Wonen 31 okt. 2023 13:21

Opknappen en verduurzamen flat Kringloop van start

Amstelveen - Bijna negentig procent van de bewoners van een flat aan de Kringloop in Amstelveen, 168-378 in de wijk Groenelaan, heeft ingestemd met een uitgebreide opknapbeurt van hun woning en woongebouw. Dat betekent dat de werkzaamheden binnenkort starten. Eind 2024 is de klus klaar. De woningen zijn dan stukken energiezuiniger.

Wonen 30 okt. 2023 14:48

Hulp van gemeente resulteert in 165 zonnepanelen op dak van La Foresta

Amstelveen - De Vereniging van Eigenaren (VvE) van appartementencomplex La Foresta in Bovenkerk heeft 165 zonnepanelen op twee daken kunnen installeren, nadat de VvE de hulp inschakelde van gemeente Amstelveen en subsidie kreeg om een duurzaamheidsadviseur in de arm te nemen. Handig, want het verduurzamen van een appartementengebouw is complex.

Wonen 24 okt. 2023 16:56

Informatieavond ‘Hoe verduurzaam ik mijn VvE’

Amstelveen - Het verduurzamingstraject voor een Vereniging van Eigenaren (VvE) is complex. Zelfs relatief kleine en zeer voordelige maatregelen kunnen door inefficiënte besluitvorming jaren in beslag nemen. Gemeente Amstelveen ondersteunt VvE’s bij het verduurzamen en organiseert een gratis informatieavond.

Wonen 21 okt. 2023 11:05

'Eerste woningen nieuwbouwwijk Zuyderhoven Amstelveen in Q1 2024 in verkoop'

Amstelveen - Het bouwrijp maken van de grond voor nieuwbouwwijk Zuyderhoven in Amstelveen Zuid (Scheg-West) is gestart en de verkoop van de eerste woningen is al voorzien in het eerste kwartaal van 2024, met een geplande oplevering van die eerste woningen in 2025. Gisteren werd met de onthulling van het bouwbord het startsein gegeven voor de gebiedsontwikkeling van Zuyderhoven, gelegen aan de zuidelijke grens van Amstelveen (bij Westwijk).

Wonen 15 okt. 2023 07:32

Column Bianca Combee: straks onmogelijk om ergens te wonen?

Amstelveen - Het hebben van een eigen woning zal steeds duurder worden. Hier heb ik in een eerdere column al over geschreven. Maar een woning huren wordt straks ook onbetaalbaar, als je überhaupt al een huurwoning kan krijgen. Hoe komt dat toch en wat gaat er allemaal (vermoedelijk) veranderen op de woningmarkt?

Wonen 14 okt. 2023 07:21

Wakker worden met... Simon & Annemieke

Amstelveen - In de rubriek Wakker worden met Simon & Annemieke, stellen we Simon de Bruin en zijn vrouw Annemieke vijf vragen over belangrijke elementen die een goede nachtrust perfect kunnen vormgeven. In deze eerste aflevering: het kussen.

Wonen 13 okt. 2023 08:03

Interieurontwerper Britte Marcus gaat voor sober chic

Amstelveen - Het bepalen van je interieur kan een hele opgave zijn. Van het uitzoeken van de juiste materialen, het functioneel indelen van een ruimte tot de begeleiding van een complete renovatie/verbouwing. Britte Marcus is interieurontwerper en staat klaar om je volledig te ontzorgen en je interieur naar een hoger niveau te tillen. Haar stijl zorgt voor een verrassend en sfeervol interieur, met alle ruimte voor persoonlijke details.

Wonen 12 okt. 2023 07:25

Jan Best Verlichting: kwaliteit is geen toeval

Amstelveen / Aalsmeer - Al sinds 1971 is de firma Jan Best geen onbekende als het om nostalgische verlichting en meubelen gaat. Wat begon met de verkoop van oude lampen in Amsterdam bij de Negen Straatjes, is uitgegroeid tot een grote showroom van ruim 2000m2 in een oude boerderij aan de Mr. Jac. Takkade in Aalsmeer. Hier kun je al 35 jaar terecht voor originele oude lampen, meubelen, glazen en stoffen lampenkappen, maar ook voor eigen nostalgische verlichting, helemaal met de hand gemaakt in de eigen werkplaats op de boerderij. Wat je ook qua verlichting zoekt: de firma Jan Best heeft óf maakt het.

Wonen 11 okt. 2023 07:21

STUDIOJEROENDEJONG hanteert De Wet van Sinterklaas

Amstelveen / Mijdrecht - De voormalige watertoren in Mijdrecht, nu Kompastoren, valt op aan de Industrieweg. Het is de perfecte locatie voor STUDIOJEROENDEJONG, waar architectuur en interieur centraal staan en woningen en interieurs worden ontworpen als “perfect op maat gemaakte en adembenemend mooie jassen die je met trots draagt.”

Wonen 10 okt. 2023 12:54

Wettelijke verhuurperiode Olmenhof loopt af: huurders moeten hoe dan ook vertrekken

Amstelveen - Vanwege het aflopen van de wettelijke verhuurperiode voor tijdelijke bewoning, dienen huurders per 1 april 2024 de locatie van de Olmenhof, een voormalig verzorgingstehuis in de wijk Groenelaan, te hebben verlaten. Woonzorg Nederland heeft inmiddels het initiatief genomen een nieuw intramuraal zorgcomplex op de plek te ontwikkelen. Om leegstand te voorkomen zolang de bouw van dat nieuwe zorgcomplex nog niet is begonnen, wordt onderzocht of het pand gebruikt kan worden als tijdelijke opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen.

