Sport 2 mrt. 2021 15:00

Drive-In Judolessen bij Judoschool Van Dulken: ‘Dit is echt geweldig’

Amstelveen – ‘Super! Na maanden thuiszitten zijn de kinderen enorm enthousiast en het is een prima coronaproof-concept, ook voor ouders.’ De reacties op het initiatief van Ewoud van Dulken van Judoschool Van Dulken om in de parkeergarage van de Schouwburg Drive-In Judolessen te geven zijn overweldigend.

Sport 20 feb. 2021 10:42

Ludieke 'kieswijzer' Amsteldijk Golf: raak de lijsttrekker

Amstelveen - Golf Amsteldijk speelt op een ludieke manier in op de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen medio maart: op het Amstelveens golfcomplex is een 20 meter lang doek neergehangen met alle lijsttrekkers van de eerste 15 partijen op de kieslijst, waar golfers naar hartelust ballen naar kunnen slaan.

Sport 18 jan. 2021 16:25

Karter Alexander Dzhanibekyan maakt zich op voor WK

Amstelveen - Karter Alexander Dzhanibekyan was de beste tijdens de derde ronde van het Nederlands Kampioenschap Rotax Max en daar was de zestienjarige Rus uit Amstelveen maar wat blij mee. Het was inmiddels alweer een jaar geleden dat hij een race won, dus het werd ook wel tijd vond hij. Nu bereidt Alexander zich voor op het WK dat eind januari plaats zal vinden in Portugal.

Sport 3 jan. 2021 13:00

Sporttalent Dean Bonjasky: 'Mijn droom is prof worden bij Chelsea'

Amstelveen - Zijn grootste wens is om later in het eerste van de Londense voetbalclub FC Chelsea te spelen. En als de huidige ontwikkeling zich doorzet, is dat voor Dean Bonjasky, het nu elfjarige Amstelveense voetbaltalent, helemaal geen gekke gedachte. Want een paar maanden geleden heeft hij een contract getekend bij FC Volendam waar hij nu wordt opgeleid voor een carrière in het profvoetbal.

Sport 3 dec. 2020 07:00

Meedoen aan Olympische spelen is ons doel

Amstelveen - Ze zijn nog erg jong, de zusjes Isabel (15 jaar) en Milou (13 jaar) van den Berg, maar in de atletieksport zijn ze een belofte voor de toekomst. Vanaf het moment dat de twee sportieve meisjes rond de leeftijd van zes jaar de atletiekbaan opliepen, bleef hun talent voor de meerkamp niet onopgemerkt.

Sport 2 dec. 2020 07:00

AmstelveenSport: Jong geleerd, oud gedaan

Amstelveen - Uit de voorlopige resultaten van de MQ-scan die op de Amstelveense basisscholen uitgevoerd is, blijkt dat 21% van de kinderen motorisch onvaardig is. 8% van de basisschoolleerlingen scoort ruim onder het basis vaardigheidsniveau.

Sport 11 nov. 2020 20:08

Fun Center Amstelveen mag weer open

Amstelveen - Het indoor Fun Center Amstelveen heeft na overleg met de gemeente de deuren weer mogen openen voor jeugd tot en met 17 jaar. Wel gelden er voorlopig diverse corona-maatregelen.

Advertorial Sport 16 okt. 2020 17:00

‘Iedere dag met een voldaan gevoel naar huis’

Amstelveen - Bij de buitenschoolse opvang (BSO) van KinderRijk wordt in een veilige en vertrouwde omgeving veel aandacht besteed aan een positieve ontwikkeling en vorming van kinderen. Door middel van spel, maar ook met activiteiten op het gebied van muziek, bewegen, sport en spel, techniek, koken en taal.

Sport 14 okt. 2020 19:00

AmstelveenSport steeds zichtbaarder

Amstelveen - AmstelveenSport zet zich in om Amstelveners gezond te laten bewegen. Ruim tachtig medewerkers zijn dagelijks actief om vanuit de verschillende bedrijfsonderdelen bewegen en sporten te stimuleren en te faciliteren. Immers, sport en bewegen helpt om burgers gezond te houden en draagt bij aan een betere samenleving. Die betrokkenheid voor het welzijn van alle Amstelveners, is ook terug te zien in de rol die AmstelveenSport aanneemt naar haar eigen medewerkers toe.

Sport 10 okt. 2020 11:00

Harde werken betaalt zich uit voor Pien Steenhagen

Amstelveen - De 14-jarige Pien Steenhagen speelde jarenlang met veel plezier hockey bij HIC. Tot ze op een gegeven moment voor de grap deelnam aan het Superskills Toernooi in het Wagener Stadion. Ze won het toernooien vanaf dat moment werd alles anders.

Sport 7 okt. 2020 10:29

48 organisaties ondertekenen nieuw Amstelveens Sportakkoord

Amstelveen - Met de ondertekening door 48 organisaties is deze week het nieuwe Amstelveense Sportakkoord officieel bekrachtigd. 'Samen gaan we ervoor zorgen dat sport voor iedereen wordt en dat iedereen mee kan doen', aldus wethouder Rob Ellermeijer (Sport, VVD).

Sport 3 sep. 2020 11:11

Sport verbindt nieuwkomers met Amstelveen

Amstelveen - Amstelveen Sport is een nieuw initiatief gestart met de Stichting StartSolutions. De stichting bevordert integratie van nieuwkomers in Amstelveen en organiseert (sport)activiteiten om isolement tegen te gaan. 

Sport 1 sep. 2020 13:23

Rabobank Amstel en Vecht zet zich in voor behoud van clubs en verenigingen

Clubs en verenigingen hebben het door de coronacrisis moeilijk. Doordat leden niet of beperkt bijeen mogen komen staat hun toekomstbestendigheid onder druk. Vanaf 31 augustus start het jaarlijks terugkerende Rabo ClubSupport. Clubs en verenigingen worden dan opgeroepen om campagne te voeren om stemmen te winnen voor bestedingsdoelen die de club én de buurt sterker en beter maken. Rabobank Amstel en Vecht stelt haar kennis, netwerk en financiële ondersteuning beschikbaar om die doelen te verwezenlijken. Met de huidige crisis is deze steun belangrijker dan ooit. 

Sport 18 aug. 2020 15:40

Olga Commandeur geeft startschot voor 'GYM VAN TOEN'

Amstelveen - Olga Commandeur, voormalig atlete en al jarenlang het gezicht van het tv-programma Nederland in Beweging, heeft gisterenavond het startschot gegeven voor het nieuwe Amstelveense initiatief 'GYM VAN TOEN'.