Inwoners en ondernemers kunnen meedenken over inrichting Nieuw Legmeer

Amstelveen - Het college van B en W van Amstelveen heeft 28 mei besloten het voorlopig ontwerp Stedenbouwkundig Plan vrij te geven voor participatie. Omwonenden van en eigenaren en ondernemers op Legmeer kunnen de komende tijd meedenken over de inrichting en functies voor de nieuwe woon-werkwijk Nieuw Legmeer.

De gemeente Amstelveen werkt aan het stedenbouwkundig plan voor Nieuw Legmeer. Een stedenbouwkundig plan is een ontwerp voor de inrichting van een stad of wijk. Het beschrijft waar gebouwen, wegen, parken en andere voorzieningen komen. Eerst maakt de gemeente een voorlopig stedenbouwkundig plan en daar kunnen belanghebbenden over meedenken. Het participatietraject start op 30 mei 2024 en duurt 4 weken. In juni organiseert de gemeente inloopavonden. Omwonenden, ondernemers en eigenaren krijgen hierover bericht.

Betrokkenheid

In een eerdere fase hebben omwonenden en ondernemers meegedacht over de Nota van Uitgangspunten voor de ontwikkeling van Nieuw Legmeer. De afgelopen jaren zijn ook de eigenaren van panden op Legmeer betrokken bij de plannen. In april 2024 stelde de gemeenteraad de herziene Ontwikkelvisie Legmeer vast. Het Stedenbouwkundig Plan is een uitwerking van de uitgangspunten uit die Ontwikkelvisie en alle opbrengst uit eerdere participatie. In het Stedenbouwkundig Plan wordt in meer detail beschreven hoe de nieuwe wijk eruit komt te zien. Het vormt een belangrijke basis voor het Omgevingsplan. Voor verantwoordelijk wethouder Floor Gordon is dit participatietraject belangrijk: “De ontwikkeling van Nieuw Legmeer wordt stap voor stap uitgevoerd en is een proces van 15 tot 20 jaar. Er gaat veel veranderen. Daarom is het van belang om omwonenden, bewoners, ondernemers en eigenaren goed te betrekken en mee te laten praten over onder andere de inrichting van de openbare ruimte zoals parken, voorzieningen zoals winkels en de uitstraling van de gebouwen.”

Definitief plan

Ook andere inwoners van Amstelveen kunnen via het online participatieplatform DenkMee.Amstelveen.nl participeren. Een enquête op het platform gaat 13 juni live. Na dit participatietraject, verwerkt de gemeente alle reacties in een participatieverslag en geeft daarbij aan wat ze overneemt in het definitieve plan. Indieners van een reactie krijgen hierover te zijner tijd bericht. Het definitieve plan wordt naar verwachting eind dit jaar aan de gemeenteraad voorgelegd.

De stukken zijn te vinden op de website van de gemeente.


Meer nieuws

Sport vandaag 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen vandaag 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

Algemeen gisteren 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.