Het Stadsplein in Amstelveen. AmstelveenZ

Inwoners Amstelveen willen een actief en afwisselend Stadsplein

Amstelveen - Begin dit jaar dachten ruim 3.000 Amstelveners en bezoekers aan het Stadshart mee over de toekomstige inrichting van het Stadsplein. De meerderheid heeft gekozen voor een plein met een actieve en afwisselende sfeer, met veel groen en natuurlijke, houten elementen. 

Ontmoeten in het groen
Wethouder Floor Gordon, Stadshart: “We zijn ontzettend blij dat er zoveel betrokken bewoners en bezoekers de moeite hebben genomen om mee te denken over de nieuwe inrichting van het Stadsplein. Dat het stadscentrum groener, bruisender en gezelliger moet worden, was al duidelijk. Maar nu weten we ook welke sfeer het centrale plein moet krijgen, namelijk actief en afwisselend, met knusse hoekjes tussen bomen om elkaar te ontmoeten. Het ontwerp voor het nieuwe plein moet een afspiegeling worden van onze groene stad, waar het fijn verblijven is.” De architect van het plein neemt de voorkeur van de bewoners mee als inspiratie en de gemeente verwacht het ontwerp binnen enkele maanden te kunnen delen.

Natuurlijke uitstraling
Meer dan 60 procent van de stemmers koos voor een actieve en afwisselende sfeer. Bijna 1.200 respondenten willen graag houten banken in plaats van stenen zitjes en overkappingen en speeltoestellen met een natuurlijke uitstraling hebben de voorkeur. De grootste uitschieter is de keuze voor een kunst- en waterelement: bijna 2.000 keer is er gekozen voor fonteintjes waar kinderen mee kunnen spelen en tussendoor kunnen lopen. De volledige uitslag van de vragenlijst is terug te vinden op het online participatieplatform van de gemeente: denkmee.amstelveen.nl.

Eerst de markt verplaatsen
Het Stadshart is volop in beweging. Denk aan de uitbreiding van de winkels aan het Rembrandthof. De gemeente kan pas aan de slag met de inrichting van het Stadsplein als de vrijdagmarkt definitief is verplaatst naar de Rembrandtweg en vóór het Rembrandthof. De voorbereidende werkzaamheden hiervoor starten in het najaar. Het doel is om in 2025 te starten met de herinrichting van het Stadsplein.

35 220224 AMV_Denk Mee_collage stadsplein.png


Meer nieuws

Sport vandaag 14:00

Uplift breidt uit met small group training: personal training met zijn vieren

Amstelveen - Al vier jaar timmeren de ‘Ralfen’ druk aan de weg met UPLIFT. Met hun high-end personal trainingsstudio aan de Amsterdamseweg helpen Ralph en Ralf hun clientèle om hen zo fit en weerbaar mogelijk te maken. Naast personal- en duo-training, breiden ze uit met small group training.

Columns vandaag 09:24

Column Geertje Visser: Overvallen

Amstelveen - Ondanks wat overvallen, autokraken, woninginbraken, jongeren die met messen zwaaiden, jongeren die met nepwapens zwaaiden (zwaaiden jongeren gewoon maar eens voor de gezelligheid, hè?) en vechtpartijen, kunnen we rustig slapen hier in Amstelveen. Amstelveners waarderen hun veiligheid namelijk meer dan mensen in andere gemeenten met meer dan 70.000 inwoners. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2023 die het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceerde. Geweldig nieuws natuurlijk, want niets zegt zoveel over veiligheid als de waardering ervan, nietwaar?

Sport gisteren 14:00

Rugbyer Enzo Fontein: 'mijn toekomst ligt in Engeland'

Amstelveen - Enzo Fontein (17) is een rugbyer bij de Amstelveense Rugbyclub ARC. Met zijn team haalde hij drie keer de NK-finale en in 2022 mochten ze de titel Nederlands Kampioen op hun naam schrijven. Begin 2024 was Enzo genomineerd voor Amstelveens talent van het jaar tijdens het Amstelveen Sportgala. Hij werd runner-up en zijn rugbyclub werd als winnaar uitgeroepen tot Vereniging van het jaar. Met zijn zeventien jaar is hij nog jong, maar dat staat zijn grootse dromen niet in de weg. Als het aan hem ligt, vertrekt hij dit schooljaar nog naar Engeland om zijn dromen te verwezenlijken.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 10:27

Fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen

Amstelveen - Visit Amstelveen en Canon organiseren deze lente een fotowedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de mooiste natuurfoto. Het voorjaar is dé tijd om er op uit te gaan in Amstelveen. Neem je smartphone en/of camera mee om de natuur vast te leggen, want je kunt er een mooie prijs mee winnen én de mooiste foto’s krijgen een plekje in een tentoonstelling in het Cobra Museum!

Algemeen 11 apr. 2024 16:03

MEAN WELL sponsort sportveldje voor Oekraïense vluchtelingen bij opvanglocatie

Amstelveen - Deze week is een multifunctionele sportveldje bij de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Kronenburg (Sonjashnik) geopend. MEAN WELL, een Taiwanees bedrijf dat sinds 2006 is gevestigd in Amstelveen, is de sponsor van het sportveldje en leverde ook bijbehorende voorzieningen, zoals goals, ballen en netten.