Columns 15 okt. 2021 08:00

Column Geijsel Kroon: Achteruit-sparen

Amstelveen - U spaart achteruit als uw vermogen minder oplevert dan de inflatie. Bij een inflatie van 1% en een rentevergoeding van 0% spaart u dus 1 % achteruit. Als u dan aan de Belastingdienst ook nog 0,6% per jaar moet betalen omdat u € 50.000,- boven uw drempelbedrag spaart, dan spaart u jaarlijks 1,6% achteruit.

Columns 14 okt. 2021 08:00

Column Bianca Combee: Makelaars als cowboys?

Amstelveen - Recent is er in het nieuws veel aandacht besteed aan het makelaarsvak. In de tv-uitzending van Radar maandag 6 september 2021 worden makelaars als cowboys (en grote boeven) getypeerd. Als trotse makelaar in hart en nieren is zo’n voorstelling nou niet toejuichend. Dat waarheden boven water komen en dat er ‘cowboys’ bestaan betwist ik absoluut niet. Ik ben ervan overtuigd dat dit de uitzonderingen op de regel zijn en dat de meeste makelaars zich keihard inzetten voor hun klanten, zowel bij verkoop als aankoop.

Columns 13 okt. 2021 07:00

Column Geertje Visser: Vrijwilligerswerk

Amstelveen - Vorige maand werden de resultaten van de laatste Stadspeiling bekend gemaakt. De stadspeiling onderzoekt ieder jaar hoe Amstelveners het leven onder de rook van Schiphol Amsterdam ervaren. Je zou verwachten dat er met een gierend tekort aan betaalbare woonruimte, vliegtuigoverlast, het ontbreken van een treinstation, een snelweg dwars door het dorp en een bovengemiddelde liquidatieactiviteit behoorlijk wat te morren valt, maar niets is minder waar. Met een gemiddelde van 8,1 zijn we een tevreden volkje met z’n allen. Zo tevreden dat de grootste ergernis al jaren hetzelfde is: hondenpoep. 

Columns 6 okt. 2021 08:00

Nieuwe plannen? Als u vrienden wilt blijven, moet u uw zaken als vijanden met elkaar regelen.

Amstelveen - Dat waren de gevleugelde woorden van mijn eerste patroon als ondernemers bij hem langs kwamen om het opzetten van nieuwe ondernemingen of samenwerkingsverbanden te bespreken. Vaak krijg ik mensen aan tafel omdat er bij samenwerken, toetreden of uittreden van ondernemers aandelen worden overgedragen. Daar is nu eenmaal een notaris voor nodig. Veelal worden die partijen, naar ons toegezonden door hun fiscalist, accountant of advocaat. Ondanks dat zij door adviseurs bijgestaan worden, vragen we toch altijd door. We zien maar al te vaak dat er na verloop van tijd problemen ontstaan bij nieuwe samenwerkingen.

Columns 20 sep. 2021 08:00

Column Geertje Visser: Playa Amstelveen

Amstelveen - Kregen we eerst al een hypersonische nieuwe metro, een zangfietspad, een extra brede snelweg, een bronzen boog, de Hudson’s Bay en een Bubbleteashop in het Stadshart van de moeder van Dré Hazes Junior, sinds vorige maand hoeven we écht nooit meer de stadsgrens over.

Columns 20 jul. 2021 08:00

Column Geijsel Kroon: Geld lenen aan je kinderen

Amstelveen - Veel ouders hebben flink gespaard en krijgen nauwelijks rente op hun spaargeld. Ze zoeken een goede, sociaal verantwoorde belegging. Veel kinderen kunnen geen huis kopen omdat de prijzen enorm zijn gestegen.

Columns 12 jul. 2021 07:00

Column Geertje Visser: 50

Ik ben, tot mijn eigen frustratie, zo iemand die altijd braaf alle regeltjes volgt. Die keurig doet wat de staat/de politie/het gezag/de wet/meesters en juffen/officiële instanties/filiaalmanagers/verkeersregelaars zeggen. Zo ben ik genetisch geprogrammeerd – mijn moeder was hier nog beter in - en deels is het luiheid. Je continu druk maken over van alles en nog wat kost namelijk onnoemelijk veel tijd en energie en dus doe ik gewoon netjes wat wordt opgedragen – die mensen moeten er immers ook zijn.

Columns 9 jul. 2021 08:00

Nieuwe wet bestuur en toezicht rechtspersonen

Net als de vorige keer toen ik u over het UBO register informeerde, bericht ik u ook in deze editie weer over een wetswijziging in rechtspersonenland. Vanaf 1 juli 2021 treedt de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR) in werking. Ondanks de mooie sportzomer dienen de besturen van sportverenigingen zich ook daar op te focussen. Deze nieuwe wettelijke regel voor verenigingen en stichtingen geldt voor alle besturen. Dus iedere bestuurder van een stichting of vereniging moet er mee aan de slag!

Columns 22 jun. 2021 08:00

Column Geijsel Kroon: Hoe word je rijk?

