Internationals uit Nieuw-Zeeland en België naar Pinoké

Internationals uit Nieuw-Zeeland en België naar Pinoké Foto: Jaap Maars

AMSTELVEEN – Pinoké heeft voor volgend seizoen verschillende nieuwe spelers aangetrokken. De Nieuw-Zeelandse international Samantha Charlton moet het gepromoveerde eerste vrouwenteam op het hoogste niveau gaan versterken en bij de mannen zullen de Belgische international Alexander Hendrickx en de voor Nieuw-Zeeland uitkomende Jake Smith in het Amsterdamse Bos gaan hockeyen.


- Lees verder onder deze advertentie -

Pinoké schrijft op zijn website dat de 26-jarige nieuwe verdedigster Charlton 219 interlands op haar naam heeft staan. De ervaren international won vorige maand met Nieuw-Zeeland nog de Commonwealth Games.

Gestopt

Hockey.nl meldt dat de nieuwe aanwinst bij de mannen Hendrikx gedurende de afgelopen drie jaar in België landskampioen werd met Dragons. Smith was ook in de Belgische hockeycompetitie actief en kwam de afgelopen jaren uit voor Royal Herakles. Eerder werd al bekend dat de Nieuw-Zeelandse international Markus Child komend seizoen eveneens bij Pinoké in de hoofdklasse gaat hockeyen.

Ondertussen is er ook een aantal spelers bij de mannen gestopt. Naast de naar Kampong vertrekkende Derck de Vilder en de ernstig zieke Dennis Warmerdam zullen ook Joost van de Vijfeijken, Christopher Combe, Rutger Marres en Diego Arana komend seizoen niet meer voor het eerste team van Pinoké uitkomen. Manager Marc Beerendonk houdt het eveneens voor gezien.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties