Gemeente Amstelveen

Internationaal feestweekend in Amstelveen

Amstelveen – Het internationale weekend van Amstelveen komt er aan. Met het Israëlische filmfestival SERET, het bekende Indiase Diwali Festival en het Japan Festival belooft het een groot buitenlands feest te gaan worden.

Amstelveen is een gemeente met een grote internationale gemeenschap. Meer dan 18 procent van de inwoners heeft een niet-Nederlandse nationaliteit. De internationale gemeenschap in Amstelveen bestaat uit 134 nationaliteiten met onder andere bijna 1600 inwoners uit Japan en meer dan 5000 uit India.

Vestigingsregio

“Met dit internationale weekend laat Amstelveen zien dat het bij uitstek een internationale én inclusieve gemeente is”, zegt wethouder Economische Zaken Floor Gordon in een persbericht van de gemeente Amstelveen. “De Metropool Regio Amsterdam is een goede vestigingsregio voor internationale bedrijven. Deze bedrijven zorgen direct en indirect, bijvoorbeeld door toeleveranciers, voor veel banen en voor economische groei. Van oudsher wonen er veel ‘internationals’ in Amstelveen, vanwege het veilige woonklimaat, internationaal onderwijs en de goede voorzieningen.”

De gemeente wil de verschillende culturen bij elkaar brengen om te leren, te ontdekken en om meer begrip te creëren. Dat is ook de reden dat de gemeente al jaren betrokken is bij het Indiase Diwali Festival en het Japan Festival. Dit jaar is daar het Israëlisch filmfestival SERET bijgekomen en kan er gesproken worden van een internationaal weekend.

 “Als college van B&W vinden wij het belangrijk dat iedereen zich thuis kan voelen in onze gemeente”, zegt Gordon. “Onze internationale inwoners, met onder meer Japanners, Indiërs en een grote Joodse gemeenschap, geven alle inwoners kansen voor culturele verrijking.”

Verbinding

Het internationale weekend moet dus gaan zorgen voor meer verbinding tussen de verschillende nationaliteiten. “We kunnen kennis maken en genieten van elkaars keuken, muziek, kunst en tradities”, zegt Gordon. “Soms leiden de verschillen tot onbegrip en verdeeldheid. Juist dáárom is dit internationale weekend met het Seret filmfestival, Diwali Festival en het Japan Festival zo bijzonder. Het biedt iedereen een uitgelezen kans om nader kennis te maken met de Joodse, de Indiase en de Japanse cultuur. Ik ben er trots op dat we in Amstelveen, samen met elkaar, diversiteit op zo'n positieve wijze vieren. Ik nodig u dan ook van harte uit om dit mee te vieren."

SERET

Het internationale weekend start op vrijdagavond 2 november met SERET, het Internationaal Israëlisch filmfestival. In de Schouwburg Amstelveen worden 5 dagen lang Israëlische films vertoond in de originele versie met Engelse ondertiteling. Het belangrijkste doel van dit festival is om de rijke Israëlische cultuur en het Israëlische leven uit te dragen. Meer informatie op: www.seret-international.org.

Foto: Gemeente Amstelveen

Diwali Festival  

Op zaterdag 3 november vanaf 12.00 uur vindt voor de tiende keer het India Diwali Festival plaats. Bezoekers kunnen tijdens het kleurrijke festival op het Stadsplein genieten van Indiaas eten, Indiase en Nederlandse muziek en dans, workshops en producten uit India. Het festival is gratis toegankelijk. Het programma zal worden afgesloten met een vuurwerkshow. Het volledige programma is te vinden via: www.diwalifestival.nl.

Foto: Gemeente Amstelveen

Japan Festival

Op zondag 4 november wordt het Internationale weekend afgesloten met het traditionele Japan Festival. Tijdens dit festival op het Stadsplein kunnen bezoekers alles te weten komen over de typisch culturele en culinaire gebruiken in Japan. Ook kan er genoten worden van Japanse muziek en diverse workshops. Het volledige programma is te vinden via: www.japanfestival.nl.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.