Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 31 jan. 2024 10:21

Groengebied Amstelland ambitieus ondanks toenemende recreatiedruk door inwonersgroei

Amstelveen - Recreatieschap Groengebied Amstelland legt de komende tien jaar de lat flink hoger als het aankomt op ambities. Het recreatieschap wil het komende decennium de toenemende recreatiedruk in het groengebied beter spreiden, maar ook het recreatief aanbod verder verbreden én de biodiversiteit van flora en fauna vergroten.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 23 okt. 2023 11:02

Nieuwe fietsroute 'Rondje Groen Amstelland'

Ouder-Amstel / Amstelveen - Burgemeester Langenacker van de gemeente Ouder-Amstel heeft afgelopen vrijdag de nieuwe fietsroute ‘Rondje Groen Amstelland’ geopend. Dat deed zij door samen met enkele vertegenwoordigers van de ‘Groene Stelling van Amsterdam’ een deel van de route te fietsen.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 11 aug. 2023 10:46

Amstelveners waarderen Amsterdamse bos met een 9

Amstelveen - Het Amsterdamse bos is geliefd bij veel mensen in regio Amsterdam. Uit een recreatieonderzoek is gebleken dat het bos gemiddeld met een dikke 8 (8,4) wordt gewaardeerd door bezoekers. Amstelveners doen daar nog een schepje bovenop en geven gemiddeld een 9.  

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 26 jul. 2023 13:30

Gierzwaluw nestelt op 250 locaties in Amstelveen: ‘Het kan beter’

Amstelveen - Gemeente Amstelveen telt inmiddels zo’n 250 locaties waar de gierzwaluw nestelt. Een van de locaties is aan de Sint Josephlaan, waar jaarlijks in de broedperiode een groot aantal gierzwaluwen neerstrijkt dankzij speciale nest-stenen, die zo’n twintig jaar geleden werden geplaatst.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 13 jul. 2023 13:36

Sloot kleurt roze in het Amsterdamse Bos

Amstelveen - In het Amsterdamse Bos is momenteel een opvallend natuurverschijnsel te zien. Door de aanwezigheid van de purperbacterie is daar een sloot roze gekleurd.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 22 mrt. 2023 12:20

Bloesempark Amsterdamse bos in bloei

Amstelveen - De bloeiperiode van het Bloesempark in het Amsterdamse bos is officieel aangebroken.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 23 jan. 2023 09:31

Wandelgebied rond Bloesempark uitgebreid met kronkelend pad over water

Amstelveen - In het Amsterdamse bos zijn de afgelopen jaren veel paden verwijderd, maar in het gebied rond het Bloesempark is een heel nieuw wandelgebiedje gerealiseerd: met vlonders en verhogingen kronkelt een nieuw pad over land en water.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 21 jan. 2023 16:07

Al maanden afgesloten Land van Bosse blijft voorlopig nog dicht

Amstelveen - Het Land van Bosse, een grote weide die dienst doet als festivalterrein in het Amsterdamse Bos, is er dermate slecht aan toe dat het terrein nog altijd dicht moet blijven om te herstellen. Het recreatieterrein is sinds het laaste festival afgelopen zomer niet meer open geweest voor bosbezoekers.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 16 nov. 2022 14:21

Amstelveen verkozen tot host van Nationale Boomfeestdag in 2023

Amstelveen - Gemeente Amstelveen zal in 2023 host zijn van de Nationale Boomfeestdag. Het landelijke evenement is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een groot evenement, waarbij zo'n 100.000 kinderen zo’n 200.000 bomen en struiken door heel Nederland planten.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 20 jul. 2022 10:31

Amstelveense Poel weer vol met blauwalg

Amstelveen - In het water van De Poel is na enkele warme dagen weer  blauwalg aangetroffen. Hoewel het altijd al sterk wordt afgeraden in de Amstelveense veenplas te gaan zwemmen, wordt nu extra gewaarschuwd contact met het water te vermijden.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 2 jun. 2022 16:08

Veiling in Amsterdamse bos: hout van gevelde Amsterdamse bomen

Amstelveen - In het Amsterdamse Bos wordt zaterdag 18 juni 2022 een veiling gehouden van Amsterdams stamhout. Bewoners en ondernemers uit de regio Amsterdam kunnen op deze dag hout kopen van gevelde Amsterdamse bomen.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 3 mei 2022 11:07

Groengebied Amstelland jubileert: al 40 jaar genieten van bijzondere omgeving

Amstelveen - Veertig jaar geleden, op 1 januari 1982, startte een samenwerking tussen de gemeenten Amstelveen, Diemen, Amsterdam, Ouder-Amstel en de provincie Noord-Holland voor het beheer en de inrichting van recreatieschap Groengebied Amstelland. Sindsdien wordt er al vier decennia voor gezorgd dat bezoekers naar hartenlust van de bijzondere natuurlijke omgeving in een stedelijk gebied kunnen genieten. 

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 26 mrt. 2022 15:30

Megadrukte in Bloesempark Amsterdamse bos

Amstelveen - Het bloeiende Bloesempark in het Amsterdamse bos trekt  hordes bezoekers: vrijwel elke vierkante meter van het park was zaterdagmiddag bezet - en op de toegangswegen naar het park was  het ook een drukte van jewelste

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 18 mrt. 2022 09:32

Bloesempark maakt zich op voor bezoekersstromen

Amstelveen - Het Bloesempark in het Amsterdamse bos kan zich opmaken voor de grote bezoekersstromen die elk jaar in de bloeitijd ontstaan. Het park is in ontluiking, ook al is de bloesem er nog niet helemaal.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 13 mrt. 2022 15:28

Kijkje in het Bloesempark

Amstelveen - Het Bloesempark in Amstelveen trekt zondagmiddag al aardig wat bezoekers die de eerste glimp van de bloei niet willen missen. Het park - gelegen in het Amsterdamse bos - staat nog niet volop in bloei; maar wel zijn in enkele kersenbomen al bloesems tevoorschijn gekomen en het park toont al een voorzichtige roze gloed.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 11 mrt. 2022 12:13

Wachten op ontluiking van kersenbloesempark

Amstelveen - Steeds meer nieuwsgierigen begeven zich inmiddels naar het Kersenbloesempark in het Amsterdamse bos. Het park staat nog niet vol in bloei, maar de tekenen dat dat binnenkort gaat gebeuren zijn aanwezig.      

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 5 mrt. 2022 08:54

Nieuwe aanwinst in Oude Dorp: schaak- en damtafels op Dorpsplein

Amstelveen - Op het Dorpsplein in het Oude Dorp van Amstelveen zijn twee vaste schaak- en damtafels verschenen. Schaak- en damliefhebbers kunnen er terecht voor een potje schaken of dammen in de buitenlucht.