Politiek 27 mei 2024 15:19

GLPvdA en VVD kruisen de degens in Europa Debat in P60 Amstelveen

Amstelveen - In het kader van de verkiezingen voor het Europees Parlement op 6 juni vindt er op zaterdag 1 juni 2024 een Europa Debat plaats in het Amstelveense poppodium P60 aan het Stadsplein: GL/PvdA en VVD kruisen de degens onder leiding van oud-Tweede Kamerlid Nilüfer Gündoğan. 

Politiek 4 apr. 2024 10:24

'Meer ondersteuning voor kinderen met extra onderwijsbehoefte'

Amstelveen - Omdat het voor ouders van kinderen met een extra behoefte aan ondersteuning binnen het onderwijs een grote zoektocht is om de juiste begeleiding te krijgen, gaat gemeente Amstelveen op initiatief van de lokale politieke partij Goed voor Amstelveen onderzoeken of de organisatie Balans digitaal meer kan betekenen voor Amstelveense ouders.

Politiek 14 mrt. 2024 16:10

Kitty Huisman (bbA) neemt afscheid van Amstelveense gemeenteraad

Amstelveen - De Amstelveense gemeenteraad heeft in de raadsvergadering van 13 maart afscheid genomen van raadslid Kitty Huisman. Zij is twee jaar raadslid geweest voor de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA).

Politiek 11 mrt. 2024 10:06

'Maak kantoren geschikt voor wonen én werken voor huisvesting (internationale) medewerkers'

Amstelveen - De lokale politiek Actief voor Amstelveen vindt dat meer kantoorgebouwen geschikt gemaakt moeten worden voor een combinatie van werken én wonen. Bedrijven die zich in Amstelveen vestigen en/of (veel) expats in dienst hebben of nemen, kunnen dan woonruimte voor hun medewerkers creeëren binnen de eigen bedrijfsruimte, hetgeen de druk op de woningmarkt kan verlichten.

Politiek 4 mrt. 2024 14:02

Gemeenteraad Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij lokale politiek en gaat de straat op

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij de lokale politiek en horen wat er leeft in de samenleving. Wat zijn de zorgen en aandachtspunten van inwoners, wat zijn hun tips aan de raad? Een aantal raads- en burgerleden bracht afgelopen zaterdag daarom onder de noemer 'Raad op straat' een bezoek aan winkelcentrum Groenhof, om input van inwoners te verzamelen.

Politiek 4 mrt. 2024 09:11

Vijvers Middenhoven uitgebaggerd: ‘Nu vijver bij winkelcentrum Groenhof’

Amstelveen - Om de waterkwaliteit te verbeteren zijn de vijvers in Park Middenhoven uitgebaggerd. De lokale politieke partij Goed voor Amstelveen, die zich hard maakte voor het uitbaggeren, hoopt dat nu ook de vijver bij winkelcentrum Groenhof (naast De Bolder) aan de beurt komt.

Politiek 26 feb. 2024 19:56

In memoriam: Tim Lechner

Amstelveen – Lokaal politicus Tim Lechner, initiatiefnemer van de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen, is afgelopen donderdag overleden. Lechner was in 2017 initiatiefnemer en mede-oprichter van de destijds nieuwe lokale partij, die in 2018 als nieuwkomer twee zetels in de Amstelveense gemeenteraad behaalde.

Politiek 13 feb. 2024 13:54

SP: 'Zwemles voor kinderen dreigt onbetaalbaar te worden'

Amstelveen - De Socialistische Partij (SP) heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van B en W omdat het volgens de partij al een tijdlang kommer en kwel is als kinderen in Amstelveen willen leren zwemmen en de situatie er niet beter op gaat worden. Voor ABC-zwemmen is er bij zwembad De Meerkamp nu al een wachttijd van 6 tot 12 maanden en bij het zwembad aan Escapade dreigt zwemmen onbetaalbaar te worden.

Politiek 2 feb. 2024 13:31

Amstelveen zet eerste stap om 'fossiele reclames' uit straatbeeld te weren

Amstelveen - Gemeente Amstelveen wil zogenoemde 'fossiele' reclame in de toekomst uit het straatbeeld gaan weren. In bushokjes en op straat mag dan geen reclame meer worden gemaakt voor bijvoorbeeld vlieg- en cruisereizen, benzineauto’s of oliemaatschappijen (zoals Shell).

Politiek 29 jan. 2024 14:51

Actief voor Amstelveen blijft kritisch op asielopvang Amstelveen

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen gaat tijdens de komende raadsvergadering aanvullende mondelinge vragen stellen over het beleid dat het College van B en W volgt inzake de asielopvang in Amstelveen, onder andere over de opvang van een kleine 300 asielzoekers in een leegstaand kantorengebouw in Kronenburg.