Wonen 22 jun. 2022 20:35

Minder nieuwe woningen in Bankras na volhardend protest omwonenden

Amstelveen - Het College van B en W van Amstelveen heeft na aanhoudende protesten uit de buurt alsnog besloten minder woningen te bouwen in het nieuwbouwproject Alleman Kwartier, in het gebied van de oude (in 2016 gesloopte) Bankrashal.

Wonen 22 jun. 2022 12:37

In geen stad is de woondruk zo hoog als in Amstelveen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen voert weer eens een ranglijst aan, maar dat is in dit geval niet bijzonder positief nieuws: de onderzoekers van Atlas concludeerden namelijk dat van alle 50 grootste gemeenten in Nederland de woondruk in Amstelveen het hoogst is. 

Wonen 18 mei 2022 14:03

DUWO: 'Door uitspraak Kronenburg hele gebied rond Schiphol op slot voor woningbouw; vliegen gaat boven wonen'

Amstelveen - Woningcorporatie DUWO is zwaar teleurgesteld door de uitspraak van de Raad van State over het niet doorgaan van studentenhuisvesting op Kronenburg in Amstelveen. 'De puur formeel juridische insteek gaat totaal voorbij aan de strijd tegen de wooncrisis in Nederland. Vliegen gaat boven wonen. De minister van Wonen en het kabinet zijn aan zet om orde op zaken te stellen,' stelt de organisatie.

Wonen 18 mei 2022 12:35

'Klap in gezicht woningzoekenden': Amstelveen moet bouw duizenden studentenwoningen cancellen

Amstelveen - Door een vernietigende uitspraak van de Raad van State mag Amstelveen geen studentenwoningen bouwen in de verouderde kantorenwijk Kronenburg. Amstelveen wilde er minimaal 2500 bouwen inclusief diverse extended stay-units, maar de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) tekende namens het ministerie beroep aan tegen de plannen in verband met vliegtuigen die over het gebied vliegen - en werd in het gelijk gesteld.

Wonen 28 mrt. 2022 13:44

Nieuw Legmeer in Amstelveen: een wijk anders dan alle anderen

Amstelveen - Het is het meest gecompliceerde en misschien ook wel het meest ambitieuze transformatieproject uit de historie van Amstelveen: de omvorming van het bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen Zuid tot een unieke energieneutrale woon-werkwijk met duurzame woningen voor álle doelgroepen (ja ook voor starters), tal van nieuwe voorzieningen (waaronder een basisschool) en diverse inspirerende (en flexibele) werklocaties.

Wonen 23 mrt. 2022 09:50

Gemeente kondigt nieuwe zonnepanelenactie aan in Amstelveen Zuid

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft een nieuwe zonnepanelenactie aangekondigd voor bewoners in het zuiden van de gemeente. Ter voorbereiding op de actie wordt op donderdag 7 april (19.30 uur) een online inforrmatiebijeenkomst georganiseerd. Geïnteresseerden kunnen zich nu al via de computer, tablet of telefoon aanmelden.

Wonen 24 feb. 2022 13:07

Amstelveen alert op overlast door kamerverhuur

Amstelveen - Amstelveners die overlast ervaren door kamerverhuur in woningen in hun buurt - of het vermoeden hebben dat zonder vergunning kamers worden verhuurd - kunnen dat melden bij de gemeente. De gemeente stelt extra alert te zijn op overlast rond kamerverhuur.

Wonen 24 jan. 2022 13:00

Thuis bij André en Annemieke

Amstelveen - Waarom voelt iemand zich thuis in zijn woon- of werkomgeving? In een reeks artikelen spreken we met Amstelveners in hun eigen interieurs. In dit eerste artikel zijn we welkom in de prachtige stadsvilla van André en Annemieke.