Schoolkeuze 2021 23 feb. 2021 07:00

Wethouder Frank Berkhout (D66): Verstandig kiezen in Coronatijd

Amstelveen - Leerlingen die hun basisschoolperiode dit jaar afsluiten staan voor een belangrijke keuze: bij welke school in het Voortgezet Onderwijs willen zij verder en komen ze het beste tot hun recht? Voor het eerst moet die keuzegemaakt worden in coronatijd. Onderwijswethouder Frank Berkhout (D66)adviseert kinderen (en ouders) om zich extra goed te oriënteren en goed na te denken welke school het beste past. ‘Maar gelukkig is het in onze regio zo dat welke school je ook kiest, je altijd weet dat het een goede school is.

Advertorial Schoolkeuze 2021 5 feb. 2021 07:00

Scoolz Junior bij Unikidz: Huiswerk maken, activiteiten doen en chillen

Amstelveen - Zit je in groep 7 of 8 en wil je gave activiteiten doen, tijd krijgen om je huiswerk te maken onder begeleiding én chillen met je vrienden en vriendinnen? Dan is Scoolz Junior van UniKidz echt iets voor jou. Bij deze kinderopvang kun je kiezen uit allerlei activiteiten: van boksen tot aan STEAM-en in de Makerspace en van huiswerkbegeleiding tot studievaardigheden.

Advertorial Schoolkeuze 2021 4 feb. 2021 07:00

Amity Amsterdam laat leerlingen de vleugels spreiden

Amstelveen - Een familiegevoel. Zo beschrijft leerling Charlotte (11) de sfeer op Amity, de nieuwe internationale school in Amstelveen. Elspeth French, hoofd leerlingenadministratie bij Amity, onderstreept dit; leerlingen, ouders en docenten slaan de handen ineen om ervoor te zorgen dat de kinderen zich ontwikkelen tot internationale wereldburgers. ‘Toen ik hier kwam, voelde ik me meteen thuis’, stelt Charlotte, die vanuit het Nederlandse onderwijs naar Amity doorstroomde. ‘Dit voelt als één grote familie.’

Advertorial Schoolkeuze 2021 3 feb. 2021 07:00

Florencius: Groep 9 als tussenjaar

Amstelveen - Na groep 8 volgt de middelbare school. Maar, wat als je daar nog niet aan toe bent? Of als je net weer terug bent nadat je lange tijd in het buitenland gewoond hebt? Florencius in Amstelveen biedt Groep 9; een extra jaar op de basisschool waarin leerlingen de basisvakken verder ontwikkelen, maar ook alvast een aantal middelbare schoolvakken krijgen aangeboden. Niet iedereen is al klaar voor de middelbare school op zijn elfde of twaalfde levensjaar.

Advertorial Schoolkeuze 2021 2 feb. 2021 07:00

Foutloos Rekenen: Ieder kind kan foutloos rekenen!

Amstelveen - Moeite met rekenen? Lukt het niet om de tafels onder de knie te krijgen? Of wil je gewoon beter worden in rekenen? Dan is Foutloos Rekenen echt iets voor jou. In deze training van twaalf weken leer je foutloos rekenen. Echt? Ja echt.

Advertorial Schoolkeuze 2021 1 feb. 2021 07:00

Panta Rhei: Leren door te doen

Amstelveen - Maken, bouwen, onderzoeken, ontdekken, ontwerpen: Panta Rhei is van mening dat leerlingen het beste leren als ze dingen zelf ervaren. Daarom staat sinds dit jaar het vak Technologie & Toepassing op het rooster. Leerlingen gaan aan de slag met probleemstellingen uit de dagelijkse praktijk en zoeken daarvoor naar oplossingen. Zo worden ze uitgedaagd hun talenten te ontdekken en vaardigheden te ontwikkelen.

Advertorial Schoolkeuze 2021 31 jan. 2021 07:00

Vakcollege Thamen: Iedereen staat voor je klaar

Amstelveen/Uithoorn - Vakcollege Thamen is dé school voor vmbo basis, vmbo kader en mavo+ in Uithoorn en omgeving. Samen leren, ontdekken en oefenen doen we graag in de praktijk. Iedere leerling is in onze ogen uniek. Daarom leer je op een manier die bij jou past en werken we met vaste (vak)docenten die voor jou klaarstaan. Zo zorgen we dat jij het fijn hebt bij ons op school.

Advertorial Schoolkeuze 2021 30 jan. 2021 07:00

Amstelveen College: Haal het beste uit jezelf en kies wat bij jou past!

Amstelveen - Het Amstelveen College gaat verder dan de leerroutes mavo, havo of vwo alleen. Op deze school kun je ook kiezen uit plusprofielen Sport, Expressie, Bètatalent of Ondernemerschap. Iedere leerling heeft daarbij de mogelijkheid om een maat-werkprogramma te volgen en te kiezen voor extra ondersteuning of verdieping in de excellentiemodulen, zoals Cambridge Engels, Robotica, Fotografie of GEO-ict. Kies wat goed bij jou past!

Advertorial Schoolkeuze 2021 29 jan. 2021 07:00

Ontdek, ervaar, maak en bruis op het Hermann Wesselink College

Amstelveen - Internationalisering en aandacht voor kunst en cultuuronderwijs. Dat zijn de twee belangrijkste pijlers van het Hermann Wesselink College. Met een prachtig nieuw schoolgebouw met een eigen theater, twee muzieklokalen, eigen oefenstudio’s is zij helemaal klaar voor de toekomst. Klaar voor alle leerlingen die zich willen ontwikkelen tot internationale wereldburgers.

Advertorial Schoolkeuze 2021 28 jan. 2021 07:00

Wellantcollege Westplas Mavo: Samen leren kiezen

Amstelveen - Kleinschaligheid. Dat begrip past goed bij Wellantcollege Westplas Mavo. Er is aandacht voor de ontwikkeling van de kinderen en begeleiding waar dat nodig is. Leerlingen hebben volop keuzevrijheid: keuze uit de Business klas of de Projectklas. En de mogelijkheid om het HavoKans-Traject te volgen.

Advertorial Schoolkeuze 2021 27 jan. 2021 07:00

Millennium Skills staan centraal op de CSB

Amstelveen/Amsterdam - Onderzoeken, plannen, reflecteren, presenteren; de CSB in Amsterdam Buitenveldert vindt het heel belangrijk om leerlingen goed voor te bereiden op de toekomst. Daarom besteedt deze school veel aandacht aan ‘Millennium Skills’. Sterker nog: de leerlingen hebben op de CSB maar vier reguliere lesdagen. De vijfde dag staat helemaal in het teken van deze Millennium Skills.

Advertorial Schoolkeuze 2021 26 jan. 2021 12:30

Keizer Karel College: Ruimte voor eigen keuzes en talenten

Amstelveen - De dingen die je op het Keizer Karel College leert, zijn niet zomaar gekozen. Sterker nog, de meeste dingen kies je zelf. Waar ben jij nieuwsgierig naar? Wat zou jij willen leren? Wil je Cambridge English volgen? Of Bewegen, Sport en Maatschappij? Dat kan. Liever Wiskunde D als extra vak? Dat kan ook. ‘Wij kunnen ons goed voorstellen dat er veel te kiezen is, daarom word je daar goed in begeleid. Ons onderwijs is maatwerk. Wat past er goed bij jou?’