Sport 17 mrt. 2024 10:20

Lentemarathon Amstelveen: duizenden lopers op de been

Amstelveen - Zondagochtend om half tien klonk op het Stadsplein in Stadshart Amstelveen het startschot voor de KPMG Lentemarathon 2024. Duizenden lopers zetten vandaag hun beste beentje voor, op verschillende afstanden.

Sport 8 mrt. 2024 09:00

Skeletonster Florijn de Haas (17) deed mee aan de Olympische Jeugdspelen

Amstelveen - Florijn de Haas speelde altijd fanatiek hockey en deed mee met de selectiegroep van turnen. Maar op zestienjarige leeftijd gooide ze het roer om en meldde zich aan voor de testdag van Skeleton. Met succes. In januari stond ze aan de start van de Olympische Jeugdspelen en met 130 kilometer per uur ging ze op de slee naar beneden, in de hoop een top 10-plek te bemachtigen.

Sport 1 mrt. 2024 15:17

College B&W Amstelveen gaat rennen

Amstelveen - Tussen de meer dan vijfduizend deelnemers aan de KPMG Lentemarathon Amstelveen, op 17 maart aanstaande, lopen ook vier leden van het College van B en W mee. Wethouders Floor Gordon, Adam Elzakalai, Frank Berkhout en burgemeester Tjapko Poppens lopen gezamenlijk de estafette-marathon.

Sport 20 feb. 2024 12:55

YouTube elftal Creators FC komt naar RODA '23

Amstelveen - Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van voetbalclub Roda '23 komt het bekende YouTube elftal Creators FC voor het eerst naar Amstelveen. Met haar grote selectie is het elke wedstrijd weer een verassing welke grote YouTubers, influencers en Creators er aan de aftrap staan. Een groot deel van de opbrengsten gaat naar The Hunger Project.

Sport 15 feb. 2024 14:43

Noodlijdende hockeyvereniging HIC verkoopt velden aan gemeente voor 1 euro

Amstelveen - De gemeente Amstelveen is voornemens de velden en de schuldenlast van HIC over te nemen om zo het voortbestaan van de hockeyvereniging te kunnen waarborgen. Het college acht het in het publieke belang om de velden te behouden als sportvoorziening voor de toekomst voor Amstelveners. HIC verkeert in financiële nood.

Sport 10 feb. 2024 10:34

Magisch Amstelveen Sportgala: ARC Vereniging van het Jaar, Daniel Abraham Gebru Sporter van het Jaar

Amstelveen - Tijdens een spectaculair en magisch Amstelveen Sportgala, gisteren gehouden in het Hermann Wesselink College, is de Amstelveense Rugby Club (ARC) uitgeroepen tot Amstelveense Vereniging van het jaar 2023. De prijs voor sporter van het jaar ging naar wielrenner Daniel Abraham Gebru, Coach van het jaar werd Serge Boyd (MBCA) en hockeykeepster Marit van Buul (Pinoké) werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar. 

Sport 5 feb. 2024 10:34

Amstelveense voetbalklassieker prooi voor Sporting Martinus

Amstelveen - Sporting Martinus heeft in de Amstelveense amateurvoetbalklassieker rivaal RODA'23 afgelopen zondag met duidelijke cijfers verslagen: 5-2. De Martinianen blijven door de ruime zege (gedeeld) koploper in de tweede klasse B.

Sport 23 jan. 2024 15:42

Amstelveen Sportgala: ook coaches en vrijwilligers op shortlist

Amstelveen - Naast kampioenen en talenten verdienen ook coaches en vrijwilligers het om erkenning en waardering te krijgen die bij ze past. AmstelveenSport zal daarom tijdens het Amstelveen Sportgala 2024 ook een coach en vrijwilliger van het jaar bekend maken: de shortlist van kanshebbers is inmiddels bekend.

Sport 21 jan. 2024 14:00

Wereldkampioen kickboksen Maaike Schulten wint drie keer goud

Amstelveen - Maaike Schulten (18) stond in 2016 als elfjarig meisje in de oktobereditie van AmstelveenZ Magazine. Ze won toentertijd een zilveren medaille tijdens het WK Kickboxing in Dublin en was apetrots op deze prestatie. Maaike had grootse plannen en wilde dolgraag eens wereldkampioen worden. Inmiddels zijn we zeven jaar verder, is de prijzenkast gevuld met meer dan honderd prijzen en heeft ze onlangs drie keer goud gewonnen op de World Kickboxing Championship WAKO in Portugal. Tijd om haar opnieuw te spreken over deze geweldige prestatie.

