Politiek vandaag 09:39

bbA-walnotenbomen worden geplant nabij Biesbosch 225

Amstelveen - De dertig walnotenbomen die de lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) schenkt aan de inwoners van Amstelveen in verband met het 30-jarig jubileum van de partij, worden geplaatst nabij het nieuwe appartementencomplex 225 aan Biesbosch (hoek Beneluxbaan/Rembrandtweg).

Politiek 16 mrt. 2023 12:04

VVD ook grootste bij waterschapsverkiezingen Amstelveen; gevolgd door PvdA, WN en BBB

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft de voolopige uitslagen van de Waterschapsverkiezingen 2023 bekend gemaakt. Net als bij de Provinciale Staten was voor Amstelveners de VVD de populairste partij, zowel in waterschap Amstel Gooi en Vecht (AGV) als in Waterschap Rijnland. Beide waterschappen liggen gedeeltelijk in Amstelveen.

Politiek 16 mrt. 2023 10:46

BBB-winnaar Michel Becker: 'Blijf ook actief voor Amstelveen'

Amstelveen - Met 9 zetels in Noord-Holland en dik drieduizend stemmen uit Amstelveen is de BoerBurgerBeweging (BBB) de grote winnaar van de Provinciale Staten-verkiezingen. Amstelvener Michel Becker, no 8. op de provinciale kandidatenlijst (NH) van BBB - en eveneens fractievoorzitter van de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen - moet nog even bijkomen van het overweldigende succes, maar veel tijd heeft hij daar niet voor.

Politiek 13 mrt. 2023 13:06

Minister bezoekt Amstelveen College: 'Onder indruk van RobotWise en Medialab'

Amstelveen - De minister van primair en voortgezet onderwijs Dennis Wiersma (VVD) heeft vanmorgen het Amstelveen College bezocht om daar kennis te maken met een bijzondere vorm van technisch onderwijs verzorgd door het prijswinnende Amstelveense bedrijf RobotWise. Ook bekeek hij de plannen voor het vernieuwde Medialab van de school.

Politiek 13 mrt. 2023 10:33

Stemhulp verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen

Amstelveen – ‘Ik heb geen idee waarop ik moet stemmen’ is ook in Amstelveen een veelgehoorde tekst de afgelopen weken. Nu de verkiezingen letterlijk voor de deur staan (15 maart 2023): deze kieswijzer voor zowel de Provinciale Staten-verkiezingen als de Waterschapsverkiezingen kan wellicht helpen.

Politiek 13 mrt. 2023 07:00

Column Burgemeester Poppens: 'Uw stem telt!'

Amstelveen - Tjapko Poppens is burgemeester van Amstelveen. In het AmstelveenZ Magazine schrijft hij maandelijks over de uitoefening van zijn vak en over lokale vraagstukken, uitdagingen & ontwikkelingen. Deze maand: de verkiezingen staan voor de deur.

Politiek 11 mrt. 2023 11:10

‘Water raakt alles’

Amstelveen - Waterschapsverkiezingen. Menigeen fronst er de wenkbrauwen bij en heeft niet echt een idee waar die verkiezingen nu precies over gaan. Ja, over water... maar hoe en wat precies? En is het echt zo belangrijk? ‘Water raakt tegenwoordig alles,’ zegt Amstelvener Sander Mager, lijsttrekker van de groene waterschapspartij ‘Water Natuurlijk’.

Politiek 10 mrt. 2023 15:36

‘Ergernis over liftstoringen bij perrons Amstelveenlijn’

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) vindt het onverantwoord dat de liften bij perrons van de Amstelveenlijn (lijn 25) geregeld buiten gebruik zijn, zonder dat daarover gecommuniceerd wordt.

Politiek 10 mrt. 2023 11:09

Vraagtekens rond 'uitzonderingspositie' Amstelveen in Woondeal sociale huurwoningen

Amstelveen - Dat het College van B en W in Amstelveen (VVD, D66, PvdA, GvA) een uitzonderingspositie claimt in de Woondeal van de Metropool Regio Amsterdam (MRA) omtrent het streven naar een percentage van minimaal 30 procent sociale huurwoningen, roept vragen vragen op bij de politieke oppositiepartijen GroenLinks, Actief voor Amstelveen, SP, CDA en CU.

