Politiek 30 jun. 2022 15:51

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil bestuurlijke vernieuwing

Amstelveen - De lokale politieke Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is van mening dat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen een onafhankelijke formateur moet worden aangesteld, om zo het beste brede college voor Amstelveen te vormen. Nu werden de onderhandelingen gevoerd door de twee grootste partijen (VVD en D66), in de personen van Herbert Raat en Floor Gordon.

Politiek 30 jun. 2022 14:37

Dit zijn de komende vier jaar de wethouders in Amstelveen

Amstelveen - De gemeenteraad heeft woensdagavond vijf wethouders benoemd voor de bestuursperiode 2022-2026: Herbert Raat en Adam Elzakalai (VVD), Floor Gordon en Frank Berkhout (D66) en Marijn van Ballegooijen (PvdA) zitten - als alles goed gaat - de komende vier jaar in het pluche.

Politiek 20 jun. 2022 19:28

'Hoeveel rode vlaggen wil je hebben?'

Amstelveen – ‘Hoeveel rode vlaggen wil je hebben?’ Dat is de vraag die Amstelveens wethouder Herbert Raat stelt aan minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid & Welzijn, nadat vandaag volop in het nieuws kwam dat uit een vertrouwelijk rapport zou blijken dat mensen die in de buurt van Schiphol wonen en langjarig worden blootgesteld aan ultrafijnstof afkomstig van vliegverkeer een vergrote kans op hart- en vaatziekten hebben.

Politiek 6 jun. 2022 14:17

'Vuilprikkend' GroenLinks: 'Politiek is meer dan 4 jaar lang vergaderen'

Amstelveen - GroenLinks Amstelveen hield in het Pinksterweekend opnieuw een vuilprikactie. Daarmee wil de partij haar zichtbaarheid vergroten. ‘De politiek in Amstelveen lijkt te bestaan uit de gemeenteraadsverkiezingen, met veel ophef en vertier, en vervolgens vier jaar lang een kanonharde windstilte. Dat zien wij anders,’ aldus Lennart de Looze, fractievoorzitter van GroenLinks Amstelveen

Politiek 29 mei 2022 19:10

'Kabinet moet gemeenten die niet aan huisvesting statushouders voldoen harder aanpakken’

Amstelveen - ‘Als alle gemeenten net als Amstelveen aan hun verplichting voldoen om statushouders huisvesting te bieden, was er op dat gebied geen probleem geweest in Nederland.’ Dat stelt wethouder Herbert Raat (VVD), die vindt dat het kabinet de gemeenten die achterstanden hebben op dat gebied veel harder moet aanpakken en met moet dwingen om aan hun verantwoordelijkheden te voldoen.

Politiek 10 mei 2022 14:37

Tim Lechner benoemd tot erelid van Actief voor Amstelveen

Amstelveen - Tim Lechner, in november 2017 initiatiefnemer en medeoprichter van de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is tijdens een Algemene ledenvergadering (ALV) van de partij benoemd tot Erelid van AVA.

Politiek 26 apr. 2022 09:43

Burgerbelangen Amstelveen is boos en teleurgesteld

Amstelveen – De lokale partij Burgerbelangen Amstelveen kan het moeilijk verkroppen dat niet bbA, maar de nieuwe lokale partij Goed voor Amstelveen (GVA) een College van B en W gaat vormen met VVD, D66 en PvdA.

Politiek 19 apr. 2022 11:49

SP kaart leegstand op Amstelveense woningmarkt aan: 'Dit is niet meer uit te leggen'

Amstelveen – Volgens de Socialistische Partij staan teveel woningen in Amstelveen leeg. De partij zag dat bevestigd na een buurtverkenning in de Schildersbuurt nabij het Stadshart en stelt berichten binnen te krijgen over nog meer leegstand van onder andere dure (koop)woningen in Amstelveen. De partij noemt dat onverteerbaar en onacceptabel.

Politiek 5 apr. 2022 10:18

AVA pleit voor coördinator Vluchtelingenbeleid Amstelveen na bezoek aan hulplocatie Handweg

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA)  zal  in de eerstvolgende vergadering van de gemeenteraad een motie indienen voor het aanstellen van een (tijdelijk) Coördinator Vluchtelingenbeleid Amstelveen om alle hulp die in Amstelveen wordt gegeven aan vluchtelingen te structureren. Dit nadat AVA-raadslid Gonnie van rietschoten een zeer indrukwekkende rondleiding kreeg op de hulplocatie aan de Handweg.

Politiek 4 apr. 2022 20:25

7 van 12 partijen momenteel uitgesloten van college-onderhandelingen in Amstelveen

Amstelveen - Zeven van de twaalf politieke partijen in Amstelveen zijn momenteel uitgesloten van de collegeonderhandelingen. VVD en D66, die na de verkiezingen de onderhandelingen hebben aangevangen, gaan na verkennende gesprekken drie coalities nader bestuderen. Burgerbelangen, PvdA en GVA zijn nog in de race om samen met VVD en D66 aan het roer te komen.

Politiek 4 apr. 2022 10:39

‘Alle Amstelveners moeten weer voelen dat de gemeente er voor ze is’

Amstelveen - GroenLinks Amstelveen meldt zich de komende jaren voor 125 procent te gaan inzetten, zodat Amstelveen er over vier jaar beter voorstaat.  ‘Alle Amstelveners moeten weer voelen dat de gemeente er voor ze is,’ zo meldt de partij in een persbericht.

Politiek 31 mrt. 2022 10:33

Lage verkiezingsopkomst is als mokerslag aangekomen in Amstelveense politiek

Amstelveen - Dat bijna de helft van de Amstelveners niet de moeite heeft genomen om een stem uit te brengen tijdens de recente gemeenteraadsverkiezingen is als een mokerslag aangekomen in de Amstelveense politiek. Dat bleek tijdens de installatie van de nieuwe gemeenteraad woensdagavond, waarin tal van fracties  terugkwamen op de historisch lage verkiezingsopkomst.