Wonen 8 mei 2024 11:26

Van Oud-Zuid naar The Mayor

Amstelveen - Leo (68) en Anja (66) Bronkhorst woonden praktisch om de hoek van The Mayor aan de Minervalaan in Amsterdam-Zuid. Het was een prachtig appartement, maar het ontbreken van een buitenruimte voelde toch niet goed. Het stel was gewend aan een huis met een grote tuin, maar het onderhoud wilden ze niet meer. In The Mayor vonden ze het beste van twee werelden.

Wonen 26 apr. 2024 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Wonen 17 apr. 2024 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.

Wonen 10 apr. 2024 14:10

'Kleine 20 procent van woningen in Amstelveen heeft zonnepanelen'

Amstelveen - Volgens onderzoek van Independer waren in juli 2023 18,8 procent van de woningen in Amstelveen uitgerust met zonnepanelen. Daarmee blijft Amstelveen achter bij de gemeentes die provinciaal koploper zijn qua zonnepanelen op woningen. In de top 5 (Uitgeest, Drechterland, Heiloo, Dijk en Waard, Castricum) ligt het aantal woningen dat is uitgerust met zonnepanelen rond de 50 procent. 

Wonen 3 apr. 2024 10:43

Gerenoveerde short stay-appartementen Htel Amstelveen klaar voor bewoning

Amstelveen - Htel, het shortstay-appartementencomplex voor expats aan de Laan van de Helende Meesters (langs de Groenelaan) in Amstelveen, levert de eerste 133 volledig  gerenoveerde service-appartementen op. In fase 2 van het renovatieproject worden het komende jaar nog eens 100 appartementen van Htel op dezelfde wijze aangepakt.

Wonen 15 mrt. 2024 09:45

'Circa kwart van WOZ-beschikkingen in Amstelveen te hoog'

[Update] Amstelveen - Hoewel de gemiddelde WOZ-waarde van woningen in Amstelveen licht daalde door een tijdelijke afkoeling van de oververhitte woningmarkt vorig jaar, is ongeveer een kwart van de WOZ-waardes in Amstelveen nog altijd te hoog, zo blijkt uit een uitgebreide data-analyse van taxatiespecialist Eerlijke WOZ. Gemeente Amstelveen stelt dat die berekening niet klopt.  

Wonen 13 mrt. 2024 15:58

Eerste woningen nieuwbouwproject Olympiade opgeleverd

Amstelveen - De eerste bewoners van koopwoningen van het nieuwbouwproject Olympiade aan de Startbaan hebben vandaag (13 maart 2024) hun sleutels gekregen. Wethouder Floor Gordon (ruimtelijke ordening) was bij het heuglijke moment aanwezig en overhandigde de sleutels aan de familie Den Hartog.

Advertorial Wonen 22 feb. 2024 11:46

Wonen in The Mayor: ruimte, rust, comfort, veiligheid en groen

Amstelveen - Ruimte, rust, comfort, veiligheid en groen; dat is wat u krijgt als u verhuist naar The Mayor. Een iconisch, residentieel vastgoedproject op de best bereikbare plek in de Randstad én op wandelafstand van het Stadshart van Amstelveen.

Wonen 16 feb. 2024 15:24

Plan voor sociale prefab-woningen in Bankras, in eerste instantie voor vluchtelingen

Amstelveen -  De gemeente heeft voor de realisatie van een sociaal wooncomplex bestaand uit ruim veertig Prefab-woningen het oog laten vallen op een braakliggend terrein tussen de Maccabiadelaan en Marathonlaan in de wijk Bankras, nabij sportpark Escapade. De gemeente wil in het prefab-complex eerst voor een periode van vijf jaar Oekraïense vluchtelingen opvangen, waarna de woningen beschikbaar komen als sociale huurwoningen voor mensen met een zorgbehoefte.

Wonen 8 feb. 2024 13:56

Gemeente Amstelveen lanceert nieuwe acties voor isolatie van woningen

Amstelveen - Om het verduurzamen van woningen gemakkelijker én voordeliger te maken voor Amstelveners gaat gemeente Amstelveen van start met een nieuwe isolatieaanpak, die gericht is op verschillende inwonersgroepen in Amstelveen. Er gaan deze maand twee isolatieacties van start.

