Sport 13 apr. 2024 14:00

Uplift breidt uit met small group training: personal training met zijn vieren

Amstelveen - Al vier jaar timmeren de ‘Ralfen’ druk aan de weg met UPLIFT. Met hun high-end personal trainingsstudio aan de Amsterdamseweg helpen Ralph en Ralf hun clientèle om hen zo fit en weerbaar mogelijk te maken. Naast personal- en duo-training, breiden ze uit met small group training.

Sport 12 apr. 2024 14:00

Rugbyer Enzo Fontein: 'mijn toekomst ligt in Engeland'

Amstelveen - Enzo Fontein (17) is een rugbyer bij de Amstelveense Rugbyclub ARC. Met zijn team haalde hij drie keer de NK-finale en in 2022 mochten ze de titel Nederlands Kampioen op hun naam schrijven. Begin 2024 was Enzo genomineerd voor Amstelveens talent van het jaar tijdens het Amstelveen Sportgala. Hij werd runner-up en zijn rugbyclub werd als winnaar uitgeroepen tot Vereniging van het jaar. Met zijn zeventien jaar is hij nog jong, maar dat staat zijn grootse dromen niet in de weg. Als het aan hem ligt, vertrekt hij dit schooljaar nog naar Engeland om zijn dromen te verwezenlijken.

Sport 10 apr. 2024 11:50

Twaalfde editie MeentRun zondag 14 april

Amstelveen - De twaalfde editie van de MeentRun, een hardloopwedstrijd in Amstelveen Zuid, vindt op zondag 14 april 2024 plaats. Inschrijven is nog mogelijk.

Sport 4 apr. 2024 17:42

VVD verheugd over behoud sportfaciliteiten aan Escapade

Amstelveen -Het besluit van de gemeenteraad om de grondeigendommen en kunstgrasvelden van hockeyvereniging HIC aan Escapade over te nemen tegen het symbolische bedrag van 1 euro, met inbegrip van de overname van schulden, is met grote vreugde ontvangen door de VVD.

Sport 3 apr. 2024 13:55

Gastgezinnen gezocht voor toptennissers en aanstormende professionals

Amstelveen - Bij het Nationaal Tennis Centrum (NTC) aan de Bovenkerkerweg in Amstelveen leidt de Technische Staf spelers op. De meeste spelers trainen dagelijks twee keer op locatie. Om deze jeugdspelers de kans te bieden om alle energie in tennis en school te steken, is het fijn dat ze dichtbij wonen. De KNLTB  (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond) is daarom op zoek naar gastgezinnen voor een betrouwbare woonomgeving in de buurt van het tenniscentrum.

Sport 29 mrt. 2024 14:36

Dutch Para Dance van start in De Meerkamp

Amstelveen - Het internationale Dutch Para Dance Event, het grootste rolstoeldansevenement ter wereld, met deelnemers uit tientallen landen is vandaag officieel van start gegaan in De Meerkamp in Amstelveen. 

Sport 17 mrt. 2024 10:20

Lentemarathon Amstelveen: duizenden lopers op de been

Amstelveen - Zondagochtend om half tien klonk op het Stadsplein in Stadshart Amstelveen het startschot voor de KPMG Lentemarathon 2024. Duizenden lopers zetten vandaag hun beste beentje voor, op verschillende afstanden.

Sport 8 mrt. 2024 09:00

Skeletonster Florijn de Haas (17) deed mee aan de Olympische Jeugdspelen

Amstelveen - Florijn de Haas speelde altijd fanatiek hockey en deed mee met de selectiegroep van turnen. Maar op zestienjarige leeftijd gooide ze het roer om en meldde zich aan voor de testdag van Skeleton. Met succes. In januari stond ze aan de start van de Olympische Jeugdspelen en met 130 kilometer per uur ging ze op de slee naar beneden, in de hoop een top 10-plek te bemachtigen.

Sport 1 mrt. 2024 15:17

College B&W Amstelveen gaat rennen

Amstelveen - Tussen de meer dan vijfduizend deelnemers aan de KPMG Lentemarathon Amstelveen, op 17 maart aanstaande, lopen ook vier leden van het College van B en W mee. Wethouders Floor Gordon, Adam Elzakalai, Frank Berkhout en burgemeester Tjapko Poppens lopen gezamenlijk de estafette-marathon.

Sport 20 feb. 2024 12:55

YouTube elftal Creators FC komt naar RODA '23

Amstelveen - Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van voetbalclub Roda '23 komt het bekende YouTube elftal Creators FC voor het eerst naar Amstelveen. Met haar grote selectie is het elke wedstrijd weer een verassing welke grote YouTubers, influencers en Creators er aan de aftrap staan. Een groot deel van de opbrengsten gaat naar The Hunger Project.

