Wonen 15 mrt. 2024 09:45

'Circa kwart van WOZ-beschikkingen in Amstelveen te hoog'

[Update] Amstelveen - Hoewel de gemiddelde WOZ-waarde van woningen in Amstelveen licht daalde door een tijdelijke afkoeling van de oververhitte woningmarkt vorig jaar, is ongeveer een kwart van de WOZ-waardes in Amstelveen nog altijd te hoog, zo blijkt uit een uitgebreide data-analyse van taxatiespecialist Eerlijke WOZ. Gemeente Amstelveen stelt dat die berekening niet klopt.  

Wonen 13 mrt. 2024 15:58

Eerste woningen nieuwbouwproject Olympiade opgeleverd

Amstelveen - De eerste bewoners van koopwoningen van het nieuwbouwproject Olympiade aan de Startbaan hebben vandaag (13 maart 2024) hun sleutels gekregen. Wethouder Floor Gordon (ruimtelijke ordening) was bij het heuglijke moment aanwezig en overhandigde de sleutels aan de familie Den Hartog.

Advertorial Wonen 22 feb. 2024 11:46

Wonen in The Mayor: ruimte, rust, comfort, veiligheid en groen

Amstelveen - Ruimte, rust, comfort, veiligheid en groen; dat is wat u krijgt als u verhuist naar The Mayor. Een iconisch, residentieel vastgoedproject op de best bereikbare plek in de Randstad én op wandelafstand van het Stadshart van Amstelveen.

Wonen 16 feb. 2024 15:24

Plan voor sociale prefab-woningen in Bankras, in eerste instantie voor vluchtelingen

Amstelveen -  De gemeente heeft voor de realisatie van een sociaal wooncomplex bestaand uit ruim veertig Prefab-woningen het oog laten vallen op een braakliggend terrein tussen de Maccabiadelaan en Marathonlaan in de wijk Bankras, nabij sportpark Escapade. De gemeente wil in het prefab-complex eerst voor een periode van vijf jaar Oekraïense vluchtelingen opvangen, waarna de woningen beschikbaar komen als sociale huurwoningen voor mensen met een zorgbehoefte.

Wonen 8 feb. 2024 13:56

Gemeente Amstelveen lanceert nieuwe acties voor isolatie van woningen

Amstelveen - Om het verduurzamen van woningen gemakkelijker én voordeliger te maken voor Amstelveners gaat gemeente Amstelveen van start met een nieuwe isolatieaanpak, die gericht is op verschillende inwonersgroepen in Amstelveen. Er gaan deze maand twee isolatieacties van start.

Wonen 1 feb. 2024 14:05

Zeker geen drie, maar mogelijk wel twee woningen op locatie café De Zwarte Kat

Amstelveen - Op de locatie van café De Zwarte Kat aan de Amsteldijk Zuid in Amstelveen komen mogelijk twee nieuwe woningen, in plaats van drie. De provincie heeft gemeente Amstelveen te kennen gegeven dat de bouw van drie nieuwe woningen - een plan waar de buurt zich tegen verzette - niet is toegestaan.

Wonen 29 jan. 2024 10:30

Amstelveen promoot Hospitaverhuur: ‘Duizenden euro’s bijverdienen, zelfs met een uitkering of AOW, zonder gekort te worden. Win-win!’

Amstelveen – Gemeente Amstelveen promoot momenteel Hospitaverhuur via het project ‘Onder de pannen.’ Daarbij worden inwoners met zowel koop- als (sociale) huurwoningen erop geattendeerd dat als zij een kamer over hebben, deze kunnen verhuren en duizenden euro’s belastingvrij kunnen bijverdienen: ‘Zelfs met een uitkering of AOW, zonder gekort te worden. Win-win!,’ zo luidt de oproep.

Wonen 23 jan. 2024 11:35

Metamorfose Aquarius: van horrorflat tot paradepaardje

Amstelveen - De renovatie van de voorheen in dramatische staat verkerende Aquarius-flat in de wijk Groenelaan in Amstelveen, die de bijnaam horrorflat had, is na circa twee jaar afgerond. Nieuwe bewoners hebben inmiddels hun intrek genomen in het vernieuwde en gemoderniseerde woongebouw, dat nu het paradepaardje van de wijk is geworden.

Wonen 18 jan. 2024 09:54

Starters op Amstelveense woningmarkt tasten diep in de buidel

Amstelveen - Gemiddeld vroegen starters in Amstelveen vorig jaar een hypotheek aan van ruim 531.000 euro om een woning te financieren. Voor starters op de woningmarkt is Amstelveen daarmee een van de duurste gemeenten van Nederland, zo blijkt uit onderzoek van De Hypotheekshop. Alleen in Laren, Bloemendaal, Landsmeer en Wassenaar vroegen starters gemiddeld nog hogere hypotheken aan.

Wonen 16 jan. 2024 16:35

'Alsnog bouw honderden studentenwoningen in Kronenburg Amstelveen'

Amstelveen - Het Rijk wil samen met de gemeente Amstelveen en eigenaren in de wijk Kronenburg toch de bouw van honderden (in eerste instantie 438) studentenwoningen mogelijk maken. Demissionair ministers De Jonge en Harbers hebben de Tweede Kamer inmiddels geïnformeerd over de mogelijke ontwikkeling van de wijk Kronenburg.

