Wonen 27 sep. 2021 10:23

Woonfraude in Amstelveen

Amstelveen - Dit jaar zijn in Amstelveen tot dusver 48 eigenaren van woningen aangeschreven in verband met het strijdig gebruik van die woningen. De gemeente zet sinds dit jaar (2021) nog steviger en structureel in op het tegengaan van woonfraude en het naleven van woonregels.

Wonen 17 sep. 2021 15:45

Overeenstemming over bouw stadsvilla's en herenhuizen aan Bovenkerkerweg Amstelveen

Amstelveen - De gemeente heeft finale overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van 52 koopwoningen op het braakliggend terrein tussen Bovenkerkerweg, Noordammerlaan en Maalderij. Ontwikkelaars Trebbe Wonen en BPD|Bouwfonds Gebiedsontwikkeling gaan op deze locatie stadsvilla's en herenhuizen onder de naam 'Beauve' bouwen.

Wonen 17 sep. 2021 13:52

Actie vanuit gemeente Amstelveen: voordelig woning isoleren

Amstelveen - De gemeente start in Amstelveen Zuid in samenwerking met het Energieloket Amstelveen een isolatieactie voor woningeigenaren. De gemeente laat weten dat inwoners tegen scherpe prijzen en gunstige voorwaarden hun woning kunnen laten isoleren doordat wordt ingekocht met een grote groep huiseigenaren.

Wonen 9 sep. 2021 15:20

Buurtbewoners krijgen eerder stem bij nieuwe bouwprojecten in Amstelveen

Amstelveen - Amstelveen gooit het roer om als het gaat om nieuwe bouwinitiatieven in de gemeente die worden voorgedragen door projectontwikkelaars. De ontwikkelaars moeten voortaan eerst in gesprek met de buurt, alvorens het College van B en W gaat overwegen of een bouwproject kans van slagen heeft.

Wonen 28 jul. 2021 18:00

JobZ: Nes Vastgoed zoekt personeel

Amstelveen - Op zoek naar een baan in de buurt? Momenteel zijn diverse bedrijven in regio Amstelveen/Amsterdam op zoek naar personeel, zoals bijvoorbeeld Nes Vastgoed.

Wonen 9 jul. 2021 10:11

Geen vergunning meer nodig voor kleine bouwwerken

Amstelveen - Om de regeldruk te verlagen wil het college van B en W de vergunningplicht voor kleine bouwprojecten en verbouwingen afschaffen of vereenvoudigen. Denk hierbij aan een dakkapel, aanbouw of erfafscheiding. Hierbij moet wel worden voldaan aan bepaalde voorwaarden of welstandseisen. 

Wonen 7 jul. 2021 11:20

Voorrang voor zorgmedewerkers en leerkrachten op Amstelveense woningmarkt

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft met woningcorporatie Eigen Haard afgesproken dat dit jaar (2021) twintig sociale huurwoningen direct worden toegewezen aan medewerkers die werkzaam zijn in de zorg en het primair onderwijs. De eerste woning is inmiddels vergeven aan een Amstelveense: wethouder Rob Ellermeijer bracht de gelukkige nieuwe bewoonster dinsdag een bezoek en feliciteerde haar met de nieuwe woning.  

Advertorial Wonen 23 jun. 2021 08:00

Alles onder één dak bij woonspecialist Thuisin Piet

Amstelveen – Wie woonwinkel Thuisin Piet binnenloopt, ziet een schat aan interieur inspiratie. Verf, behang, raamdecoratie, gordijnen en vloeren. Alles is mogelijk bij dé specialist in ‘mooi wonen’. Eigenaren Matthijs van der Ree en Robert Vuijst voorzien je graag van deskundig advies. En wil je je compleet laten ontzorgen, dan wordt alles voor je geregeld, van inmeten tot eindresultaat.

Wonen 11 jun. 2021 09:38

College ziet geen toekomst meer in huidig plan voor woontoren op hoek Groenelaan/Sportlaan (Newa 2)

Amstelveen - Het huidige plan voor de realisatie van een grote woontoren aan Newa 2, op de plek van het Sakko-tankstation en de voormalige VW-garage op de hoek Sportlaan/Groenelaan, is de nek omgedraaid. Het College van B en W heeft besloten de zogenoemde quickscan voor het project niet te verlengen en heeft de projectontwikkelaar geinformeerd dat zijn huidige plan niet kansrijk is.

Wonen 28 mei 2021 12:30

Meer voorrang voor Amstelveners bij toewijzing huurwoning in eigen gemeente

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft van de Rijksoverheid iets meer ruimte gekregen om Amstelveners aan een huurwoning in de eigen gemeente te helpen. Amstelveen mag sinds kort bij 30 procent van de huisvestigingsvergunningen voorrang geven aan woningzoekenden die economisch of maatschappelijk aan Amstelveen gebonden zijn. Tot voor kort was dit 25 procent.