Wonen 30 nov. 2022 15:14

Meer dan 8000 gegadigden grepen naast appartement in nieuwe Amstelveense woontoren 225

Amstelveen - De ontwikkelaar van de recent opgeleverde nieuwe woontoren TwoTwoFive (225) in Amstelveen Noord heeft duizenden mensen die er een woning wilden bemachtigen moeten teleurstellen: voor de 276 appartementen schreven zich liefst 8.400 mensen in. Dat gaf ontwikkelaar Foruminvest vanmorgen aan tijdens een rondleiding in het inmiddels (nagenoeg) afgeronde wooncomplex.

Wonen 15 sep. 2022 09:47

Amstelveen is er nog steeds klaar voor, de bouw van 2500 studentenwoningen. Nu de minister nog

Amstelveen - Nadat de Raad van State eerder dit jaar de bouw van 2500 studentenwoningen in de Amstelveense wijk Kronenburg blokkeerde omdat het plan in strijd is met de regelgeving rond het Luchthaven Indelingsbesluit (LIB), heeft Amstelveen weer goede hoop dat het plan alsnog gerealiseerd kan worden nu het merkwaardige dossier onderwerp van discussie is geworden in de Tweede Kamer.

Wonen 14 sep. 2022 15:09

Amstelveen komt met veelbelovend nieuw 'wapen' in strijd tegen spookwoningen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen kan via een geheel nieuwe werkmethode die speciaal is ontwikkeld door TNO veel sneller en beter zogenoemde spookwoningen in de gemeente traceren, om zo oneigenlijk gebruik van woningen door criminelen tegen te gaan. In Amstelveen worden geregeld spookwoningen ontdekt die blijken te zijn ingericht als hennepplantage, bordeel of drugsopslaglocatie.

Wonen 25 aug. 2022 16:14

Hollandse Meesters Amstelveen: plan voor 300 koop- en huurappartementen ter inzage

Amstelveen - Het college van B en W heeft deze week ingestemd met het ter inzage leggen van het ontwerpbestemmingsplan voor de realisatie van een groot appartementengebouw met ongeveer 300 appartementen op de hoek van de Mr. G. Groen van Prinstererlaan en de Burgemeester Haspelslaan in Amstelveen. Het wooncomplex gaat de naam 'Hollandse Meesters' dragen.

Wonen 4 aug. 2022 13:54

Actief voor Amstelveen (AVA) allerminst blij met prijzen & info nieuwbouwproject de Scheg

Amstelveen - De politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is allerminst blij met de prijsstellingen in het Amstelveense nieuwbouwproject Eilands' Eigen in De Scheg en noemt ook de manier en de toon waarop het project wordt aangeprezen op sommige punten denigrerend en zelfs misleidend. In informatie gaf de ontwikkelaar als verklaring voor de forse huizenprijzen aan 'hier natuurlijk niet in Drenthe te zitten, maar op een van de hotspots van Nederland.'

Wonen 6 jul. 2022 11:04

Htel-gebouw Amstelveen Zuid krijgt complete metamorfose

Amstelveen - Het Htel-gebouw op de hoek van de Laan van de Helende Meesters en de Groenelaan in Amstelveen Zuid zal een complete metamorfose ondergaan. Cobraspen Groep, de Haarlemse eigenaar, vernieuwt het exterieur van het gebouw dat een volledig nieuwe ‘look’ krijgt en renoveert de 233 appartementen. Ook wordt er een grote verduurzamingsslag gemaakt; het energieverbruik wordt door de toepassing van warmtepompen, zonnepanelen en verbeterde isolatie met 55% teruggebracht.

Wonen 22 jun. 2022 20:35

Minder nieuwe woningen in Bankras na volhardend protest omwonenden

Amstelveen - Het College van B en W van Amstelveen heeft na aanhoudende protesten uit de buurt alsnog besloten minder woningen te bouwen in het nieuwbouwproject Alleman Kwartier, in het gebied van de oude (in 2016 gesloopte) Bankrashal.

Wonen 22 jun. 2022 12:37

In geen stad is de woondruk zo hoog als in Amstelveen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen voert weer eens een ranglijst aan, maar dat is in dit geval niet bijzonder positief nieuws: de onderzoekers van Atlas concludeerden namelijk dat van alle 50 grootste gemeenten in Nederland de woondruk in Amstelveen het hoogst is. 

Wonen 18 mei 2022 14:03

DUWO: 'Door uitspraak Kronenburg hele gebied rond Schiphol op slot voor woningbouw; vliegen gaat boven wonen'

Amstelveen - Woningcorporatie DUWO is zwaar teleurgesteld door de uitspraak van de Raad van State over het niet doorgaan van studentenhuisvesting op Kronenburg in Amstelveen. 'De puur formeel juridische insteek gaat totaal voorbij aan de strijd tegen de wooncrisis in Nederland. Vliegen gaat boven wonen. De minister van Wonen en het kabinet zijn aan zet om orde op zaken te stellen,' stelt de organisatie.

Wonen 18 mei 2022 12:35

'Klap in gezicht woningzoekenden': Amstelveen moet bouw duizenden studentenwoningen cancellen

Amstelveen - Door een vernietigende uitspraak van de Raad van State mag Amstelveen geen studentenwoningen bouwen in de verouderde kantorenwijk Kronenburg. Amstelveen wilde er minimaal 2500 bouwen inclusief diverse extended stay-units, maar de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) tekende namens het ministerie beroep aan tegen de plannen in verband met vliegtuigen die over het gebied vliegen - en werd in het gelijk gesteld.