Onderwijs & Educatie 7 mrt. 2024 10:56

A9-project leeft bij basisschoolleerlingen De Pioniers

Amstelveen - Drie bovenbouwklassen van basisschool De Pioniers uit Amstelveen hebben deze week een bezoek gebracht bij de bouwkeet van aannemer VeenIX, verantwoordelijk voor de aanleg van de nieuwe verdiepte en verbrede snelweg door Amstelveen. Het A9-project blijkt te leven onder leerlingen.

Onderwijs & Educatie 12 feb. 2024 09:11

Hermann Wesselink College (HWC) 60 jaar: grote reünie in april

Amstelveen - Het Hermann Wesselink College bestaat 60 jaar en dus komt er een reünie. Op zaterdagmiddag 13 april zet de school de deuren wijd open voor al die oud-leerlingen en oud-medewerkers, die het 12e lustrum mee willen vieren.

Onderwijs & Educatie 29 jan. 2024 09:00

Onderwijsspecial aflevering 10 (slot): de Kernprocedure

Amstelveen - De regio Amstelland staat bekend om een kwalitatief en gevarieerd onderwijsaanbod. Er valt voor kinderen die de overstap maken van groep 8 naar de brugklas veel te kiezen. Toch is het ieder jaar weer spannend of een leerling op de school van zijn keuze terecht komt. Via de zogenoemde Kernprocedure proberen scholen uit het primair en voortgezet onderwijs samen alles in goede banen te leiden, met als hoogste doel ieder kind een zo goed mogelijke start te geven bij de grote overstap naar de middelbare school. ‘Tegen leerlingen die de keuze dit jaar moeten maken, zeg ik: volg vooral je hart,’ zegt Bert Kozijn (rector HWC), sinds twee jaar voorzitter van de Kernprocedure.  

Onderwijs & Educatie 28 jan. 2024 09:00

Onderwijsspecial aflevering 9: Amity International School

Amstelveen - Binnenkort kiezen kinderen uit groep 8 een middelbare school. Met een ruim en kwalitatief uitstekend scholenaanbod in Amstelveen en omgeving zijn er genoeg opties. Van tweetalig onderwijs op elk niveau tot leren in de praktijk en van een tussenjaar tot extra uitdagingen en handvatten. Waar ga jij de komende schooljaren doorbrengen? In aflevering 8: Amity International School.

Onderwijs & Educatie 27 jan. 2024 09:00

Onderwijsspecial aflevering 8: Florencius

Amstelveen - Binnenkort kiezen kinderen uit groep 8 een middelbare school. Met een ruim en kwalitatief uitstekend scholenaanbod in Amstelveen en omgeving zijn er genoeg opties. Van tweetalig onderwijs op elk niveau tot leren in de praktijk en van een tussenjaar tot extra uitdagingen en handvatten. Waar ga jij de komende schooljaren doorbrengen? In aflevering 8: Florencius.

Onderwijs & Educatie 26 jan. 2024 09:00

Onderwijsspecial aflevering 7: Amstelveen College

Amstelveen - Binnenkort kiezen kinderen uit groep 8 een middelbare school. Met een ruim en kwalitatief uitstekend scholenaanbod in Amstelveen en omgeving zijn er genoeg opties. Van tweetalig onderwijs op elk niveau tot leren in de praktijk en van een tussenjaar tot extra uitdagingen en handvatten. Waar ga jij de komende schooljaren doorbrengen? In aflevering 7: Amstelveen College.

Onderwijs & Educatie 25 jan. 2024 09:00

Onderwijsspecial aflevering 6: Yuverta Mavo

Amstelveen - Binnenkort kiezen kinderen uit groep 8 een middelbare school. Met een ruim en kwalitatief uitstekend scholenaanbod in Amstelveen en omgeving zijn er genoeg opties. Van tweetalig onderwijs op elk niveau tot leren in de praktijk en van een tussenjaar tot extra uitdagingen en handvatten. Waar ga jij de komende schooljaren doorbrengen? In aflevering 6: Yuverta Mavo in Aalsmeer.

Onderwijs & Educatie 24 jan. 2024 09:00

Onderwijsspecial aflevering 5: Hermann Wesselink College

Amstelveen - Binnenkort kiezen kinderen uit groep 8 een middelbare school. Met een ruim en kwalitatief uitstekend scholenaanbod in Amstelveen en omgeving zijn er genoeg opties. Van tweetalig onderwijs op elk niveau tot leren in de praktijk en van een tussenjaar tot extra uitdagingen en handvatten. Waar ga jij de komende schooljaren doorbrengen? In aflevering 5: Hermann Wesselink College.

