Sport 1 feb. 2023 07:00

Side event Lentemarathon: doe mee met de Lentewandeling

Amstelveen - Voor de mensen die niet willen hardlopen, maar wel een mooie wandeling willen maken door Amstelveen is er goed nieuws. Als side event van de Lentemarathon vindt op zondag 19 maart de Lentewandeling plaats. 

Sport 24 jan. 2023 15:48

14-jarige kartster uit Amstelveen valt in de prijzen

Amstelveen - Livia Samson, een 14-jarige kartster uit Amstelveen, stond zondag op de hoogste trede van het podium. Ze heeft de prijs voor beste lady in de Honda 9PK-klasse van de GK4 Kart Series gewonnen bij de jaarlijkse prijsuitreiking van het kampioenschap.

Sport 23 jan. 2023 14:38

Alle binnenbaden zwembad De Meerkamp weer open

Amstelveen - Alle binnenbaden van zwembad De Meerkamp zijn weer open. Diverse baden waren gesloten vanwege een technisch mankement in de machinekamer, maar dat is verholpen.  

Sport 23 jan. 2023 09:34

Genomineerden Sporter van het Jaar 2022 Amstelveen bekend

Amstelveen - Tijdens het Amstelveen Sportgala op vrijdag 10 februari 2023 wordt de Sporter van het Jaar van de gemeente Amstelveen gekozen. De genomineerden zijn nu bekend: paralympisch wielrenner Daniel Abraham Gebru, hockeyster Felice Albers en zwemster Kira Toussaint.

Advertorial Sport 22 jan. 2023 07:00

'Bij Elite Bodies staat de persoon achter de doelstellingen centraal'

Aalsmeer - Al negen jaar is Elite Bodies een begrip in Aalsmeer. Mensen uit de regio, maar ook mensen uit Utrecht en Rotterdam weten de weg te vinden naar deze private gym. Na een flinke verbouwing is de health studio uitge-breid met ontvangstruimte, een keuken waar de mogelijkheid is om na het sporten te genieten van een kop koffie of een eiwitshake en kwalitatief hoge trainingsapparaten. Joey Willemse is het gezicht achter Elite Bodies en vertelt trots over de stappen die hij de afgelopen jaren heeft gezet.

Sport 19 jan. 2023 10:39

Frouwke van Leeuwen nieuwe talentbegeleider Amstelveense scholen

Amstelveen - Frouwke van Leeuwen neemt het stokje over van Ron Berteling en is de nieuwe begeleider van sporttalenten op Amstelveense scholen. Vanuit AmstelveenSport zal zij ervoor zorgen dat leerlingen die veelbelovend zijn in sport, de ruimte krijgen om zijn of haar talent optimaal te ontwikkelen. Als moeder van drie top sportende zonen weet ze uit eigen ervaring maar al te goed wat er nodig is om school en sport te combineren.

Sport 30 dec. 2022 09:00

Prachtig sportjaar opmaat voor 2023

Amstelveen - Ze is onbevangen, enthousiast, sportief en bruist van de energie. Magreet Tjoelker is sinds begin dit jaar communicatieadviseur bij AmstelveenSport en ze beleefde direct een geweldig jaar: Amstelveen was in 2022 host van de Nationale Sportweek, organiseerde de opening van de Zwemvierdaagse met topzwemmer Maarten van der Weijden en verzorgde ook een geslaagd sportdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Sport 29 dec. 2022 09:00

Zeb vindt sportplezier terug bij Frisia

Amstelveen - Zeb Sigling (17) speelde jarenlang hockey bij Hurley op hoog niveau. Op zijn 14e begon hij dubbel te zien en gingen zijn sportprestaties hard achteruit. Hij bleek een hersentumor te hebben. Omdat na de operatie zijn balans verstoord raakte en hij vertraagd reageert, moest hij zijn team en de sport verlaten. Maar hij ging niet bij de pakken neerzitten. Inmiddels is hij lid van kanovereniging Frisia. In september werd hij in de duo klasse derde tijdens de NK Para Kano in Rotterdam.

Sport 23 dec. 2022 10:50

Primeur in De Meerkamp: Fibby clinic (voor kinderen 2+) met topzwemster Kira Toussaint

Amstelveen - Als eerste zwembad in de regio opent het Amstelveense zwembad De Meerkamp haar deuren voor ouders en kinderen (2+) te leren zelfredzaam te worden. Op 5 januari 2023 geeft Olympisch zwemster Kira Toussaint, zowel Europees als wereldkampioen, daartoe een speciale Fibby-zwemclinic, waar ouders en hun kinderen aan deel kunnen nemen.

Sport 13 dec. 2022 16:00

Run op tickets NK Tennis in Amstelveen: weekend uitverkocht, nog wel kaarten voor vrijdag

Amstelveen - Het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen (NTC) is deze week (11-18 december 2022) gastheer van de Nationale Kampioenschappen (rolstoel-)Tennis. Op de indoorbanen komen deze week de beste Nederlandse tennissers in actie in de strijd om de nationale titels in het enkel- en dubbelspel. Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Suzan Lamens en Golden Slam winnares Diede de Groot.

Advertorial Sport 8 dec. 2022 09:00

Het slimste goede voornemen: Kaizen Gym

Amstelveen - Bij veel mensen zullen ongetwijfeld de traditionele goede voornemens weer opborrelen nu het nieuwe jaar dichterbij komt. De wildste ideeën, uitdagingen en doelen passeren daarbij de gedachtenrevue: je gaat elke dag sporten, vroeg naar bed, stoppen met alle slechte dingen... Maa rheel veel goede voornemens sneuvelen in het nieuwe jaar niet voor niks razendsnel. ‘Vaak zijn de doelen die mensen stellen nietrealistisch,’ zegt Don Brouwer.

Sport 5 dec. 2022 12:00

Nederlandse toptennissers strijden om titel op NK Tennis in NTC Amstelveen

Amstelveen - Niet vaak komt toptennis zo dichtbij als nu! Van 11 tot en met 18 december is het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen (NTC) gastheer van de Nationale Kampioenschappen Tennis. Het evenement waar de Nederlandse (rolstoel)tennistop het jaar afsluit. Op de indoorbanen komen de beste Nederlandse tennissers in actie in de strijd om de nationale titels in het enkel- en dubbelspel met deelname van o.a. Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Suzan Lamens en Golden Slam winnares Diede de Groot.

Sport 17 nov. 2022 10:01

Meer geld voor sport- en cultuurdeelname jongeren minima

Amstelveen - Amstelveense minimagezinnen krijgen vanaf 1 januari 2023 een hogere vergoeding zodat hun kinderen mee kunnen doen met sport of culturele activiteiten. 'We verhogen het bedrag van 250,- naar 375,- Euro', zegt wethouder Marijn van Ballegooijen.