Wonen 8 okt. 2023 12:07

Weer toegang tot de woningmarkt

Amstelveen - Het is geen geheim dat de huidige problematieken op de woningmarkt zich niet alleen tot Amstelveen beperken. De hele Metropoolregio Amsterdam (MRA) kampt met dezelfde moeilijkheden. Starters komen niet meer aan de bak, de middenklasse trekt weg en ouderen hebben nauwelijks alternatieven om te verhuizen, omdat er onvoldoende betaalbare dan wel geschikte woningen zijn. De Rabobank Metropool Regio Amsterdam (MRA) signaleerde die problemen al vroeg dankzij breed onderzoek en heeft het toegankelijk maken van de woningmark inmiddels tot hoger doel verheven. 

Wonen 5 okt. 2023 12:14

Amstelveen wil liefst 4400 woningen bouwen op bedrijventerrein Legmeer (Nieuw Legmeer)

Amstelveen - Gemeente Amstelveen wil in plaats van drieduizend woningen, liefst 4.400 woningen realiseren op de locatie van bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen Zuid. Het bedrijventerrein moet worden getransformeerd naar de nieuwe woonwerkwijk 'Nieuw Legmeer' en de gemeente hoopt eind 2025 met de bouw te kunnen starten.

Wonen 3 okt. 2023 14:35

Deur weer op kier voor woningbouw Kronenburg; Amstelveen om tafel met minister

Amstelveen - De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (Hugo de Jonge) heeft gemeente Amstelveen uitgenodigd om opnieuw om tafel te gaan om alsnog mogelijkheden voor de bouw van woningen in de wijk Kronenburg te bespreken. Amstelveen heeft de uitnodiging geaccepteerd. Beide partijen hopen dat de impasse die rond de grotendeels leegstaande en verouderde kantorenwijk - gelegen onder de aanvliegroute van Schiphol - is ontstaan kan worden doorbroken, maar de partijen liggen nog wel behoorlijk ver uiteen.

Wonen 2 okt. 2023 14:38

Scholen en zorginstellingen Amstelveen zien geen ruimte voor dienstwoningen op eigen terrein

Amstelveen - Zowel scholen als zorginstellingen in Amstelveen zien - door gebrek aan ruimte en financiële middelen - geen mogelijkheden om dienstwoningen voor personeel te realiseren op eigen terrein. De gemeenteraad had het College van B en W gevraagd die mogelijkheid te onderzoeken, omdat personeel moeilijk betaalbare huisvesting kan vinden en daardoor meer dan eens uit de gemeente vertrekt om elders dichtbij huis te kunnen werken.

Wonen 15 sep. 2023 11:34

Amstelveens nieuwbouwproject Eilands' Eigen (De Scheg Oost) komt in aangepaste vorm terug

Amstelveen - Het nieuwbouwplan Eilands' Eigen in De Scheg Oost in Amstelveen, dat eerder werd gecanceld omdat er te weinig woningen waren verkocht, maakt een doorstart. In het aangepaste (concept-)plan komen er minder woningen (153 in plaats van 172), wordt het het aantal vrijstaande woningen teruggebracht ten faveure van rijwoningen en worden de middeldure koopappartementen vervangen door zogenaamde beneden-bovenwoningen met een tuin of een balkon.

Wonen 6 sep. 2023 15:46

Bijna 800 woningen in Amstelveen staan langer dan half jaar leeg

Amstelveen - In Amstelveen staan bijna 800 woningen al langer dan een half jaar leeg. Het is vanwege het grote tekort aan woningen een doorn in het oog van wethouder Adam Elzakalai (Wonen). 'We gaan actiever leegstand opsporen en ook handhaven op langdurige leegstand van woningen,'meldt hij.

Wonen 1 sep. 2023 16:28

Smeekbrief van ontwikkelaars Kronenburg Amstelveen aan landelijke politiek voor bouw studentenwoningen

Amstelveen - De ontwikkelaars van de wijk Kronenburg Amstelveen roepen, in een ultieme poging om de bouw van 2500 studentenwoningen alsnog mogelijk te maken, alle fracties van landelijke politieke partijen op om de ontwikkeling op te nemen in de verkiezingsprogramma’s voor de naderende Tweede Kamerverkiezingen. Het kabinet zette eerder een streep door de bouwplannen voor duizenden studentenwoningen op deze plek.

Wonen 30 aug. 2023 14:31

Wachttijd voor woning Eigen Haard in Amstelveen: 19 jaar

Amstelveen - Weinig florissant nieuws voor woningzoekenden in Amstelveen. Uit het jaarverslag van woningcorporatie Eigen Haard blijkt dat de (gemiddelde) wachttijd voor een huurwoning in Amstelveen in 2022 liefst 19 jaar betrof. Op de 441 woningen die vorig jaar door Eigen Haard werden verhuurd, reageerden ruim 37.000 woningzoekenden.

Wonen 11 jul. 2023 16:02

Geen perspectief voor studentenwoningen in Kronenburg Amstelveen

Amstelveen - Demissionaire ministers De Jonge en Harbers nemen een advies voor de bouw van studentenwoningen in Kronenburg niet over. Het gebied ligt al jaren braak, omdat er bouwbeperkingen gelden vanwege vliegtuiglawaai. Een topambtenaar stelde op verzoek van het Rijk een advies met verschillende oplossingen voor. Gemeente en de eigenaren van het gebied zijn teleurgesteld over deze uitkomst en gaan zich herbezinnen op de toekomst voor het gebied.