Politiek 9 mrt. 2023 10:23

PvdA Amstelveen overhandigt cadeaukaarten aan de Voedselbank

Amstelveen - Het bestuur van de PvdA Amstelveen overhandigt 158 cadeaukaarten aan de Voedselbank. Zo kunnen de mensen die tijdelijk niet in hun levensonderhoud kunnen voorzien extra boodschappen doen. Door de inflatie en hoge energieprijzen kunnen steeds meer mensen de eindjes niet meer aan elkaar knopen. De cadeaukaarten gaan naar de mensen die het 't hardst nodig hebben. 

Politiek 6 mrt. 2023 11:44

‘Begrijpelijk dat OV-personeel staakt, salarissen te laag en werkdruk te hoog’

Amstelveen - Het Amstelveense PvdA-raadslid Arnout van den Bosch vindt het begrijpelijk dat het Openbaar Vervoer-personeel opnieuw stakingen heeft aangekondigd. De partij roept streekvervoerders op het conflict over de arbeidsvoorwaarden op te lossen en vindt dat ook Vervoerregio Amsterdam actie moet ondernemen.

Politiek 3 mrt. 2023 14:40

50Plus Amstelveen wil langer groen licht voor overstekende ouderen

Amstelveen - De politieke partij 50Plus Amstelveen is van mening dat verkeerslichten - met name in de buurt van woonzorgcentra - zouden moeten worden uitgerust met zogenoemde slimme knoppen, zodat ouderen en mensen die slecht ter been zijn meer tijd krijgen om over te steken. 

Politiek 3 mrt. 2023 14:33

ProDemos verkiezingsspecial in Buurtkamer Keizer Karelpark

Amstelveen - In de Buurtkamer Keizer Karelpark, gevestigd in het MOC-gebouw aan de Lindenlaan 75 in Amstelveen, wordt op donderdag 9 maart 2023 een verkiezingsspecial over de aanstaande Provinciale Statenverkiezingen en Waterschapsverkiezingen gehouden.

Politiek 1 mrt. 2023 11:44

Complimentendag: D66 spreekt waardering uit voor Amstelveense schoolleiders

Amstelveen - Om te benadrukken hoe belangrijk schoolleiders zijn voor goed onderwijs in Amstelveen, heeft D66 de Amstelveense schoolleiders in het zonnetje gezet. Op de nationale 'complimentendag' (1 maart) kregen de schoolhoofden een videoboodschap van de D66-fractie om hen te bedanken voor hun inzet.

Politiek 28 feb. 2023 09:54

‘In een aantal Amstelveense wijken rijdt geen tram en bijna geen bussen’

Amstelveen - De raadsfracties van de Amstelveense coalitiepartijen VVD, D66, PvdA en GvA willen het openbaar vervoer in de Amstelveense wijken verbeteren. ‘In een aantal Amstelveense wijken rijdt geen tram en bijna geen bussen,’ zegt PvdA-raadslid Arnout van den Bosch.

Politiek 27 feb. 2023 09:49

CU: ‘Schiphol is een graat in onze keel geworden’

Amstelveen - De ChristenUnie Noord-Holland heeft afgelopen weekeinde op Schiphol de maatschappelijke kosten van de luchthaven gepresenteerd. Volgens CU-lijsttrekker Michel Klein zouden er alleen al in Amstelveen vierduizend woningen kunnen worden gebouwd als er minder gevlogen wordt.

Politiek 21 feb. 2023 09:19

PvdA Amstelveen organiseert groot verkiezingsevenement op Uilenstede

Amstelveen - In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen organiseert de PvdA op 2 maart een groot verkiezingsevenement op Uilenstede. De avond wordt georganiseerd door Uilenstedenaar Tim Wagelaar (22) die op de vierde plaats van de Noord-Hollandse PvdA-lijst staat.

Politiek 16 feb. 2023 10:22

VVD en PvdA Amstelveen willen mobiele telefoons weren uit Amstelveense klassen

Amstelveen - De Amstelveense fracties van PvdA en VVD willen dat het College van B en W in gesprek gaat met Amstelveense scholen voor een eventueel verbod op mobiele telefoons in de klas. PvdA en VVD roepen het gemeentebestuur actie te ondernemen in het belang van de kwaliteit van het onderwijs in Amstelveen.