Onderwijs & Educatie 6 jul. 2020 09:43

Zomerschool Amstelveen van start

Amstelveen - Vanaf vandaag opent de Amstelveense zomerschool haar deuren. Op het programma staan lessen in theater, techniek, kunst, cultuur en sport. Door de coronacrisis zaten kinderen veel thuis, zagen geen klasgenoten en gingen niet naar de sportclub. Dit gebrek aan sociale interactie is sommige kinderen erg zwaar gevallen. Voor hen organiseert de gemeente deze zomerschool.

Onderwijs & Educatie 19 jun. 2020 11:10

Kinderraad Amstelveen: Meneer Rutte, houd onze school voortaan open!

Amstelveen - De Kinderraad Amstelveen heeft afgelopen week gehoor aan een oproep van minister-president Rutte. Hij riep jongeren op om in deze coronatijd hun creativiteit in te zetten en mee te denken over de maatregelen tegen corona: dat liet de Kinderraad zich niet twee keer zeggen.

Onderwijs & Educatie 12 mei 2020 09:11

Basisschool De Westwijzer bedankt alle zorgmedewerkers

Amstelveen - Basisschool De Westwijzer heeft, in het kader van de Dag van de Zorg (vandaag 12 mei) op de gevel van de school een bericht opgehangen om alle zorgemedewerkers te bedanken.

Onderwijs & Educatie 11 mei 2020 09:09

Vernieuwing KKC geraamd op ruim 24 miljoen euro

Amstelveen - De geplande renovatie en uitbreiding van het Keizer Karel College (KKC) in Amstelveen wordt geraamd op 24,2 miljoen euro. De investering is zo fors, dat nu wordt bekeken of het bouwen van een geheel nieuw schoolgebouw tot de mogelijkheden behoort.

Onderwijs & Educatie 30 apr. 2020 10:11

Kinderen 11 mei weer naar school: flinke puzzel gelegd in Amstelveen

Amstelveen - Nu kinderen vanaf 11 mei gedeeltelijk naar school mogen is er in Amstelveen achter de schermen hard gewerkt om dat in goede banen te leiden. Een puzzel die kinderopvangorganisaties, scholen en de gemeente Amstelveen samen zo goed mogelijk hebben gelegd in het belang van ouders en kinderen, zo meldt wethouder Onderwijs Frank Berkhout (D66).

Onderwijs & Educatie 14 apr. 2020 16:44

Niet alle Amstelveense leerlingen naar school van voorkeur

Amstelveen – Niet alle Amstelveense leerlingen kunnen komend schooljaar naar de school (voortgezet onderwijs) van hun eerste voorkeur. Het gaat met name om leerlingen met een mavo of mavo/havo-advies, die graag naar het Hermann Wesselink College of het Amstelveen College wilden.

Onderwijs & Educatie 12 mrt. 2020 11:03

Zoektocht naar locatie voor nieuw scholencomplex & wijkcentrum in Middenhoven

Amstelveen – Omdat de huidige locatie van het scholencomplex aan Orion in Middenhoven te klein is voor toekomstbestendige huisvesting, gaat gemeente Amstelveen binnen de wijk op zoek naar een nieuwe locatie voor de drie aldaar gevestigde basisscholen en wijkcentrum De Meent.

Onderwijs & Educatie 20 feb. 2020 17:04

Amstelveen ziet geen draagvlak voor komst islamitische school

Amstelveen - Het Amstelveense college van B & W gaat de gemeenteraad voorstellen om in beroep te gaan tegen een uitspraak van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) om een islamitische school op te nemen in het Amstelveense scholenplan.

Onderwijs & Educatie 20 feb. 2020 09:57

Kinderen leren over veiligheid in Week van het Verkeer

Amstelveen - Na het succes van voorgaande jaren gaat van maandag 9 tot en met vrijdag 13 maart 2020 de derde editie van de regionale Week van het Verkeer van start. De opening van de Week van het Verkeer wordt in Amstelveen gevierd bij de Roelof Venema School.

Onderwijs & Educatie 23 jan. 2020 15:40

'Gouden schaal' voor schoolkantine Amstelveen College

Amstelveen - De schoolkantine van het Amstelveen College heeft een gouden schaal uitgereikt gekregen, omdat de kantine voldoet aan alle eisen waar een gezonde schoolkantine aan moet voldoen. 

Onderwijs & Educatie 10 jan. 2020 09:15

Amstelland International School: nieuwste basisschool van Amstelveen

Amstelveen - Op woensdag 8 januari opende wethouder Frank Berkhout (jeugd en onderwijs) officieel de Amstelland International School (AIS) samen met de jongste en oudste leerlingen. Een primeur voor Amstelveen nu er naast de private internationale scholen, ook een internationale basisschool is met een lagere ouderbijdrage.

Onderwijs & Educatie 26 nov. 2019 15:34

Groep 7A van De Horizon wint Milieubendewedstrijd

Amstelveen - Zeven groepen van Amstelveense basisscholen deden dit jaar mee met het project De Milieubende. Kinderen kregen op speelse wijze uitleg over een duurzame wereld en werden uitgedaagd met ideeën hierover te komen. Het project sloot af met een wedstrijd waar drie genomineerde groepen aan meededen. De eerste prijs is gewonnen door groep 7A van De Horizon.

Onderwijs & Educatie 3 okt. 2019 13:05

Amstelveen treft maatregelen om lerarentekort voor te zijn

Amstelveen - Hoewel de Amstelveens situatie niet zo nijpend is als die in de grote steden, dreigt ook in Amstelveen een lerarentekort. D66 Amstelveen wil dat er meer wordt gedaan aan het voorkomen van een lerarentekort in Amstelveen.

Onderwijs & Educatie 19 sep. 2019 11:01

Hoe 'Kugelen' een Amstelveens begrip werd

Amstelveen - Vanaf 1963 tot 1991 was Harry Kugel conciërge op het Hermann Wesselink College (HWC) in Amstelveen. 'Kugelen' (ofwel klusjes doen omdat je je misdragen had) groeide uit tot een begrip voor veel leerlingen die op de school hebben gezeten. AmstelveenZ sprak met de oud-conciërge.   

Onderwijs & Educatie 16 sep. 2019 18:00

Burgemeester Tjapko Poppens bezoekt internationale scholen

Amstelveen - Op 12 september ging burgemeester Tjapko Poppens langs bij de International School of Amsterdam (ISA) om kennis te maken met het internationale onderwijs. Daarna ging hij op bezoek bij Amity dat in 2018 haar deuren opende in Amstelveen.  In het kader van zijn kennismaking met de Amstelveense samenleving bezoekt de burgemeester deze periode diverse organisaties, instellingen en verenigingen.