Sport 15 feb. 2024 14:43

Noodlijdende hockeyvereniging HIC verkoopt velden aan gemeente voor 1 euro

Amstelveen - De gemeente Amstelveen is voornemens de velden en de schuldenlast van HIC over te nemen om zo het voortbestaan van de hockeyvereniging te kunnen waarborgen. Het college acht het in het publieke belang om de velden te behouden als sportvoorziening voor de toekomst voor Amstelveners. HIC verkeert in financiële nood.

Sport 10 feb. 2024 10:34

Magisch Amstelveen Sportgala: ARC Vereniging van het Jaar, Daniel Abraham Gebru Sporter van het Jaar

Amstelveen - Tijdens een spectaculair en magisch Amstelveen Sportgala, gisteren gehouden in het Hermann Wesselink College, is de Amstelveense Rugby Club (ARC) uitgeroepen tot Amstelveense Vereniging van het jaar 2023. De prijs voor sporter van het jaar ging naar wielrenner Daniel Abraham Gebru, Coach van het jaar werd Serge Boyd (MBCA) en hockeykeepster Marit van Buul (Pinoké) werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar. 

Sport 5 feb. 2024 10:34

Amstelveense voetbalklassieker prooi voor Sporting Martinus

Amstelveen - Sporting Martinus heeft in de Amstelveense amateurvoetbalklassieker rivaal RODA'23 afgelopen zondag met duidelijke cijfers verslagen: 5-2. De Martinianen blijven door de ruime zege (gedeeld) koploper in de tweede klasse B.

Sport 23 jan. 2024 15:42

Amstelveen Sportgala: ook coaches en vrijwilligers op shortlist

Amstelveen - Naast kampioenen en talenten verdienen ook coaches en vrijwilligers het om erkenning en waardering te krijgen die bij ze past. AmstelveenSport zal daarom tijdens het Amstelveen Sportgala 2024 ook een coach en vrijwilliger van het jaar bekend maken: de shortlist van kanshebbers is inmiddels bekend.

Sport 21 jan. 2024 14:00

Wereldkampioen kickboksen Maaike Schulten wint drie keer goud

Amstelveen - Maaike Schulten (18) stond in 2016 als elfjarig meisje in de oktobereditie van AmstelveenZ Magazine. Ze won toentertijd een zilveren medaille tijdens het WK Kickboxing in Dublin en was apetrots op deze prestatie. Maaike had grootse plannen en wilde dolgraag eens wereldkampioen worden. Inmiddels zijn we zeven jaar verder, is de prijzenkast gevuld met meer dan honderd prijzen en heeft ze onlangs drie keer goud gewonnen op de World Kickboxing Championship WAKO in Portugal. Tijd om haar opnieuw te spreken over deze geweldige prestatie.

Sport 31 dec. 2023 11:07

AmstelveenSport organiseert sportieve activiteiten voor de jeugd

Amstelveen - In de laatste week van de vakantie kunnen kinderen van 4 tot 12 weer meedoen met verschillende sportieve activiteiten. Vanaf 3 januari organiseert AmstelveenSport namellijk weer een hoop leuks voor de Amstelveense jeugd. 

Sport 11 dec. 2023 12:53

ARC, Okeanos en Stichting Rolstoeldansen Amstelveen genomineerden voor Vereniging van het jaar

Amstelveen - Rugbyclub ARC, roeivereniging Okeanos en Stichting Rolstoeldansen Amstelveen zijn genomineerd voor de Amstelveense Vereniging van het Jaar 2023. Vrijdag 9 februari 2024 wordt tijdens het Amstelveen Sportgala bekend gemaakt welke vereniging zich Vereniging van het Jaar 2023 mag noemen en naast eeuwige roem de wisselbeker plus een cheque ter waarde van € 2.500,- in ontvangst mag nemen. 

Sport 12 nov. 2023 09:00

2023 is het jaar van roeister Tinka Offereins: Amstelveense wint goud op WK

Amstelveen - Met zes wereldtitels en drie zilveren medailles sloot Nederland het WK Roeien in Belgrado als beste roeiland ter wereld succesvol af. Het belooft ontzettend veel voor de Olympische Spelen, die volgend jaar plaatsvinden in Parijs. Eén van de ploegen die een gouden medaille mee naar huis mocht nemen, was de vrouwen-vier-zonder. De Amstelveense Tinka Offereins (30) was één van de vier in de Nederlandse boot. We spraken haar bij de Bosbaan over deze geweldige prestatie en de jaren voorafgaand aan de gouden medaille.