Columns 2 feb. 2023 07:00

Column Léoni Kok: Financiële rust in 2023

Amstelveen - Léoni Kok is Hypothecair Planner bij KOK Advies in Amstelveen. KOK Advies behoort volgens VVP tot de top 3 meest klantvriendelijke advieskantoren van Nederland. Léoni geeft via een periodieke column lezers van AmstelveenZ Magazine inzicht, tips en adviezen.

Columns 23 jan. 2023 07:00

Column Geertje Visser: It's all about the broodjes

Amstelveen - De nieuwe editie van AmstelveenZ staat in het teken van de middelbareschoolkeuze en dat komt mooi uit, want als kersverse brugpiepermoeder ben ik expert op dat vlak en zo kan ik u – ouder van een kind in groep 8 – van eerstehands advies voorzien.

Columns 10 dec. 2022 09:00

Bianca Combee over de veranderende vastgoedmarkt

Amstelveen - Momenteel speelt er ontzettend veel binnen het vastgoed. De particuliere belegger wordt aan alle kanten beschuldigd van de hoge koopprijs en huurprijs, maar is dat wel terecht? Of zijn het politici die te stigmatiserend zijn en niet voldoende diepgravend? Of mogelijk iets anders? De meningen zijn hierover verdeeld en er wordt veel over gesproken, vandaar dat ik het wel een interessant onderwerp vind om iets over te schrijven.

Columns 6 dec. 2021 08:00

Column Sterel van Lenning Notarissen: word op tijd wakker!

Amstelveen - Mijn boodschap is, terwijl het jaareinde nadert, deze keer kort maar krachtig. Namelijk: op tijd wakker worden! Je kunt het namelijk maar beter regelen en niet meer piekeren, dan piekeren en het niet (of te laat) regelen!

Columns 1 dec. 2021 08:00

Column Geertje Visser: Een knallend succes

Amstelveen - Er zijn best veel dingen in Amstelveen waar we op voorhand van verwachtten dat ze een enórm doorslaand succes zouden worden, maar die in de praktijk nogal tegen bleken te vallen. De Hudson’s Bay (die failliet ging). Een bronzen boog van Armando die het Stadsplein enórm zou verlevendigen (maar heel lelijk was). Sowieso alle dingen op het Stadsplein (omdat het zo lelijk is). De vluchtelingenopvang op Kronenburg (die leeg bleef). De Noord/ Zuidlijn (die stopte bij Zuid-WTC). Het Stadsstrand (dat te klein was, behalve voor ganzen). Burgemeester van ’t Veld (die vertrok)…

Columns 29 nov. 2021 08:00

Column Geijsel Kroon: Onbezorgdverzekering

Amstelveen - Zelf heb ik al jaren geen tandartsverzekering meer. De verzekeraars snappen heus wel dat deze verzekerden vrijwel zeker hun premie terughalen met de toekomstige tandartskosten. Het is een beetje rondpompen van geld. Ik denk dat het veel meer zekerheid geeft als je je gebit even aan de tandarts laat zien.

Columns 15 okt. 2021 08:00

Column Geijsel Kroon: Achteruit-sparen

Amstelveen - U spaart achteruit als uw vermogen minder oplevert dan de inflatie. Bij een inflatie van 1% en een rentevergoeding van 0% spaart u dus 1 % achteruit. Als u dan aan de Belastingdienst ook nog 0,6% per jaar moet betalen omdat u € 50.000,- boven uw drempelbedrag spaart, dan spaart u jaarlijks 1,6% achteruit.

Columns 14 okt. 2021 08:00

Column Bianca Combee: Makelaars als cowboys?

Amstelveen - Recent is er in het nieuws veel aandacht besteed aan het makelaarsvak. In de tv-uitzending van Radar maandag 6 september 2021 worden makelaars als cowboys (en grote boeven) getypeerd. Als trotse makelaar in hart en nieren is zo’n voorstelling nou niet toejuichend. Dat waarheden boven water komen en dat er ‘cowboys’ bestaan betwist ik absoluut niet. Ik ben ervan overtuigd dat dit de uitzonderingen op de regel zijn en dat de meeste makelaars zich keihard inzetten voor hun klanten, zowel bij verkoop als aankoop.

Columns 13 okt. 2021 07:00

Column Geertje Visser: Vrijwilligerswerk

Amstelveen - Vorige maand werden de resultaten van de laatste Stadspeiling bekend gemaakt. De stadspeiling onderzoekt ieder jaar hoe Amstelveners het leven onder de rook van Schiphol Amsterdam ervaren. Je zou verwachten dat er met een gierend tekort aan betaalbare woonruimte, vliegtuigoverlast, het ontbreken van een treinstation, een snelweg dwars door het dorp en een bovengemiddelde liquidatieactiviteit behoorlijk wat te morren valt, maar niets is minder waar. Met een gemiddelde van 8,1 zijn we een tevreden volkje met z’n allen. Zo tevreden dat de grootste ergernis al jaren hetzelfde is: hondenpoep. 

Columns 6 okt. 2021 08:00

Nieuwe plannen? Als u vrienden wilt blijven, moet u uw zaken als vijanden met elkaar regelen.

