Dossier Brand Urbanuskerk 16 sep. 2019 12:31

Grote belangstelling herdenking Brand Urbanuskerk

Amstelveen - Een jaar geleden op 15 september 2018 werd de Urbanuskerk door brand grotendeels verwoest. Er was grote belangstelling voor de herdenkingsbijeenkomst bij de Urbanuskerk. 

Dossier Brand Urbanuskerk 13 aug. 2019 10:09

Herdenkingsdienst Urbanuskerk; 1 jaar na de brand

Amstelveen - Bijna een jaar geleden, op zaterdag 15 september 2018, stond even voor zeven uur ‘s avonds de Urbanuskerk in Bovenkerk in lichterlaaie. Een jaar later - op zondag 15 setpember 2019 - wordt een herdenkingsbijeenkomst gehouden. 

Dossier Brand Urbanuskerk 18 jun. 2019 19:35

Burgemeester wordt bijgepraat over herstel Urbanuskerk

Amstelveen - Tjapko Poppens heeft vandaag kennis gemaakt met het bestuur van de Urbanuskerk.  De burgemeester van Amstelveen maakte van de gelegenheid gebruik om zich te laten bijpraten over de herstelwerkzaamheden.

Dossier Brand Urbanuskerk 7 mei 2019 17:00

Gemeente Amstelveen reageert op kritiek rond brand Urbanuskerk

Amstelveen – Burgemeester Bas Eenhoorn en de wethouders (b en w) hebben in een raadsbrief aan de gemeenteraad de stand van zaken rond de brand in de Urbanuskerk gegeven. In de brief wordt onder meer gereageerd op de felle kritiek van GroenLinks op het college. 

Dossier Brand Urbanuskerk 5 mei 2019 13:46

Speciale chocoladereep voor herstel Urbanuskerk

Amstelveen - Er is een nieuwe actie voor de herbouw van de Sint Urbanuskerk van start gegaan. Sinds afgelopen woensdag kunnen mensen de door brand aangetaste kerk steunen door de Sint Urbanus Chocolade reep te kopen.

Dossier Brand Urbanuskerk 19 feb. 2019 14:41

Leerlingen De Cirkel halen geld op voor Urbanuskerk

Amstelveen – Basisschool De Cirkel heeft met het verkopen van kerststukjes 435 euro opgehaald. Het geld zal gebruikt worden voor het herstel van de Urbanuskerk.

Dossier Brand Urbanuskerk 5 jan. 2019 09:00

Brand Urbanuskerk nagebouwd met Lego

Amstelveen – De beheerders van Incidentencity.nl hebben de brand in de Urbanuskerk nagebouwd met Lego. Als gevolg hiervan maakt het incident deel uit van de zogenoemde ‘minirampenstad’, die momenteel te zien is in het PIT Veiligheidsmuseum in Almere.

Dossier Brand Urbanuskerk 20 dec. 2018 17:01

Wederopbouw Urbanuskerk begin 2019 van start

Amstelveen - Direct na nieuwjaar gaat de wederopbouw van de door brand getroffen Urbanuskerk in Bovenkerk van start. Het bestuur van de RK Parochie Amstelland heeft het Architectenbureau Verlaan en Bouwstra in de arm genomen voor de voorbereiding en de begeleiding van de herbouw.

Dossier Brand Urbanuskerk 24 okt. 2018 09:35

KRO volgt pastoor en parochianen na brand Urbanuskerk

Amstelveen – Voor het televisieprogramma Kruispunt heeft de KRO de afgelopen maand de pastoor en drie betrokken parochianen van de afgebrande Urbanuskerk gevolgd. Zondagavond 28 oktober (23.10 uur) wordt een special hieromtrent uitgezonden.

Dossier Brand Urbanuskerk 18 okt. 2018 16:09

Benefietavond voor Urbanuskerk in Schouwburg Amstelveen

Amstelveen – Er komt een speciale benefietavond voor de door brand grotendeels verwoeste Urbanuskerk. Het evenement vindt op zaterdag 24 november plaats in Schouwburg Amstelveen.

Dossier Brand Urbanuskerk 27 sep. 2018 15:56

Noorddamcentrum helpt Urbanuskerk uit de brand

Amstelveen – De vaste activiteiten, die normaal gesproken in de voor een groot gedeelte afgebrande  Sint Urbanuskerk plaatsvinden, hebben een nieuw onderkomen gekregen. Zo zullen de diverse vieringen en overleggen gedurende de komende tijd in het tegenover de kerk gelegen Noorddamcentrum plaatsvinden.

Dossier Brand Urbanuskerk 25 sep. 2018 13:26

Burgemeester bedankt brandweer voor blussen Urbanuskerk

Amstelveen - Burgemeester Bas Eenhoorn en brandweercommandant Leen Schaap hebben gisteravond samen een bezoek gebracht aan de brandweerkazerne in Amstelveen. Zij waren daar om de vrijwilligers en de professionals te bedanken voor het blussen van de brand in de Urbanuskerk.

Dossier Brand Urbanuskerk 21 sep. 2018 13:26

Ministerie steunt Urbanuskerk na brand

Amstelveen – Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gaat helpen bij de wederopbouw van de Sint Urbanuskerk na de brand van afgelopen zaterdag. Dit gebeurt naar aanleiding van een verzoek van de Kamerleden Vera Bergkamp van D66 en Carla Dik-Faber van de ChristenUnie.

Dossier Brand Urbanuskerk 20 sep. 2018 20:00

Extra geld nodig voor verzekerde Urbanuskerk

Amstelveen – Er zal binnenkort een landelijke actie van start gaan om geld op te halen voor de door brand grotendeels verwoeste Sint Urbanuskerk. Dat meldt Clem Venne, voorzitter Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus, in een extra editie van de dorpskrant Nota Bene Bovenkerk.

Dossier Brand Urbanuskerk 20 sep. 2018 16:36

Onderzoek bestrijding brand Urbanuskerk gaat maanden duren

Amstelveen – De Inspectie Justitie en Veiligheid gaat het onderzoek naar de bestrijding van de brand van de Sint Urbanuskerk uitvoeren. Het onderzoek richt zich vooral op de waterwinning tijdens het incident.

Dossier Brand Urbanuskerk 20 sep. 2018 07:30

Bandjesavond in Bovenkerk wordt benefietavond voor kerk

Amstelveen - De jaarlijkse Bovenkerkse bandjesavond die al jaren onder de noemer ‘Rock Urbanus’ wordt gehouden, wordt dit jaar (6 oktober 2018) een benefietavond voor de wederopbouw van de door brand getroffen Urbanuskerk.

Dossier Brand Urbanuskerk 19 sep. 2018 11:06

Venstra schenkt opbrengst Urbanuskerk-boek

Amstelveen – De Amstelveense boekhandel Libris-Venstra schenkt de volledige opbrengst van het recent verschenen boek ‘Sint Urbanuskerk Bovenkerk – Pierre Cuypers’  aan de Stichting Vrienden van de Sint Urbanuskerk Bovenkerk.

Dossier Brand Urbanuskerk 18 sep. 2018 16:09

Urbanuskerk dankt hulpverleners na brand

Amstelveen – Hulpverleners hebben afgelopen zaterdagavond gevochten voor het behoud van de Sint Urbanuskerk. De Geloofsgemeenschap H. Geest/St. Urbanus wil hen hier graag voor bedanken.