Wonen gisteren 18:00

JobZ: Nes Vastgoed zoekt personeel

Amstelveen - Op zoek naar een baan in de buurt? Momenteel zijn diverse bedrijven in regio Amstelveen/Amsterdam op zoek naar personeel, zoals bijvoorbeeld Nes Vastgoed.

Wonen 9 jul. 2021 10:11

Geen vergunning meer nodig voor kleine bouwwerken

Amstelveen - Om de regeldruk te verlagen wil het college van B en W de vergunningplicht voor kleine bouwprojecten en verbouwingen afschaffen of vereenvoudigen. Denk hierbij aan een dakkapel, aanbouw of erfafscheiding. Hierbij moet wel worden voldaan aan bepaalde voorwaarden of welstandseisen. 

Wonen 7 jul. 2021 11:20

Voorrang voor zorgmedewerkers en leerkrachten op Amstelveense woningmarkt

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft met woningcorporatie Eigen Haard afgesproken dat dit jaar (2021) twintig sociale huurwoningen direct worden toegewezen aan medewerkers die werkzaam zijn in de zorg en het primair onderwijs. De eerste woning is inmiddels vergeven aan een Amstelveense: wethouder Rob Ellermeijer bracht de gelukkige nieuwe bewoonster dinsdag een bezoek en feliciteerde haar met de nieuwe woning.  

Advertorial Wonen 23 jun. 2021 08:00

Alles onder één dak bij woonspecialist Thuisin Piet

Amstelveen – Wie woonwinkel Thuisin Piet binnenloopt, ziet een schat aan interieur inspiratie. Verf, behang, raamdecoratie, gordijnen en vloeren. Alles is mogelijk bij dé specialist in ‘mooi wonen’. Eigenaren Matthijs van der Ree en Robert Vuijst voorzien je graag van deskundig advies. En wil je je compleet laten ontzorgen, dan wordt alles voor je geregeld, van inmeten tot eindresultaat.

Wonen 11 jun. 2021 09:38

College ziet geen toekomst meer in huidig plan voor woontoren op hoek Groenelaan/Sportlaan (Newa 2)

Amstelveen - Het huidige plan voor de realisatie van een grote woontoren aan Newa 2, op de plek van het Sakko-tankstation en de voormalige VW-garage op de hoek Sportlaan/Groenelaan, is de nek omgedraaid. Het College van B en W heeft besloten de zogenoemde quickscan voor het project niet te verlengen en heeft de projectontwikkelaar geinformeerd dat zijn huidige plan niet kansrijk is.

Wonen 28 mei 2021 12:30

Meer voorrang voor Amstelveners bij toewijzing huurwoning in eigen gemeente

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft van de Rijksoverheid iets meer ruimte gekregen om Amstelveners aan een huurwoning in de eigen gemeente te helpen. Amstelveen mag sinds kort bij 30 procent van de huisvestigingsvergunningen voorrang geven aan woningzoekenden die economisch of maatschappelijk aan Amstelveen gebonden zijn. Tot voor kort was dit 25 procent.

Wonen 6 apr. 2021 18:03

Nog vóór het nieuwe collegejaar rookmelders voor alle studenten op Uilenstede

Amstelveen - Alle studenten op Campus Uilenstede krijgen nog vóór aanvang van het nieuwe collegejaar 2021-2022 een rookmelder in hun studentenkamer. Hiervoor gaat DUWO zich de komende maanden inzetten, blijkt uit het plan van aanpak dat de gemeente Amstelveen recentelijk van de studentenhuisvester heeft ontvangen.

Wonen 19 mrt. 2021 16:58

Woonlasten Amstelveen stijgen dit jaar met 4,5 procent

Amstelveen - Volgens de 'Atlas van de Lokale Lasten' van het onderzoeksinstituut van Rijksuniversiteit Groningen (COELO) stijgen in 2021 de woonlasten in Amstelveen met 4,45 procent. Dat is onder de gemiddelde landelijke woonlastenstijging van 5,1 procent.

Wonen 6 mrt. 2021 13:45

Amstelveen & Eigen Haard: Geen groei sociale woningvoorraad, wel meer aanbod in middensegment

Amstelveen – Uit nieuwe afspraken die gemeente Amstelveen heeft gemaakt voor de periode 20201-2024 met woningcorporatie Eigen Haard blijkt onder andere dat de sociale voorraad aan huurwoningen van Eigen Haard de komende jaren niet verder zal groeien, maar gelijk blijft. Anderzijds wordt wel ingezet op een toename van het huuraanbod in het middensegment.

Wonen 4 mrt. 2021 15:38

Woningweigeraars maken geen kans meer op woning via speciale regeling voor 28-34-jarigen

Amstelveen - Amstelveen gaat net als in 2019 en 2020 ook dit jaar, buiten WoningNet om, twintig  woningen van Eigen Haard beschikbaar stellen aan Amstelveense woningzoekenden in de leeftijd tussen 28 en 34 jaar via een speciale maatwerkregeling. Er blijken de afgelopen twee jaar diverse woningzoekers te zijn geweest die een via de regeling aangeboden woning weigerden.

Wonen 3 mrt. 2021 15:40

Wachttijd sociale huurwoning voor starters opgelopen naar 14 jaar

Amstelveen - De wachttijd voor een sociale huurwoning voor starters is in regio Amstelveen inmiddels opgelopen naar 14 jaar. Door het gebrek aan betaalbare huisvesting in de regio is mede daardoor de toename van 'economische dakloosheid' een ernstig probleem.

Wonen 10 feb. 2021 14:40

Wachttijd sociale huurwoning niet meer leidend: nieuw puntensysteem komt eraan

Amstelveen - Actief woningzoekenden en mensen met dringende omstandigheden moeten meer kansen krijgen om een sociale huurwoning te vinden. Vijftien colleges van B&W in de regio Amsterdam, waaronder Amstelveen, hebben hiertoe besloten. Het nieuwe beleid wordt nu voorgelegd aan de gemeenteraden die er de komende maanden een besluit over gaan nemen. De verwachting is dat de nieuwe woonruimteverdeling medio 2022 in gaat.