Amstelveen - Door structureel minder uit te geven dan er binnenkomt. Hoe simpel kan het leven zijn? Of koop je liever maandelijks loten? Je kunt dat geld beter maandelijks beleggen.

Columns 21 jun. 2021 08:00

Column Geertje Visser: We staan er gekleurd op

Amstelveen - Woonden we tot voor kort in een slaapstad, het tij lijkt te keren. Zo meldde de Grootste Krant van Nederland een aantal weken geleden dat de ingedutte appendix van Amsterdam inmiddels een bruisend hip-hotand-happening dorp geworden is. En de T is nu eenmaal de T, dus als de T zegt dat je trendy bent, dan is dat zo. Volgens de Telegraaf hebben we onze imagoswitch vooral te denken aan een ‘gevarieerde mix tussen kunst, cultuur, horeca, internationale samenstelling, winkelmogelijkheden en groen’, maar ik weet wel beter.

Columns 25 mei 2021 08:00

Heb ik een inboedelverzekering nodig?

Met een inboedelverzekering verzeker je je privé spulletjes in en om het huis tegen schade door brand, inbraak, waterschade en nog wat genoemde ‘evenementen’.

Columns 20 apr. 2021 08:00

Column Bianca Combee: Corona zit expats nog steeds in de weg

In deze coronatijd hebben ook expats het nog steeds moeilijk. Ze missen hun familie en vrezen voor hun baan. Ook merken wij dat veel verhuurders en investeerders vragen hebben over welke impact de corona heeft op de huurmarkt.

Columns 18 apr. 2021 13:00

Column Geertje Visser: Ha Murphy, trek je jas uit en pak een stoel

Ik weet niet wát Murphy ons wil vertellen, maar het zou zomaar kunnen dat dit mijn laatste column is. Niet dat ik me dat heb voorgenomen hoor, zeker niet, maar het Universum wil huize Visser iets duidelijk maken. Ik denk dat we in een vorig leven onze hondenpoep altijd lieten liggen ofzo, waardoor nu al onze karmapunten op zijn. Of misschien wonen we gewoon op een ongunstige aardstraal, dat kan ook nog.  

Columns 19 mrt. 2021 08:00

Column Geijsel Kroon: Fiets gestolen uit berging of schuur?

Wie betaalt wat als je fiets uit je berging of schuur wordt gestolen? De fietsverzekering betaalt niet uit als je fiets niet op slot stond en soms de inboedelverzekering ook niet. Je bent dubbel verzekerd en er wordt twee keer niet uitbetaald!

Advertorial Columns 17 mrt. 2021 08:00

Column Sterel van Lenning Notarissen: Poen is doen

Poen is in deze tijden van Coronacrisis vanuit mijn notariële bril vooral doen! Met andere woorden; regel je zaken en dat gaat je vanzelf geld opleveren. Mijn eerste leermeester zei altijd tegen de cliënten: ‘je kunt het maar beter regelen en niet meer piekeren, in plaats van piekeren en het niet regelen!’

Columns 14 mrt. 2021 10:00

Column Geertje Visser: Bosplannen?

Met de komst van de hond stapten we over van het ene gilde naar het andere gilde: van het gilde van mensen zonder hond, naar het gilde van mensen mét hond. Van mensen zonder haren aan hun broek en kwijl op hun jas naar mensen met haren aan hun broek en kwijl aan hun jas. Zo’n beest doet rare dingen met een mens en voor je het weet draag je ineens makkelijke schoenen en een clicker.

Columns 20 dec. 2020 14:00

Column Geertje Visser: SNLTST AMSTLVN

Amstelveen heeft weer eens een wereldprimeur op bescheiden schaal. Een noviteit die zijn weerga niet kent. Wie Googelt op ‘primeur in Amstelveen’ ziet al snel dat we nu eenmaal uitblinken in baanbrekende innovaties.

Columns 15 nov. 2020 15:00

Column Geertje Visser: MAAR.WE.DOEN.HET.TOCH.

Er mocht dan corona zijn. En er mochten dan vier van de vijf gezinsleden zijn die graag een hond wilden. En er mocht dan genoeg tijd zijn. En een wandelhobby. En een Amsterdamse Bos achter de deur. Maar er kwam geen hond, zo besloot het ene gezinslid dat wél altijd de Tour de France (en Roland Garros, Wimbledon, Luik-Bastenaken-Luik, Paris Roubaix en voetbal) kijkt ook al zijn er vier mensen in huis die dat niet willen.

Advertorial Columns 8 sep. 2020 09:00

Het oudste beroep ter wereld?

Wilfred Mooij is financieel planner bij Geijsel Kroon, gevestigd aan Hoger Einde Noord 31 in Ouderkerk aan de Amstel. Wilfred geeft lezers van AmstelveenZ tips en adviezen op het gebied van verzekeringen.

Columns 7 sep. 2020 10:59

Column Geertje Visser: Maar. We. Doen. Het. Niet.

Amstelveen – Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Deze keer over een vraag die steeds meer mensen zich tegenwoordig stellen... een hond of niet?