Wonen 1 feb. 2024 14:05

Zeker geen drie, maar mogelijk wel twee woningen op locatie café De Zwarte Kat

Amstelveen - Op de locatie van café De Zwarte Kat aan de Amsteldijk Zuid in Amstelveen komen mogelijk twee nieuwe woningen, in plaats van drie. De provincie heeft gemeente Amstelveen te kennen gegeven dat de bouw van drie nieuwe woningen - een plan waar de buurt zich tegen verzette - niet is toegestaan.

Wonen 29 jan. 2024 10:30

Amstelveen promoot Hospitaverhuur: ‘Duizenden euro’s bijverdienen, zelfs met een uitkering of AOW, zonder gekort te worden. Win-win!’

Amstelveen – Gemeente Amstelveen promoot momenteel Hospitaverhuur via het project ‘Onder de pannen.’ Daarbij worden inwoners met zowel koop- als (sociale) huurwoningen erop geattendeerd dat als zij een kamer over hebben, deze kunnen verhuren en duizenden euro’s belastingvrij kunnen bijverdienen: ‘Zelfs met een uitkering of AOW, zonder gekort te worden. Win-win!,’ zo luidt de oproep.

Wonen 23 jan. 2024 11:35

Metamorfose Aquarius: van horrorflat tot paradepaardje

Amstelveen - De renovatie van de voorheen in dramatische staat verkerende Aquarius-flat in de wijk Groenelaan in Amstelveen, die de bijnaam horrorflat had, is na circa twee jaar afgerond. Nieuwe bewoners hebben inmiddels hun intrek genomen in het vernieuwde en gemoderniseerde woongebouw, dat nu het paradepaardje van de wijk is geworden.

Wonen 18 jan. 2024 09:54

Starters op Amstelveense woningmarkt tasten diep in de buidel

Amstelveen - Gemiddeld vroegen starters in Amstelveen vorig jaar een hypotheek aan van ruim 531.000 euro om een woning te financieren. Voor starters op de woningmarkt is Amstelveen daarmee een van de duurste gemeenten van Nederland, zo blijkt uit onderzoek van De Hypotheekshop. Alleen in Laren, Bloemendaal, Landsmeer en Wassenaar vroegen starters gemiddeld nog hogere hypotheken aan.

Wonen 16 jan. 2024 16:35

'Alsnog bouw honderden studentenwoningen in Kronenburg Amstelveen'

Amstelveen - Het Rijk wil samen met de gemeente Amstelveen en eigenaren in de wijk Kronenburg toch de bouw van honderden (in eerste instantie 438) studentenwoningen mogelijk maken. Demissionair ministers De Jonge en Harbers hebben de Tweede Kamer inmiddels geïnformeerd over de mogelijke ontwikkeling van de wijk Kronenburg.

Wonen 22 dec. 2023 10:53

Volgende stap in bouwproject Allemankwartier

Amstelveen – Gemeente Amstelveen heeft het ontwerpbestemmingsplan voor het bouwproject Allemankwartier in de wijk Bankras-Kostverloren ter inzage gelegd. Tegen de plannen op de locatie bestond vanaf het begin veel weerstand uit de buurt: de Stichting Allemansbelang vond de eerste plannen veel te rigoureus.

Wonen 16 dec. 2023 08:00

Wakker worden met... Simon & Annemieke (aflevering 3)

Amstelveen - In de rubriek Wakker worden met Simon & Annemieke, stellen we Simon de Bruin en zijn vrouw Annemieke vijf vragen over belangrijke elementen die een goede nachtrust perfect kunnen vormgeven. In deze derde aflevering: het dekbed.

Wonen 14 dec. 2023 15:31

Ook sociale huurwoningen in nieuwe woonwijk De Scheg Amstelveen

Amstelveen - In het middengebied van de nieuw te bouwen woonwijk De Scheg in Amstelveen komen ook sociale huurwoningen. Het bestemmingsplan maakt de bouw van 459 duurzame woningen mogelijk, waarvan circa 21 procent sociale huurwoningen. Het gaat om deelgebied Midden onder Westwijk tussen het spoortracé en de Noorddammerweg. 

Wonen 31 okt. 2023 13:21

Opknappen en verduurzamen flat Kringloop van start

Amstelveen - Bijna negentig procent van de bewoners van een flat aan de Kringloop in Amstelveen, 168-378 in de wijk Groenelaan, heeft ingestemd met een uitgebreide opknapbeurt van hun woning en woongebouw. Dat betekent dat de werkzaamheden binnenkort starten. Eind 2024 is de klus klaar. De woningen zijn dan stukken energiezuiniger.