaats de problematiek even in Amstelveense context.

Columns 10 jun. 2023 09:17

Column Geertje: In Lego we trust

Amstelveen - De jongste zoon werd bijna 6 en zoals het jongetjes van bijna 6 betaamt, moest daar Lego (Ninjago, red.) aan te pas komen. Nu kan ik ons huis inmiddels bijna op ware grootte nabouwen met alle Lego die er al ligt, maar je kunt natuurlijk niet jarig worden zonder níeuwe Lego. Die vervolgens een week netjes in elkaar staat op een tafeltje en dan omgestoten wordt door de hond of een andere zoon, om als losse brokstukken in het grote zwarte gat - de grote bak met miljard legoblokjes - te verdwijnen.

Columns 12 mei 2023 08:10

Column Geertje Visser: 'Compensatie'

Amstelveen - Heuglijk nieuws in de kranten afgelopen week, “Kabinet betaalt Schiphol-omwonenden duizenden euro’s wegens vlieglawaai”. En aangezien ik vanuit mijn zolderraam de verkeerstoren kan zien en ik me daarmee als ‘Schiphol-omwonende’ identificeer, begon ik al monter te zoeken naar een leuke last-minute naar de zon die we voor dat bedrag konden boeken.

Columns 14 mrt. 2023 07:00

Column Geertje: Een dijk van een stukje

Amstelveen - 15 maart is het zover. U kijkt er vast - net als ik - ook al maanden naar uit, iedere keer als u de wc doortrekt: de Waterschapsverkiezingen. Want van alle dingen waar ik ooit op heb mogen stemmen (het landsbestuur, de gemeenteraad, de Provinciale Staten, het Eurovisie Songfestival, de winnaar van de eerste Big Brother, de klassenvertegenwoordiger in de eerste), spreken de Waterschapsverkiezingen toch wel het meest tot de verbeelding. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik geen fláuw idee heb wat er precies te kiezen valt...

Columns 2 feb. 2023 07:00

Column Léoni Kok: Financiële rust in 2023

Amstelveen - Léoni Kok is Hypothecair Planner bij KOK Advies in Amstelveen. KOK Advies behoort volgens VVP tot de top 3 meest klantvriendelijke advieskantoren van Nederland. Léoni geeft via een periodieke column lezers van AmstelveenZ Magazine inzicht, tips en adviezen.

Columns 23 jan. 2023 07:00

Column Geertje Visser: It's all about the broodjes

Amstelveen - De nieuwe editie van AmstelveenZ staat in het teken van de middelbareschoolkeuze en dat komt mooi uit, want als kersverse brugpiepermoeder ben ik expert op dat vlak en zo kan ik u – ouder van een kind in groep 8 – van eerstehands advies voorzien.

Columns 10 dec. 2022 09:00

Bianca Combee over de veranderende vastgoedmarkt

Amstelveen - Momenteel speelt er ontzettend veel binnen het vastgoed. De particuliere belegger wordt aan alle kanten beschuldigd van de hoge koopprijs en huurprijs, maar is dat wel terecht? Of zijn het politici die te stigmatiserend zijn en niet voldoende diepgravend? Of mogelijk iets anders? De meningen zijn hierover verdeeld en er wordt veel over gesproken, vandaar dat ik het wel een interessant onderwerp vind om iets over te schrijven.

Columns 6 dec. 2021 08:00

Column Sterel van Lenning Notarissen: word op tijd wakker!

Amstelveen - Mijn boodschap is, terwijl het jaareinde nadert, deze keer kort maar krachtig. Namelijk: op tijd wakker worden! Je kunt het namelijk maar beter regelen en niet meer piekeren, dan piekeren en het niet (of te laat) regelen!

Columns 1 dec. 2021 08:00

Column Geertje Visser: Een knallend succes

Amstelveen - Er zijn best veel dingen in Amstelveen waar we op voorhand van verwachtten dat ze een enórm doorslaand succes zouden worden, maar die in de praktijk nogal tegen bleken te vallen. De Hudson’s Bay (die failliet ging). Een bronzen boog van Armando die het Stadsplein enórm zou verlevendigen (maar heel lelijk was). Sowieso alle dingen op het Stadsplein (omdat het zo lelijk is). De vluchtelingenopvang op Kronenburg (die leeg bleef). De Noord/ Zuidlijn (die stopte bij Zuid-WTC). Het Stadsstrand (dat te klein was, behalve voor ganzen). Burgemeester van ’t Veld (die vertrok)…

Columns 29 nov. 2021 08:00

Column Geijsel Kroon: Onbezorgdverzekering

Amstelveen - Zelf heb ik al jaren geen tandartsverzekering meer. De verzekeraars snappen heus wel dat deze verzekerden vrijwel zeker hun premie terughalen met de toekomstige tandartskosten. Het is een beetje rondpompen van geld. Ik denk dat het veel meer zekerheid geeft als je je gebit even aan de tandarts laat zien.