Amstelveen - Dat waren de gevleugelde woorden van mijn eerste patroon als ondernemers bij hem langs kwamen om het opzetten van nieuwe ondernemingen of samenwerkingsverbanden te bespreken. Vaak krijg ik mensen aan tafel omdat er bij samenwerken, toetreden of uittreden van ondernemers aandelen worden overgedragen. Daar is nu eenmaal een notaris voor nodig. Veelal worden die partijen, naar ons toegezonden door hun fiscalist, accountant of advocaat. Ondanks dat zij door adviseurs bijgestaan worden, vragen we toch altijd door. We zien maar al te vaak dat er na verloop van tijd problemen ontstaan bij nieuwe samenwerkingen.

Columns 20 sep. 2021 08:00

Column Geertje Visser: Playa Amstelveen

Amstelveen - Kregen we eerst al een hypersonische nieuwe metro, een zangfietspad, een extra brede snelweg, een bronzen boog, de Hudson’s Bay en een Bubbleteashop in het Stadshart van de moeder van Dré Hazes Junior, sinds vorige maand hoeven we écht nooit meer de stadsgrens over.

Columns 20 jul. 2021 08:00

Column Geijsel Kroon: Geld lenen aan je kinderen

Amstelveen - Veel ouders hebben flink gespaard en krijgen nauwelijks rente op hun spaargeld. Ze zoeken een goede, sociaal verantwoorde belegging. Veel kinderen kunnen geen huis kopen omdat de prijzen enorm zijn gestegen.

Columns 12 jul. 2021 07:00

Column Geertje Visser: 50

Ik ben, tot mijn eigen frustratie, zo iemand die altijd braaf alle regeltjes volgt. Die keurig doet wat de staat/de politie/het gezag/de wet/meesters en juffen/officiële instanties/filiaalmanagers/verkeersregelaars zeggen. Zo ben ik genetisch geprogrammeerd – mijn moeder was hier nog beter in - en deels is het luiheid. Je continu druk maken over van alles en nog wat kost namelijk onnoemelijk veel tijd en energie en dus doe ik gewoon netjes wat wordt opgedragen – die mensen moeten er immers ook zijn.

Columns 9 jul. 2021 08:00

Nieuwe wet bestuur en toezicht rechtspersonen

Net als de vorige keer toen ik u over het UBO register informeerde, bericht ik u ook in deze editie weer over een wetswijziging in rechtspersonenland. Vanaf 1 juli 2021 treedt de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR) in werking. Ondanks de mooie sportzomer dienen de besturen van sportverenigingen zich ook daar op te focussen. Deze nieuwe wettelijke regel voor verenigingen en stichtingen geldt voor alle besturen. Dus iedere bestuurder van een stichting of vereniging moet er mee aan de slag!

Columns 22 jun. 2021 08:00

Column Geijsel Kroon: Hoe word je rijk?

Amstelveen - Door structureel minder uit te geven dan er binnenkomt. Hoe simpel kan het leven zijn? Of koop je liever maandelijks loten? Je kunt dat geld beter maandelijks beleggen.

Columns 21 jun. 2021 08:00

Column Geertje Visser: We staan er gekleurd op

Amstelveen - Woonden we tot voor kort in een slaapstad, het tij lijkt te keren. Zo meldde de Grootste Krant van Nederland een aantal weken geleden dat de ingedutte appendix van Amsterdam inmiddels een bruisend hip-hotand-happening dorp geworden is. En de T is nu eenmaal de T, dus als de T zegt dat je trendy bent, dan is dat zo. Volgens de Telegraaf hebben we onze imagoswitch vooral te denken aan een ‘gevarieerde mix tussen kunst, cultuur, horeca, internationale samenstelling, winkelmogelijkheden en groen’, maar ik weet wel beter.

Columns 25 mei 2021 08:00

Heb ik een inboedelverzekering nodig?

Met een inboedelverzekering verzeker je je privé spulletjes in en om het huis tegen schade door brand, inbraak, waterschade en nog wat genoemde ‘evenementen’.

Columns 20 apr. 2021 08:00

Column Bianca Combee: Corona zit expats nog steeds in de weg

In deze coronatijd hebben ook expats het nog steeds moeilijk. Ze missen hun familie en vrezen voor hun baan. Ook merken wij dat veel verhuurders en investeerders vragen hebben over welke impact de corona heeft op de huurmarkt.

Columns 18 apr. 2021 13:00

Column Geertje Visser: Ha Murphy, trek je jas uit en pak een stoel

Ik weet niet wát Murphy ons wil vertellen, maar het zou zomaar kunnen dat dit mijn laatste column is. Niet dat ik me dat heb voorgenomen hoor, zeker niet, maar het Universum wil huize Visser iets duidelijk maken. Ik denk dat we in een vorig leven onze hondenpoep altijd lieten liggen ofzo, waardoor nu al onze karmapunten op zijn. Of misschien wonen we gewoon op een ongunstige aardstraal, dat kan ook nog.  

Columns 19 mrt. 2021 08:00

Column Geijsel Kroon: Fiets gestolen uit berging of schuur?

Wie betaalt wat als je fiets uit je berging of schuur wordt gestolen? De fietsverzekering betaalt niet uit als je fiets niet op slot stond en soms de inboedelverzekering ook niet. Je bent dubbel verzekerd en er wordt twee keer niet uitbetaald!

Advertorial Columns 17 mrt. 2021 08:00

Column Sterel van Lenning Notarissen: Poen is doen

Poen is in deze tijden van Coronacrisis vanuit mijn notariële bril vooral doen! Met andere woorden; regel je zaken en dat gaat je vanzelf geld opleveren. Mijn eerste leermeester zei altijd tegen de cliënten: ‘je kunt het maar beter regelen en niet meer piekeren, in plaats van piekeren en het niet regelen!’