Jaap Maars

Internationals uit Nieuw-Zeeland en België naar Pinoké

AMSTELVEEN – Pinoké heeft voor volgend seizoen verschillende nieuwe spelers aangetrokken. De Nieuw-Zeelandse international Samantha Charlton moet het gepromoveerde eerste vrouwenteam op het hoogste niveau gaan versterken en bij de mannen zullen de Belgische international Alexander Hendrickx en de voor Nieuw-Zeeland uitkomende Jake Smith in het Amsterdamse Bos gaan hockeyen.

Pinoké schrijft op zijn website dat de 26-jarige nieuwe verdedigster Charlton 219 interlands op haar naam heeft staan. De ervaren international won vorige maand met Nieuw-Zeeland nog de Commonwealth Games.

Gestopt

Hockey.nl meldt dat de nieuwe aanwinst bij de mannen Hendrikx gedurende de afgelopen drie jaar in België landskampioen werd met Dragons. Smith was ook in de Belgische hockeycompetitie actief en kwam de afgelopen jaren uit voor Royal Herakles. Eerder werd al bekend dat de Nieuw-Zeelandse international Markus Child komend seizoen eveneens bij Pinoké in de hoofdklasse gaat hockeyen.

Ondertussen is er ook een aantal spelers bij de mannen gestopt. Naast de naar Kampong vertrekkende Derck de Vilder en de ernstig zieke Dennis Warmerdam zullen ook Joost van de Vijfeijken, Christopher Combe, Rutger Marres en Diego Arana komend seizoen niet meer voor het eerste team van Pinoké uitkomen. Manager Marc Beerendonk houdt het eveneens voor gezien.


Meer nieuws

112 vandaag 17:13

Botsing op Keizer Karelweg

Amstelveen - Op de Keizer Karelweg in Amstelveen is dinsdagmiddag een personenbusje in aanrijding gekomen met een personenauto. Het busje botste in de flank van de personenwagen.

Corona Amstelveen vandaag 15:42

Update RIVM: vier COVID-19 patiënten Amstelveen

Amstelveen - Het RIVM meldt in de laatste update rond het coronavirus (COVID-19) dat in Amstelveen de afgelopen twee weken bij vier inwoners COVID-19 besmettingen zijn vastgesteld. Van geregistreerde ziekenhuisopnames of overleden personen was geen sprake.

Algemeen vandaag 09:57

Inbraak-aanpak Amstelveen trekt de aandacht

Amstelveen - De Amstelveense aanpak om het aantal inbraken blijvend terug te dringen was gisteren voer voor het NOS Journaal. De aanpak in Amstelveen is behoorlijk succesvol; relevant nu inbrekers weer in heel het land volop actief zijn na sterk teruggelopen inbraakcijfers in de piek van de eerste coronagolf.

Algemeen gisteren 15:29

Einde bankgebouw

Amstelveen - De gevolgen van de voorgenomen verbreding van Rijksweg A9 in Amstelveen worden steeds zichtbaarder in het straatbeeld van het Oude Dorp.

Algemeen gisteren 10:20

Ergernis over 'lachgasweide' in Amsterdamse bos

Amstelveen - De enorme troep die feestgangers afgelopen weekeinde in het Amsterdamse bos achterlieten heeft kwaad bloed gezet bij veel bosgebruikers. De Zonneweide veranderde in een lachgasweide, nadat feestvierders honderden lege ballonnen en andere rotzooi achterlieten.