Internationaal toptoernooi op banen TC De Kegel

AMSTELVEEN - Tenniscentrum De Kegel staat dagelijks in het teken van de edele tennissport. Maar de komende week vormen de banen het podium voor de Amstelveen Future. Topspelers uit binnen- en buitenland spelen om een prijzenpot van $ 10.000 bij de dames en $ 15.000 bij de heren.

De Amstelveen Future maakt deel uit van een wereldwijd circuit waar de grootste talenten hun eerste stappen op de wereldranglijst zetten. Ook gearriveerde spelers met een wereldranking van rond de 300 hopen via deze toernooien (weer) te stijgen op de ranglijst. Tevens is het een goede gelegenheid voor spelers die terugkomen van blessures.

Naast bekende Nederlandse toppers als Antal van der Duim en Thomas Schoorel (weer op de weg terug van een blessure) komen er een aantal grote internationale talenten naar de Future. Meer dan 50 nationaliteiten zijn vertegenwoordigd.

De Russische Dzalamidze is de nummer 317 van de wereld en als eerste geplaatst. De eerste 18 dames vertegenwoordigen maar liefst 15 verschillende nationaliteiten. De Kazakse Klyueva (WTA 687) werd in juni 19 jaar en is de jongste van de dames die direct tot het hoofdtoernooi zijn toegelaten. Tot de eerste 18 behoren ook de Nederlandse dames Wagemaker (WTA 627) en Wikkerink (WTA 648).

Bij de heren is het deelnemersveld ijzersterk. De Belg Mertens is met zijn wereldranking van 229 als eerste geplaatst. De 28-jarige Mertens won dit jaar al twee Futures en staat op dit moment in de derde ronde van de Wimbledon kwalificatie. De eerste 10 spelers behoren allemaal tot de top 500 van de ATP lijst..

Nederland wordt vertegenwoordigd door van der Duim (finalist 2014), Lootsma en Niesten. De wildcard van de organisatie gaat naar Thomas Schoorel. De jongste speler met directe acceptatie tot het hoofdtoernooi is de net 19 jaar geworden Amerikaan Baughman. Uiteraard wordt het schema nog aangevuld met spelers uit o.a. de kwalificatie en spelers met een wildcard.

Periode: zaterdag 4 t/m zondag 12 juli 2015
Speeltijden (o.v.):

zaterdag t/m woensdag vanaf 10.00 uur
Donderdag vanaf 11.00 uur
Zaterdag 11 juli: Vanaf 12.00 uur
Zondag 12 juli: Vanaf 11.00 uur

Kijk voor de dagelijkse schema's en uitslagen op www.amstelveenfuture.nl

Op doordeweekse dagen zijn er ook wedstrijden na kantoortijd!
De toegang is gratis. Er is tevens ruime parkeergelegenheid (gratis).


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.