Advertorial Gezondheid & welzijn 15 mrt. 2024 11:39

Mondzorg Glory: aangename reis naar een stralende lach

Amstelveen - In het Oude Dorp van Amstelveen is sinds vorig jaar Mondzorg Glory gevestigd. De tot in de puntjes verzorgde praktijk voor mondhygiëne scoort met een reeks 5-sterren beoordelingen op Google opvallend hoog bij patiënten en wordt gerund door de vriendelijke en ervaren mondhygiëniste Maryam Nourouzi. Van de intake tot de behandeling, als patiënt voel je je hier niet alleen op je gemak, maar ook in vertrouwde handen.

Gezondheid & welzijn 1 mrt. 2024 09:00

Zo leer je omgaan met je ziekte

Amstelveen / Uithoorn - Een chronische ziekte zoals Parkinson kan je leven flink op zijn kop zetten. Hoe ga je hiermee om en wat betekent het voor je omgeving? In buurgemeente Uithoorn staat een team zorgverleners voor je klaar. Zij leren je samen met je partner of mantelzorger zo goed mogelijk met je ziekte om te gaan.  

Gezondheid & welzijn 24 jan. 2024 14:00

Zo begin jij het nieuwe jaar gezond

Amstelveen - Heb je last van overgewicht en wil je het nieuwe jaar gezond door komen? Doe dan mee aan een tweejarig leefstijlprogramma. Je leert gezonder eten, meer bewegen, alles wat nog meer van invloed is op je leefstijl én hoe je het ook daarna een vaste plek geeft in je leven. Plus: je doet leuke, nieuwe contacten op. Na verwijzing van je huisarts of praktijkondersteuner kun je meteen beginnen. Deelname is gratis. 

Gezondheid & welzijn 18 dec. 2023 10:50

Arc of Beauty: stralend het nieuwe jaar in

Amstelveen - De cosmetische en medische kliniek Arc of Beauty, te vinden aan de Noorddammerlaan in Bovenkerk, staat voor natuurlijk resultaat. Met verschillende behandelingen kunnen zij lijntjes verzachten met behoud van de eigen mimiek. Ze zijn niet onopgemerkt gebleven. Met een score van 8.9 uit ruim honderd reviews op het onafhankelijke platform kliniekervaringen.nl wordt de Amstelveense kliniek geroemd om de klantvriendelijkheid, persoonlijke service en natuurlijk resultaat.

Gezondheid & welzijn 14 dec. 2023 13:03

Bepaal jij zelf hoe je ouder wordt?

Amstelveen - Zelf bepalen wat je wel én niet wilt als je ouder wordt. Hoe neem je het heft in eigen handen en word je zo gezond mogelijk ouder? Je hoort het van deze Amstelveense zorg- en welzijnsprofessionals.

Advertorial Gezondheid & welzijn 6 nov. 2023 10:10

'Hier hoeft de huisarts niet alles alleen te doen'

Amstelveen - Weet jij wat huisartsen in Amstelveen anders doen dan collega’s elders in het land? Ze werken samen met andere huisartsen uit de regio én hebben een directe lijn naar apothekers, fysiotherapeuten, wijkverpleegkundigen en andere professionals in de buurt. Huisarts Miranda Mandjes vertelt graag wat jij hieraan hebt.

Gezondheid & welzijn 20 sep. 2023 12:23

'Week van de Ontmoeting' in Amstelveen in strijd tegen eenzaamheid

Amstelveen - In de week van donderdag 28 september tot en met woensdag 4 oktober staan ontmoeting en verbinding centraal in Amstelveen. In het hele land - en dus ook in Amstelveen - wordt van alles georganiseerd om een vuist te maken tegen eenzaamheid. 

Gezondheid & welzijn 13 sep. 2023 08:26

Voorlichtingsavond palliatieve zorg Ziekenhuis Amstelland op maandag 9 oktober

Amstelveen - Zaterdag 14 oktober 2023 is de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg (IDPZ). Deze dag staat in het teken van de zorg voor mensen wanneer er geen genezing van ziekte meer mogelijk is. Voorafgaand aan deze dag vindt op maandag 9 oktober in Ziekenhuis Amstelland een voorlichtingsavond plaats voor patiënten en hun naasten.

Gezondheid & welzijn 3 aug. 2023 15:17

Omgaan met dementie: cursus voor partners

Amstelveen - Dementie betekent nogal wat voor iedereen die erbij betrokken is. Begrijpen wat de ziekte met iemand doet en hoe je hier het best op kunt inspelen, kan een groot verschil maken in het dagelijks leven. Daarom organiseert Mantelzorg & Meer vanaf eind augustus de cursus ‘Omgaan met Dementie’ voor partners van mensen met dementie.

Gezondheid & welzijn 27 jan. 2023 16:14

ANWB AutoMaatje van start in Amstelveen

Amstelveen - De vervoersservice ANWB AutoMaatje gaat per 1 februari 2023 van start in Amstelveen. Vrijwilligers vervoeren via ANWB AutoMaatje met hun eigen auto minder mobiele Amstelveners die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen, of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken.

