Wonen 20 mrt. 2023 07:00

BorgerSmith makelaars voert Woongeluk-gesprekken

Amstelveen - Vandaag, 20 maart, is het de Internationale dag van het Geluk. De sleutel tot een gelukkig gevoel wordt in sterke mate bepaald door trots op de eigen woning. BorgerSmith makelaars herkennen bij veel van hun klanten behoefte aan het vergroten van het eigen wooncomfort en daarmee van hun geluksgevoel. Met een Woongeluk-gesprek bieden zij de sleutel tot toekomstbestendig woongenot.

Wonen 21 feb. 2023 13:09

VvE Biesbosch plaatst 56 zonnepanelen

Amstelveen - De Vereniging van Eigenaren (VvE) van het appartementengebouw aan Biesbosch 79a-217 heeft 56 zonnepanelen op het dak geplaatst. Daarmee kunnen de eigenaren jaarlijks zo’n 17.000 kWh aan energie opwekken en besparen ze aanzienlijk op hun energiekosten. Een goed voorbeeld van verduurzaming door een VvE, vindt de gemeente.

Wonen 15 feb. 2023 11:37

Omwonenden niet gerust op forse woningbouwplannen langs Bovenkerkerweg

Amstelveen - Omwonenden van de zogenoemde 'Bovenkerkerwegzone' zijn allerminst gerust op de in hun ogen veel te forse woningbouwplannen die gemeente Amstelveen daar wil ontvouwen: vanavond (15 februari) zullen diverse omwonenden hun zorgen uiten tijdens een inspraakgelegenheid in het raadhuis (19.00 uur), waarin de Nota van Uitgangspunten centraal staat.

Wonen 2 feb. 2023 11:21

Onterecht geen woning voor zorgpersoneel en onderwijzers in Amstelveen

Amstelveen - De gemeente Amstelveen heeft vorig jaar een fout gemaakt bij de Voorrangsregeling Beroepsgroepen. De bedoeling was dat zorgpersoneel en medewerkers in het primair onderwijs voorrang zouden krijgen bij de toewijzing van een sociale huurwoning. Dit is niet gebeurd.

Wonen 26 jan. 2023 11:58

Speciale regeling woningzoekenden in leeftijd 28-34 jaar eindigt: 2023 laatste jaar

Amstelveen - Amstelveense woningzoekenden tussen de 28 en 34 jaar kunnen zich binnenkort weer aanmelden voor de Maatwerkregeling Wonen 2023. Daarmee maken zij kans op 1 van de 20 huurwoningen die sinds 2019 jaarlijks beschikbaar beschikbaar worden gesteld binnen deze speciale regeling. Wethouder Adam Elzakali meldt in een persbericht van de gemeente dat 2023 het laatste jaar is van deze maatwerkregeling, door het nieuwe puntsensysteem dat 16 januari is ingevoerd.

Wonen 17 jan. 2023 10:48

Woningbouwplannen langs Bovenkerkerweg: informatieavond voor omwonenden

Amstelveen – Er bestaan al langere tijden plannen om woningen te realiseren aan de Bovenkerkerweg, op de plek van zes deels leegstaande (kantoor-)gebouwen, tussen de Beneluxbaan en de Nesserlaan. De verschillende eigenaren hebben plannen de gebouwen te transformeren naar woningen. De gemeente houdt woensdag 18 januari een informatieavond voor omwonenden over de plannen.

Wonen 21 dec. 2022 14:58

Woningbouwplannen op bedrijventerrein Legmeer Amstelveen verder onder druk

Amstelveen - De voorgenomen ontwikkeling van bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen Zuid tot de nieuwe woon-werkwijk Nieuw Legmeer zorgt voor grote hoofdbrekers bij gemeente Amstelveen. Het oorspronkelijke plan - de versnelde realisatie van betaalbare woningen en een verplaatsing van het afvalbrengstation en de gemeentewerf - staat op losse schroeven door de energiecrisis, de mondiale logistieke problemen, hogere bouwkosten, gestegen inflatie en toegenomen rentelasten.

Wonen 19 dec. 2022 16:01

Hogere prioriteit aan verduurzamen woningen met energielabels D, E, F en G

Amstelveen - Gemeente Amstelveen gaat hogere prioriteit geven aan het verduurzamen van Amstelveense woningen met energielabels D, E, F en G, waarbij verduurzaming (met onder andere zonnepanelen) echt urgent is. Dat is het resultaat van een nadere uitwerking van een idee van GroenLinks-raadslid Gert Jan Slump.

Wonen 12 dec. 2022 09:11

Burgerbelangen Amstelveen wil woningbouw naast oude KPMG-gebouw

Amstelveen - Burgerbelangen Amstelveen (bbA) zet zich in voor een mogelijke transformatie naar wonen van het kantorengebouw langs de A9, dat op dit moment wordt gehuurd wordt Atos. Raadslid Ferry van Groeningen namens bbA zal hiertoe woensdag een motie indienen bij de behandeling van het bestemmingsplan. 

Wonen 30 nov. 2022 15:14

Meer dan 8000 gegadigden grepen naast appartement in nieuwe Amstelveense woontoren 225

Amstelveen - De ontwikkelaar van de recent opgeleverde nieuwe woontoren TwoTwoFive (225) in Amstelveen Noord heeft duizenden mensen die er een woning wilden bemachtigen moeten teleurstellen: voor de 276 appartementen schreven zich liefst 8.400 mensen in. Dat gaf ontwikkelaar Foruminvest vanmorgen aan tijdens een rondleiding in het inmiddels (nagenoeg) afgeronde wooncomplex.

Wonen 15 sep. 2022 09:47

Amstelveen is er nog steeds klaar voor, de bouw van 2500 studentenwoningen. Nu de minister nog

Amstelveen - Nadat de Raad van State eerder dit jaar de bouw van 2500 studentenwoningen in de Amstelveense wijk Kronenburg blokkeerde omdat het plan in strijd is met de regelgeving rond het Luchthaven Indelingsbesluit (LIB), heeft Amstelveen weer goede hoop dat het plan alsnog gerealiseerd kan worden nu het merkwaardige dossier onderwerp van discussie is geworden in de Tweede Kamer.