Wonen 9 jan. 2021 11:03

Architecte Annemarieke Peeterman woont in haar eigen ontwerp

Amstelveen - Wie over de N231 in de richting van Amstelveen rijdt, ziet aan de linkerkant nieuwe, witte kubistische woningen, gelegen aan de Lavendellaan in Westwijk. Architect Annemarieke Peeterman heeft hier een eigen woning ontworpen en gerealiseerd. Kenmerkend voor het ontwerp is de grens tussen de stedelijke omgeving en het groene platteland: een ontwerp waarbij binnen met buiten wordt verbonden. Tijd voor een kennismaking met deze veelzijdige architecte.

Wonen 21 dec. 2020 10:04

Hardere aanpak van misstanden bij kamerverhuur in Amstelveen

Amstelveen - Teveel woningen in Amstelveen worden nog altijd uitgemolken door huisjesmelkers, waarvan huurders en omwonenden vaak de dupe zijn. Zij betalen volgens de PvdA veelal de prijs van snelle winst door respectievelijk hoge huurprijzen en overlast. Een voorstel van de PvdA om misstanden bij kamerverhuur beter en harder aan te pakken werd daarom vorige week door de gemeenteraad aangenomen.

Wonen 11 dec. 2020 09:39

Amstelveen betaalt tot 50 procent mee aan een groen dak op je woning of schuur

Amstelveen -  Wegens groot succes van een eerdere (volledig opgebruikte) subsidieregeling Groen op Gebouwen in Amstelveen, is het voor inwoners en lokale bedrijven ook in 2021 en 2022 weer mogelijk om een aanvraag te doen voor een subsidiebijdrage voor een groen dak of een groene gevel. De gemeente vergoedt tot maximaal de helft van de kosten.

Wonen 4 dec. 2020 11:46

Buurtschap De Zwarte Kat fel tegen drie villa’s op plek café

Amstelveen - Het buurtschap De Zwarte Kat, gelegen in Amstelveen, blijft fel tegen de bouw van drie villa’s op de plek van het voormalige café De Zwarte Kat aan de Amsteldijk en sluit een gang naar de rechter niet uit om de ontwikkeling tegen te houden.

Wonen 4 dec. 2020 07:00

Column Geijsel Kroon: Funderingsschade

Ook rondom Amstelveen ontstaat door bodemdaling en lage grondwaterstand paalrot, palenpest en verschilzetting aan funderingen, met als gevolg een enorme (onverzekerde?) schade.

Wonen 27 nov. 2020 13:45

Coming Up: geheel nieuwe en moderne Amstelveense woonwijk Legmeer

Amstelveen - Het verouderde bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen Zuid, gelegen tussen de wijken Middenhoven en Westwijk, moet de komende jaren worden omgevormd tot een moderne nieuwe woonwijk, die met name woonkansen moet gaan bieden voor mensen met lage en middeninkomens. De gemeente hoopt voor de ontwikkeling op een substantiele bijdrage uit het Rijksbudget Woningimpuls.

Wonen 26 nov. 2020 16:31

1700 woningen in Amstelveen hebben geen bewoner (of stiekem toch wel)

Amstelveen - In onderzoek naar mogelijk criminele praktijken in leegstaande Amstelveense panden is gebleken dat er begin september dit jaar 1700 woningen bekend waren bij de gemeente waar langer dan 6 maanden niemand stond ingeschreven volgens de Basisregistratie Personen (BRP). 

Wonen 24 nov. 2020 09:42

Legmeer Amstelveen: 2157 betaalbare nieuwbouwwoningen, ook sociaal

Amstelveen - Het College van B en W wil de komende tien jaar 2157 betaalbare woningen bouwen op het te transformeren bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen Zuid. In totaal moeten er uiteindelijk tussen de 3000 en 3500 woningen in het gebied verrijzen, waarvan 20 procent in de categorie sociaal (zo'n 600). 

Wonen 12 okt. 2020 14:12

Amstelveense 'horrorflat' wordt duurzaam wooncomplex

Amstelveen - De veelbesproken Aquariusflat in de wijk Groenelaan, die de afgelopen jaren de bijnaam horrorflat kreeg, staat een volledige metamorfose en uitbreiding te wachten die in 2023 gereed moet zijn.   

Wonen 23 sep. 2020 15:35

Amstelveen komt met nieuwe actie voor aanschaf zonnepanelen

Amstelveen - Huiseigenaren in Amstelveen Noord kunnen binnenkort weer profiteren van voordeel bij de aanschaf van zonnepanelen. Gemeente Amstelveen organiseert samen met het Regionaal Energieloket een collectieve inkoopactie.