Gezondheid & welzijn 12 okt. 2022 14:04

Amstelveense ouders met beperkt budget vragen soms uit schaamte geen hulp aan

Amstelveen - Amstelveense ouders  die minder te besteden hebben vragen vanwege schaamte - of uit onwetendheid - nog te vaak géén hulp aan voor de eerste fase van de opvoeding van hun (jonge) kind(eren). Terwijl ze daar wel recht op hebben. De gemeente hoopt met nieuw informatiemateriaal meer ouders te bereiken, met als doel zoveel mogelijk Amstelveense kinderen een eerlijke start te geven in het leven.

Gezondheid & welzijn 28 sep. 2022 12:07

Brentano Amstelveen zet zeehondrobot in op avonddienst

Amstelveen - Woonzorginstantie Brentano heeft een zogenoemde snoezelrobot in de vorm van een zeehond  ingezet tijdens een avonddienst. De interactieve knuffelzeehond wordt door Brentano Amstelveen onder andere meegenomen naar cliënten die kampen met dementie.

Advertorial Gezondheid & welzijn 16 sep. 2022 10:10

Pragma Health zorgt voor balans in lichaam en geest

Amstelveen - Gezond leven is het grootste goed, daar worden mensen zich steeds meer bewust van. ‘Om gezond te leven moeten lichaam en geest in balans zijn. Hormonen regelen deze relatie,’ aldus Bob Out, samen met zijn zoon Joël eigenaar van Pragma Health. In het leefstijlcentrum helpen zij, samen met kickboks trainster Ella Grapperhaus, mensen om meer in balans te komen.

Gezondheid & welzijn 10 jul. 2022 13:37

Amstelveen steunt belangrijke medicijnbezorgers: meer middelen en tijd

Amstelveen - Bezorgers van medicijnen in Amstelveen vervullen een belangrijke signaalfunctie tegen onder meer eenzaamheid en verkeerd medicijngebruik bij (veelal kwetsbare) inwoners. De gemeente Amstelveen ondersteunt daarom een initiatief om de medicijnbezorgers meer tijd en middelen te geven voor hun taken.

Gezondheid & welzijn 13 jun. 2022 09:36

Medisch Centrum Zonnestein nu ook officieel geopend

Amstelveen - Het nieuwe Medisch Centrumn Zonnestein in Amstelveen is inmiddels anderhalf jaar in bedrijf, maar door de coronaperikelen was het nog niet van een officieel openingsmoment gekomen. Burgemeester Tjapko Poppens verrichte afgelopen zaterdag een ceremoniële handeling tijdens een drukbezochte open dag van het centrum.

Gezondheid & welzijn 9 jun. 2022 11:33

Burgerbelangen zet vraagtekens bij aanbesteding WMO-vervoer

Amstelveen - De politieke partij Burgerbelangen Amstelveen vermoedt dat het College van B & W bij de aanbesteding van het WMO-vervoer in Amstelveen alleen voor de laagste prijs is gegaan en niet heeft gekeken naar de kwaliteit van de aanbieders. Volgens bbA blijft het klachten regenen over het niet of (veel) te laat ophalen van inwoners.

Gezondheid & welzijn 7 jun. 2022 09:08

Open dag Medisch Centrum Zonnestein

Amstelveen - Medisch Centrum Zonnestein houdt op zaterdag 11 juni 2022 een open dag. Inwoners krijgen de gelegenheid om tussen 14.30 en 16.30 uur kennis te maken met het meest duurzame medische centrum van Amstelveen.

Gezondheid & welzijn 21 apr. 2022 10:45

Nieuwe GGD testlocatie aan Bovenkerkerweg in Amstelveen geopend

Amstelveen – Vandaag, donderdag  21 april 2022, heeft GGD Amsterdam een nieuwe corona-testlocatie geopend aan de Bovenkerkerkweg 4 in Amstelveen. Hoewel een zelftest volstaat en er na een positieve zelftest geen hertest bij de GGD meer nodig is, blijft voor een aantal doelgroepen het advies om toch een PCR-test bij de GGD te doen.

Gezondheid & welzijn 15 apr. 2022 11:00

De weg naar een cosmetische behandeling start met een bezoek aan Easy Cosmetics!

Overweeg je de hulp in te schakelen van een cosmetisch arts, maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen en waar je met jouw huidprobleem precies terecht kunt? Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare kliniek in regio Amsterdam-Amstelveen, dan ben je bij Easy Cosmetics aan het juiste adres. Lees hieronder voor welke cosmetische behandelingen je bij ons terecht kunt en ontdek zelf de kracht van injectables!  

Advertorial Gezondheid & welzijn 3 feb. 2022 12:00

Saltium zoutkamers: een weldaad voor lichaam en geest

Amstelveen - Halotherapie wint steeds meer aan populariteit en dat is niet zo gek. Want mensen met luchtwegklachten of huidaandoeningen hebben veel baat bij deze zouttherapie. Irina Farber is mede-eigenaresse van Saltium Halotherapie in Amstelveen en vertelt graag over de helende werking van de zoutkamers. ‘Naast mensen met COPD en astma ervaren ook Long Covid patiënten het positieve effect van deze therapie.’