Wonen 22 dec. 2023 10:53

Volgende stap in bouwproject Allemankwartier

Amstelveen – Gemeente Amstelveen heeft het ontwerpbestemmingsplan voor het bouwproject Allemankwartier in de wijk Bankras-Kostverloren ter inzage gelegd. Tegen de plannen op de locatie bestond vanaf het begin veel weerstand uit de buurt: de Stichting Allemansbelang vond de eerste plannen veel te rigoureus.

Wonen 16 dec. 2023 08:00

Wakker worden met... Simon & Annemieke (aflevering 3)

Amstelveen - In de rubriek Wakker worden met Simon & Annemieke, stellen we Simon de Bruin en zijn vrouw Annemieke vijf vragen over belangrijke elementen die een goede nachtrust perfect kunnen vormgeven. In deze derde aflevering: het dekbed.

Wonen 14 dec. 2023 15:31

Ook sociale huurwoningen in nieuwe woonwijk De Scheg Amstelveen

Amstelveen - In het middengebied van de nieuw te bouwen woonwijk De Scheg in Amstelveen komen ook sociale huurwoningen. Het bestemmingsplan maakt de bouw van 459 duurzame woningen mogelijk, waarvan circa 21 procent sociale huurwoningen. Het gaat om deelgebied Midden onder Westwijk tussen het spoortracé en de Noorddammerweg. 

Wonen 31 okt. 2023 13:21

Opknappen en verduurzamen flat Kringloop van start

Amstelveen - Bijna negentig procent van de bewoners van een flat aan de Kringloop in Amstelveen, 168-378 in de wijk Groenelaan, heeft ingestemd met een uitgebreide opknapbeurt van hun woning en woongebouw. Dat betekent dat de werkzaamheden binnenkort starten. Eind 2024 is de klus klaar. De woningen zijn dan stukken energiezuiniger.

Wonen 30 okt. 2023 14:48

Hulp van gemeente resulteert in 165 zonnepanelen op dak van La Foresta

Amstelveen - De Vereniging van Eigenaren (VvE) van appartementencomplex La Foresta in Bovenkerk heeft 165 zonnepanelen op twee daken kunnen installeren, nadat de VvE de hulp inschakelde van gemeente Amstelveen en subsidie kreeg om een duurzaamheidsadviseur in de arm te nemen. Handig, want het verduurzamen van een appartementengebouw is complex.

Wonen 24 okt. 2023 16:56

Informatieavond ‘Hoe verduurzaam ik mijn VvE’

Amstelveen - Het verduurzamingstraject voor een Vereniging van Eigenaren (VvE) is complex. Zelfs relatief kleine en zeer voordelige maatregelen kunnen door inefficiënte besluitvorming jaren in beslag nemen. Gemeente Amstelveen ondersteunt VvE’s bij het verduurzamen en organiseert een gratis informatieavond.

Wonen 21 okt. 2023 11:05

'Eerste woningen nieuwbouwwijk Zuyderhoven Amstelveen in Q1 2024 in verkoop'

Amstelveen - Het bouwrijp maken van de grond voor nieuwbouwwijk Zuyderhoven in Amstelveen Zuid (Scheg-West) is gestart en de verkoop van de eerste woningen is al voorzien in het eerste kwartaal van 2024, met een geplande oplevering van die eerste woningen in 2025. Gisteren werd met de onthulling van het bouwbord het startsein gegeven voor de gebiedsontwikkeling van Zuyderhoven, gelegen aan de zuidelijke grens van Amstelveen (bij Westwijk).

Wonen 15 okt. 2023 07:32

Column Bianca Combee: straks onmogelijk om ergens te wonen?

Amstelveen - Het hebben van een eigen woning zal steeds duurder worden. Hier heb ik in een eerdere column al over geschreven. Maar een woning huren wordt straks ook onbetaalbaar, als je überhaupt al een huurwoning kan krijgen. Hoe komt dat toch en wat gaat er allemaal (vermoedelijk) veranderen op de woningmarkt?

Wonen 14 okt. 2023 07:21

Wakker worden met... Simon & Annemieke (aflevering 1)

Amstelveen - In de rubriek Wakker worden met Simon & Annemieke, stellen we Simon de Bruin en zijn vrouw Annemieke vijf vragen over belangrijke elementen die een goede nachtrust perfect kunnen vormgeven. In deze eerste aflevering: het kussen.

Wonen 13 okt. 2023 08:03

Interieurontwerper Britte Marcus gaat voor sober chic

Amstelveen - Het bepalen van je interieur kan een hele opgave zijn. Van het uitzoeken van de juiste materialen, het functioneel indelen van een ruimte tot de begeleiding van een complete renovatie/verbouwing. Britte Marcus is interieurontwerper en staat klaar om je volledig te ontzorgen en je interieur naar een hoger niveau te tillen. Haar stijl zorgt voor een verrassend en sfeervol interieur, met alle ruimte voor persoonlijke details.

Wonen 12 okt. 2023 07:25

Jan Best Verlichting: kwaliteit is geen toeval

Amstelveen / Aalsmeer - Al sinds 1971 is de firma Jan Best geen onbekende als het om nostalgische verlichting en meubelen gaat. Wat begon met de verkoop van oude lampen in Amsterdam bij de Negen Straatjes, is uitgegroeid tot een grote showroom van ruim 2000m2 in een oude boerderij aan de Mr. Jac. Takkade in Aalsmeer. Hier kun je al 35 jaar terecht voor originele oude lampen, meubelen, glazen en stoffen lampenkappen, maar ook voor eigen nostalgische verlichting, helemaal met de hand gemaakt in de eigen werkplaats op de boerderij. Wat je ook qua verlichting zoekt: de firma Jan Best heeft óf maakt het.