Corona Amstelveen vandaag 10:03

Blijf thuis, blijf thuis, blijf thuis Amstelveen

Amstelveen – Amstelveen telt diverse aantrekkelijke recreatieplekken en natuurgebieden, maar inwoners van Amstelveen worden dit paasweekiende opnieuw dringend opgeroepen de recreatieplekken in de gemeente zoals (heem-)parken, het Amsterdamse Bos en de natuurgebieden (polders en oeverlanden rond de Poel) niet te bezoeken en thuis te blijven.

Corona Amstelveen 8 apr. 2020 09:35

47 nieuwe besmettingen vastgesteld in regio; 5 in Amstelveen

Amstelveen – Het aantal positief geteste Amstelveners (COVID-19) is opgelopen met 5 personen, naar 159. Dat heeft GGD Amsterdam-Amstelland vanmorgen gemeld, dat in de hele regio een toename registreerde van 47 positief geteste personen

Corona Amstelveen 7 apr. 2020 18:30

Extra hulp en zorg voor kwetsbare kinderen in Amstelveen

Amstelveen - Sinds de schoolsluiting werkt gemeente Amstelveen samen met scholen en kinderdagverblijven om kwetsbare kinderen en gezinnen in Amstelveen goed in beeld te krijgen en hun passende hulp te geven.

Corona Amstelveen 5 apr. 2020 22:22

Een maand verder sinds de eerste vastgestelde corona-besmetting in Amstelveen

Amstelveen – Op 5 maart 2020 werd in Amstelveen de eerste vastgestelde corona-besmetting gemeld. Nu, een maand later, staat het aantal vastgestelde besmettingen (positieve testen) in Amstelveen op 147, zijn in totaal 37 Amstelveners opgenomen in het ziekenhuis en overleed voor zover bekend 1 inwoner van Amstelveen aan de gevolgen van COVID-19.

Corona Amstelveen 5 apr. 2020 14:22

Wethouder geraakt door ondernemersverhalen: 'De impact is enorm'

Amstelveen - De economische impact van de corona-maatregelen is ook op lokaal niveau enorm. 'De impact wordt door alle ondernemers diep gevoeld', zegt Amstelveens wethouder Floor Gordon (Economische Zaken, D66) die tal van getroffen ondernemingen bezoekt en wordt geraakt door de schrijnende verhalen van ervaren en bewezen succesvolle Amstelveense ondernemers.

Corona Amstelveen 4 apr. 2020 19:50

Corona-ontwikkelingen in Amstelveen: opnames en positieve testen

Amstelveen – Wat zijn de ontwikkelingen van het aantal ziekenhuisopnames en het aantal vastgestelde coronabesmettingen in Amstelveen? AmstelveenZ zet de beschikbare gegevens van de GGD Amsterdam-Amstelland en het RIVM van zaterdag 4 april op een rijtje.

Corona Amstelveen 4 apr. 2020 07:45

GGD: 17 nieuwe vastgestelde besmettingen in Amstelveen

Amstelveen – Niet eerder werden op een dag zoveel positieve coronatesten van Amstelveense inwoners gemeld als op vrijdag 3 april: de GGD meldde in de avond een toename van 17 vastgestelde coronabesmettingen in Amstelveen.

Corona Amstelveen 3 apr. 2020 15:35

Meer Amstelveners in ziekenhuis vanwege coronabesmetting

Amstelveen – Amstelveen blijft de gemeente in de regio Amsterdam-Amstelland waar relatief gezien het meeste aantal inwoners in het ziekenhuis worden opgenomen vanwege een COVID-19 besmetting.

Corona Amstelveen 3 apr. 2020 14:35

Amstelveen, blijf thuis! Sneller boetes bij overtredingen in naderend lenteweekend

Amstelveen – Inwoners van Amstelveen worden nadrukkelijk opgeroepen komend weekeinde niet te gaan recreëren en drukke plekken, zoals parken en drukke wandelpaden, zoveel mogelijk te vermijden. Er worden sneller boetes uitgeschreven bij overtredingen en gebieden kunnen per direct worden afgesloten.

Corona Amstelveen 1 apr. 2020 19:17

Aantal positief geteste Amstelveners stijgt naar 105

Amstelveen - De GGD Amsterdam-Amstelland heeft vanavond (1 april 2020) bekend gemaakt dat het aantal positief geteste Amstelveners (COVID-19) vandaag is opgelopen van 93 naar 105. 

Corona Amstelveen 1 apr. 2020 13:31

'Juist nu is (individueel) bewegen van belang'

Amstelveen – Hoewel buitensporten in groepen er op dit moment niet bij is en ook de fitnesstoestellen in de openbare ruimtes niet zijn te gebruiken, stelt gemeente Amstelveen dat individueel buitensporten, ondanks de coronarichtlijnen, nog mogelijk is en ook van belang is.