Onderwijs & Educatie 23 jan. 2024 09:00

Onderwijsspecial aflevering 4: Panta Rhei

Amstelveen - Binnenkort kiezen kinderen uit groep 8 een middelbare school. Met een ruim en kwalitatief uitstekend scholenaanbod in Amstelveen en omgeving zijn er genoeg opties. Van tweetalig onderwijs op elk niveau tot leren in de praktijk en van een tussenjaar tot extra uitdagingen en handvatten. Waar ga jij de komende schooljaren doorbrengen? In aflevering 4: Panta Rhei.

Onderwijs & Educatie 22 jan. 2024 08:32

Onderwijsspecial aflevering 3: Keizer Karel College

Amstelveen - Binnenkort kiezen kinderen uit groep 8 een middelbare school. Met een ruim en kwalitatief uitstekend scholenaanbod in Amstelveen en omgeving zijn er genoeg opties. Van tweetalig onderwijs op elk niveau tot leren in de praktijk en van een tussenjaar tot extra uitdagingen en handvatten. Waar ga jij de komende schooljaren doorbrengen? In aflevering 3: Keizer Karel College.

Onderwijs & Educatie 21 jan. 2024 09:00

Onderwijsspecial aflevering 2: CSB Amsterdam

Amstelveen - Binnenkort kiezen kinderen uit groep 8 een middelbare school. Met een ruim en kwalitatief uitstekend scholenaanbod in Amstelveen en omgeving zijn er genoeg opties. Van tweetalig onderwijs op elk niveau tot leren in de praktijk en van een tussenjaar tot extra uitdagingen en handvatten. Waar ga jij de komende schooljaren doorbrengen? In aflevering 2: CSB Amsterdam.

Onderwijs & Educatie 20 jan. 2024 09:00

Onderwijsspecial aflevering 1: Thamen

Amstelveen - Binnenkort kiezen kinderen uit groep 8 een middelbare school. Met een ruim en kwalitatief uitstekend scholenaanbod in Amstelveen en omgeving zijn er genoeg opties. Van tweetalig onderwijs op elk niveau tot leren in de praktijk en van een tussenjaar tot extra uitdagingen en handvatten. Waar ga jij de komende schooljaren doorbrengen? In aflevering 1: Thamen.

Onderwijs & Educatie 21 dec. 2023 16:47

Nova College zoekt nieuwe huisvesting: mogelijk naar Parelvisserslaan 1

Amstelveen - Het Nova College, dat nu onderwijs geeft in twee panden aan de Dr. Willem Dreesweg, moet verhuizen. De school heeft de gemeente gevraagd of het mogelijk is om onderwijs te geven in het kantoorgedeelte van het pand Energiek aan de Parelvisserslaan 1.

Onderwijs & Educatie 6 apr. 2023 08:51

Thema Nationale Boomfeestdag: ‘Opgroeien met bomen’

Amstelveen - ‘Opgroeien met bomen’ is het thema van de landelijke viering van de Nationale Boomfeestdag 2023 die dit najaar in Amstelveen plaatsvindt. Het thema werd op 5 april 2023 feestelijk bekend gemaakt door wethouder Floor Gordon, kinderburgemeester Lode en Marleen van den Ham, directeur van de stichting Nationale Boomfeestdag. Tijdens de onthulling plantten leerlingen van De Westwijzer samen met Bovenkerkers een aantal fruitbomen.

Onderwijs & Educatie 21 mrt. 2023 10:27

Nieuw toelatingsbeleid 4-jarigen Basisonderwijs Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel

Amstelveen - Basisscholen in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel gaan in afstemming met de betreffende gemeenten met ingang van schooljaar 2023-2024 over op een gezamenlijk toelatingsbeleid voor toekomstige vierjarigen. Voor alle kinderen die vanaf  1 september 2020 geboren zijn, gaat dit toelatingsbeleid gelden.

Onderwijs & Educatie 30 jan. 2023 07:00

Onderwijsspecial (afl. 8): Vakcollege Thamen, aan de slag in de praktijk

Uithoorn - Nu veel kinderen weer voor de keuze staan om een (middelbare) school te kiezen en er diverse Open Dagen van scholen op stapel staan, brengt AmstelveenZ een onderwijsspecial van scholen in Amstelveen en directe omgeving. In aflevering 8: Vakcollege Thamen.