Politiek 18 jan. 2022 14:39

Amstelveen heeft financiën uitmuntend op orde; maar wethouder waakt voor hosanna-stemming

Amstelveen - Ondanks de coronacrisis heeft gemeente Amstelveen de financiële huishouding nog altijd uitstekend op orde. BDO Accountants & Adviseurs beoordeelt het financiële beleid van de gemeente met het cijfer 10 en uit een onderzoek van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) kwam ook al het rapportcijfer 9,5 rollen. Wethouder Herbert Raat (Financiën, VVD) waakt echter voor een hosanna-stemming.  

Politiek 17 jan. 2022 13:14

AVA presenteert kort & bondig verkiezingsprogramma: 'Horen, zien en doen'

Amstelveen - Actief voor Amstelveen (AVA) heeft het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 gepresenteerd. AVA heeft volgens eigen zeggen 'een compact programma samengesteld in de vorm van een bucketlist, waar de programmapunten van de partij kort en duidelijk zijn weergegeven.'

Politiek 16 jan. 2022 16:01

Burgerbelangen laat oudere partijgenoten (80plus) aan het woord

Amstelveen - Vier 80plussers die al jaren betrokken zijn bij de politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) vertellen op de website van die partij welke problemen zij als oudere inwoners zoal signaleren in Amstelveen.

Politiek 16 jan. 2022 12:00

Politiek Plein Amstelveen (6): dit wilden de politieke partijen kwijt

Amstelveen - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 verzamelt AmstelveenZ.nl in de wekelijkse rubriek Politiek Plein Amstelveen de diverse politieke (pers-)berichten die bij de redactie zijn binnengekomen in één verzamelbericht. 

Politiek 15 jan. 2022 15:29

BVNL roept burgemeester Amstelveen op om horeca te openen

Amstelveen - BVNL Amstelveen doet vandaag een oproep aan burgemeester Poppens van Amstelveen om de horeca toestemming te geven om te openen, of de belofte te geven om niet te handhaven als men open gaat.

Politiek 14 jan. 2022 08:27

SP Amstelveen maak zich hard voor opening buitenbad De Meerkamp

Amstelveen - De SP Amstelveen maakt zich hard om te zorgen dat het buitenbad van zwembad De Meerkamp het hele jaar open blijft. Partijlid Wil Roode wil opheldering van het college van B en W waarom het bad nog steeds niet open is en denkt dat het een geldkwestie is.

Politiek 14 jan. 2022 07:43

BVNL: 'Veel overheidsdienaren hebben niet door wat er nodig is om een onderneming te laten draaien'

Amstelveen - BVNL Amstelveen, dat dit jaar voor het eerst meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amstelveen en deze week flinke kritiek uitte op het collegebeleid als het op ondernemerssteun aankomt, is van mening dat wethouder Floor Gordon (EZ) 'natuurlijk met de beste bedoelingen handelt, maar dat ze wellicht geen idee heeft wat het is om ondernemer te zijn'.

Politiek 13 jan. 2022 13:39

BVNL hekelt 'passief' College B en W Amstelveen: kaart ondernemersproblemen aan in Den Haag

Amstelveen -‘Tijdens de gehele coronapandemie is er vanuit de gemeente Amstelveen weinig tot niets gedaan om de noodlijdende positie waarin veel ondernemers zich bevinden onder de aandacht te brengen in Den Haag.' Dat stelt de nieuwe politieke partij BVNL Amstelveen. De partij is momenteel niet in de gemeenteraad vertegenwoordigd, maar zal in maart voor het eerst meedoen aan de Amstelveense gemeenteraadsverkiezingen. De partij vindt het College van B en W passief.

Politiek 12 jan. 2022 20:07

'Veel Amstelveners he-le-maal klaar met lockdown, de rek is er volledig uit'

Amstelveen - Wethouder en VVD-lijsttrekker Herbert Raat is van mening dat het kabinet niet anders kan dan de corona-maatregelen komende zaterdag versoepelen. 'De schade die deze harde lockdown economisch en sociaal alleen al op lokaal niveau met zich meebrengt is ongekend,' zegt Raat, die woensdagavond zelfs begrip kon opbrengen voor een spontaan verjaardagsfeestje op straat in Westwijk.

Politiek 12 jan. 2022 13:06

Einde verhaal voor Amstelveense ouderenpartij OCA

Amstelveen - Het is klaar voor de lokale ouderenpartij Ouderencombinatie Amstelveen (OCA). De partij houdt na meer dan twintig jaar op te bestaan en zal niet deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. De partij geeft aan haar gedachtengoed per 1 maart 2022 onder te brengen bij de lokale partij Actief voor Amstelveen (AVA).