Columns 15 okt. 2021 08:00

Column Geijsel Kroon: Achteruit-sparen

Amstelveen - U spaart achteruit als uw vermogen minder oplevert dan de inflatie. Bij een inflatie van 1% en een rentevergoeding van 0% spaart u dus 1 % achteruit. Als u dan aan de Belastingdienst ook nog 0,6% per jaar moet betalen omdat u € 50.000,- boven uw drempelbedrag spaart, dan spaart u jaarlijks 1,6% achteruit.

Columns 14 okt. 2021 08:00

Column Bianca Combee: Makelaars als cowboys?

Amstelveen - Recent is er in het nieuws veel aandacht besteed aan het makelaarsvak. In de tv-uitzending van Radar maandag 6 september 2021 worden makelaars als cowboys (en grote boeven) getypeerd. Als trotse makelaar in hart en nieren is zo’n voorstelling nou niet toejuichend. Dat waarheden boven water komen en dat er ‘cowboys’ bestaan betwist ik absoluut niet. Ik ben ervan overtuigd dat dit de uitzonderingen op de regel zijn en dat de meeste makelaars zich keihard inzetten voor hun klanten, zowel bij verkoop als aankoop.

Columns 13 okt. 2021 07:00

Column Geertje Visser: Vrijwilligerswerk

Amstelveen - Vorige maand werden de resultaten van de laatste Stadspeiling bekend gemaakt. De stadspeiling onderzoekt ieder jaar hoe Amstelveners het leven onder de rook van Schiphol Amsterdam ervaren. Je zou verwachten dat er met een gierend tekort aan betaalbare woonruimte, vliegtuigoverlast, het ontbreken van een treinstation, een snelweg dwars door het dorp en een bovengemiddelde liquidatieactiviteit behoorlijk wat te morren valt, maar niets is minder waar. Met een gemiddelde van 8,1 zijn we een tevreden volkje met z’n allen. Zo tevreden dat de grootste ergernis al jaren hetzelfde is: hondenpoep. 

Columns 6 okt. 2021 08:00

Nieuwe plannen? Als u vrienden wilt blijven, moet u uw zaken als vijanden met elkaar regelen.

Amstelveen - Dat waren de gevleugelde woorden van mijn eerste patroon als ondernemers bij hem langs kwamen om het opzetten van nieuwe ondernemingen of samenwerkingsverbanden te bespreken. Vaak krijg ik mensen aan tafel omdat er bij samenwerken, toetreden of uittreden van ondernemers aandelen worden overgedragen. Daar is nu eenmaal een notaris voor nodig. Veelal worden die partijen, naar ons toegezonden door hun fiscalist, accountant of advocaat. Ondanks dat zij door adviseurs bijgestaan worden, vragen we toch altijd door. We zien maar al te vaak dat er na verloop van tijd problemen ontstaan bij nieuwe samenwerkingen.

Columns 20 sep. 2021 08:00

Column Geertje Visser: Playa Amstelveen

Amstelveen - Kregen we eerst al een hypersonische nieuwe metro, een zangfietspad, een extra brede snelweg, een bronzen boog, de Hudson’s Bay en een Bubbleteashop in het Stadshart van de moeder van Dré Hazes Junior, sinds vorige maand hoeven we écht nooit meer de stadsgrens over.

Columns 20 jul. 2021 08:00

Column Geijsel Kroon: Geld lenen aan je kinderen

Amstelveen - Veel ouders hebben flink gespaard en krijgen nauwelijks rente op hun spaargeld. Ze zoeken een goede, sociaal verantwoorde belegging. Veel kinderen kunnen geen huis kopen omdat de prijzen enorm zijn gestegen.

Columns 12 jul. 2021 07:00

Column Geertje Visser: 50

Ik ben, tot mijn eigen frustratie, zo iemand die altijd braaf alle regeltjes volgt. Die keurig doet wat de staat/de politie/het gezag/de wet/meesters en juffen/officiële instanties/filiaalmanagers/verkeersregelaars zeggen. Zo ben ik genetisch geprogrammeerd – mijn moeder was hier nog beter in - en deels is het luiheid. Je continu druk maken over van alles en nog wat kost namelijk onnoemelijk veel tijd en energie en dus doe ik gewoon netjes wat wordt opgedragen – die mensen moeten er immers ook zijn.