Sport 31 dec. 2023 11:07

AmstelveenSport organiseert sportieve activiteiten voor de jeugd

Amstelveen - In de laatste week van de vakantie kunnen kinderen van 4 tot 12 weer meedoen met verschillende sportieve activiteiten. Vanaf 3 januari organiseert AmstelveenSport namellijk weer een hoop leuks voor de Amstelveense jeugd. 

Sport 11 dec. 2023 12:53

ARC, Okeanos en Stichting Rolstoeldansen Amstelveen genomineerden voor Vereniging van het jaar

Amstelveen - Rugbyclub ARC, roeivereniging Okeanos en Stichting Rolstoeldansen Amstelveen zijn genomineerd voor de Amstelveense Vereniging van het Jaar 2023. Vrijdag 9 februari 2024 wordt tijdens het Amstelveen Sportgala bekend gemaakt welke vereniging zich Vereniging van het Jaar 2023 mag noemen en naast eeuwige roem de wisselbeker plus een cheque ter waarde van € 2.500,- in ontvangst mag nemen. 

Sport 12 nov. 2023 09:00

2023 is het jaar van roeister Tinka Offereins: Amstelveense wint goud op WK

Amstelveen - Met zes wereldtitels en drie zilveren medailles sloot Nederland het WK Roeien in Belgrado als beste roeiland ter wereld succesvol af. Het belooft ontzettend veel voor de Olympische Spelen, die volgend jaar plaatsvinden in Parijs. Eén van de ploegen die een gouden medaille mee naar huis mocht nemen, was de vrouwen-vier-zonder. De Amstelveense Tinka Offereins (30) was één van de vier in de Nederlandse boot. We spraken haar bij de Bosbaan over deze geweldige prestatie en de jaren voorafgaand aan de gouden medaille.

Sport 25 okt. 2023 09:26

Aanmelden voor Amstelveen Sportgala 2024 nu mogelijk

Amstelveen - Vrijdagavond 9 februari 2024 is het Amstelveen Sportgala. Locatie voor deze feestelijke avond is het Hermann Wesselink College. Het Amstelveen Sportgala is traditiegetrouw de plek waar Amstelveense kampioenen worden gehuldigd, de Sporter en Talent van het jaar worden gekozen, de verenigingsprijs en de Peter Post Oeuvreprijs wordt uitgereikt en coaches en vrijwilligers van sportverenigingen in het zonnetje worden gezet. Aanmelden van een kampioen, talent, vereniging, coach of vrijwilliger is vanaf nu mogelijk

Sport 18 okt. 2023 08:11

Drievoudig wereldkampioen Patrick Bos onverslaanbaar op de tandem

Amstelveen - Op 13-jarige leeftijd stapt Patrick Bos voor het eerst een wielrenfiets op. Inmiddels wint de Amstelvener de ene na de andere prijs als piloot op de tandem en mag hij zich voor de zevende keer wereldkampioen parawielrennen noemen. Samen met de slechtziende Tristan Bangma als achterrijder vormt hij een onverslaanbaar duo.

Sport 16 okt. 2023 13:20

Twee nieuwe initiatieven van AmstelveenSport en de gemeente: JOGG & BOR

Amstelveen - AmstelveenSport en Gemeente Amstelveen hebben begin september twee nieuwe initiatieven gelanceerd die een belangrijke bijdrage moeten leveren aan het welzijn en de gezondheid van zowel jonge als oudere inwoners. Bijkomend doel van projecten is om de toenemende druk op de eerstelijns zorg terug te dringen en ook de zorgkosten te drukken. Want met een gezonde levensstijl blijf je vaak weg uit de zorg.

Sport 2 okt. 2023 13:46

Najaarseditie 11 Parkentocht van start

Amstelveen - AmstelveenSport organiseert ook dit najaar de 11 Parkentocht. Van 3 oktober tot en met 7 november kun je elke dinsdag- en vrijdagochtend om 10.00 uur starten met wandelingen vanaf 11 verschillende plekken in Amstelveen. Samen met andere wandelaars en professionele begeleiding kun je op een laagdrempelige en gezellige manier aan je vitaliteit werken.