Politiek 10 jan. 2022 14:12

'In Amstelveen nog veel te weinig bekend over het houden van wilde dieren'

Amstelveen - Jacqueline Höcker van de nieuwe lokale politieke partij Goed voor Amstelveen (thans Lijst Höcker) wil van het College van B en W opheldering over - en inzicht in - het houden van wilde dieren in Amstelveen. 'Gemeenten weten veelal niet wat zich afspeelt op het gebied van dierenleed,' stelt Höcker.    

Politiek 10 jan. 2022 10:19

PvdA presenteert verkiezingsprogramma 2022: ‘Amstelveen voor iedereen’

Amstelveen - 'Het moet en kan socialer in Amstelveen. Zodat het hier ook in de toekomst fijn wonen is, ook voor mensen met een laag of midden inkomen en voor mensen die zorg nodig hebben,' zo stelt de PvdA Amstelveen in haar nieuwe verkiezingsprogramma, waarmee de partij de gemeenteraadsverkiezingen 2022 ingaat.

Politiek 9 jan. 2022 12:00

Politiek Plein Amstelveen (5): persberichten uit de politiek

Amstelveen - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten. Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de wekelijkse rubriek Politiek Plein Amstelveen de diverse politieke (pers-)berichten die bij de redactie zijn binnengekomen in één verzamelbericht.

Politiek 9 jan. 2022 11:09

Arjen Siegmann nieuwe lijsttrekker CDA Amstelveen

Amstelveen - De leden van het CDA in Amstelveen hebben Arjen Siegmann gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezing in maart. Siegmann (48) neemt het stokje over van de huidige fractievoorzitter Pier Rienks, die heeft aangegeven niet meer beschikbaar te zijn voor een nieuwe raadsperiode.

Politiek 3 jan. 2022 10:49

BbA presenteert verkiezingsprogramma 2022: 'Alleen samen maken we Amstelveen nog mooier'

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) heeft onder de titel ‘Alleen samen maken we Amstelveen nog mooier’ haar verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 bekend gemaakt. De grootste lokale partij van Amstelveen (thans 4 zetels) stelt daarin een beheersbare groei van Amstelveen (maximaal 10.000 woningen, tot een inwonersaantal van ongeveer 110.000) centraal.

Politiek 2 jan. 2022 12:00

Politiek Plein Amstelveen (4): rustig door de feestdagen

Amstelveen - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten. Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de wekelijkse rubriek Politiek Plein Amstelveen de diverse politieke (pers-)berichten die bij de redactie zijn binnengekomen in één verzamelbericht. Het was de afgelopen feestdagenperiode rustig in de mailbox.

Politiek 27 dec. 2021 11:07

SP Hulpdienst trakteert kwetsbare Amstelveners op kerstdiner

Amstelveen - De hulpdienst van de Socialistische Partij (SP) heeft op Tweede Kerstdag in wijkcentrum Alleman een feestelijke maaltijd aangeboden aan kwetsbare Amstelveners. 'Uiteraard volledig corona-proof. De genodigden waren vooral de daklozen, vluchtelingen en mensen die in allebei de doelgroepen vallen. Stuk voor stuk mensen voor wie 2021 een jaar vol problemen was,' meldt de SP.

Politiek 22 dec. 2021 15:03

Politiek Plein Amstelveen (3): persberichten uit de politiek

Amstelveen - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten. Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de rubriek Politiek Plein Amstelveen wekelijks de diverse (pers-)berichten die de partijen in Amstelveen hebben uitgegeven in één verzamelbericht.

Politiek 17 dec. 2021 08:15

‘Ongebreidelde groei van Amstelveen kan dramatische gevolgen hebben’

Amstelveen - Geen ongebreidelde groei van Amstelveen, Schiphol dat aan banden moet worden gelegd omdat de luchthaven de grenzen al heeft overschreden en het Cobra Museum dat moet worden omgevormd tot cultureel centrum: de VVD Amstelveen maakt in het verkiezingsprogramma voor de periode 2022-2026 een aantal opvallende keuzes, die moeten voorkomen dat Amstelveen onleefbaar wordt.

Politiek 16 dec. 2021 10:34

Gemeenteraad Amstelveen zet voorlopig streep door preventief fouilleren

Amstelveen - Een voorstel om in Amstelveen veiligheidsriscogebieden aan te wijzen waarin preventief zou kunnen worden gefouilleerd heeft de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) van Amstelveen niet gehaald, mede vanwege de ernstige inperking van de persoonlijke vrijheid die dat met zich meebrengt.