STUDIOJEROENDEJONG

Interieurontwerper Jeroen de Jong van STUDIOJEROENDEJONG over dromen realiseren in een overspannen woningmarkt

Jeroen de Jong, eigenaar van STUDIOJEROENDEJONG, zit al bijna 30 jaar in het vak. Het vak gaat verder dan interieurarchitectuur en doordachte concepten, juist de rol als ‘caregiver’ is er één die talloze opdrachtgevers hem toeschrijven. Vanaf oriëntatie tot aan de oplevering is hij een betrokken partner van zakelijke en particuliere opdrachtgevers. We vroegen hem over hoe je in deze overspannen woningmarkt toch je (woon-)dromen waar kan maken.

Verhuizen of verbouwen, samen in gesprek over de grote lijnen

Een goed interieur, zowel zakelijke als particuliere, begint altijd met dromen en denken. Wat zijn mijn wensen, wat is mogelijk en wat is haalbaar? Deze vragen staan altijd centraal. Ik heb de eer als  specialist op het gebied van interieurs en interieurarchitectuur, om mijn opdrachtgevers te mogen begeleiden in het waarmaken van hun werkomgeving- en woondromen. Stuk voor stuk particulieren en ondernemers die groots durven te denken, natuurlijk binnen de kaders van (budgettaire) mogelijkheden. Natuurlijk ervaar ik dit als een hele mooie eer en een grote verantwoordelijkheid! In dit interview stel ik mijzelf graag voor en deel ik mijn visie over de totstandkoming van interieurs van grote klasse.

Overspannen woningmarkt vraagt om andere benadering

Zoals bij iedereen bekend is de woningmarkt momenteel overspannen. Het kopen van een huis is niet zo vanzelfsprekend, doorstromen is moeizaam. Woningbezitters zijn daarom vaker, na soms lange zoektochten, op zoek naar oplossingen binnen de huidige woonomgeving. Hoe kan ik in deze huidige omgeving mijn wensen en dromen toch realiseren? Dat is de vraag die centraal staat, en het antwoord daarop is simpeler dan je denkt.

In volumes denken staat aan de basis van een interieur ontwerp

Een interieurontwerper denkt in tegenstelling tot de meeste mensen in eerste instantie niet op detailniveau maar juist in volumes. Wat is het beschikbare totaalvolume, op welke manier kan dit worden ingezet en waar liggen eventueel mogelijkheden om dit volume te vergroten? Door deze vragen aan de basis te leggen ontstaan nieuwe mogelijkheden en kan de woonbehoefte, werkbehoefte of de toenemende vraag naar oplossing qua gecombineerde woon/werk-behoefte ook op de huidige plek gerealiseerd worden.

“in volume denken gaat niet altijd over het vergroten van volume, maar vaak wel over groots denken binnen de bestaande en nieuwe mogelijkheden”

Interieur ontwerp: stap voor stap jouw woon- en werkdromen realiseren

Interieurontwerpers zijn specialisten die zowel de creatieve vertaalslag kunnen maken maar daarbij nooit de procesmatige kant uit het oog verliezen. Van het denken in volumes, het beschrijven van de wensen en eisen, het vlekkenplan en daarna de schetsen, het voorlopig ontwerp en het definitief ontwerp tot aan de realisatie en oplevering van het interieur is een gebruikelijke aanpak. Door deze aanpak centraal te stellen en samen met de klanten op reis te gaan in hun unieke woonwensen, realiseren wij als specialisten omgevingen waarin mensen zich thuisvoelen, die inspireren en werken.

222 JKF_JdeJ1220_1e_HR_007-75Mb.jpg
Beeld: STUDIOJEROENDEJONG

Wil jij eens kennis maken, geïnspireerd worden en de mogelijkheden bespreken, neem dan contact op. Wil je meer lezen over onze aanpak, download dan gratis het STUDIOJEROENDEJONG whitepaper waar stap-voor-stap uitgelegd wordt hoe we van oriëntatie, naar ontwerp en realisatie komen.

Vind je het leuk om voorbeelden te zien van in deze regio gerealiseerde Amstelveense interieurs en/of Uithoornse interieurs, kijk dan op onze website.

Misschien tot binnenkort, Jeroen de Jong


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.