Jaarlijkse bomenkap in Amsterdamse Bos weer van start

Jaarlijkse bomenkap in Amsterdamse Bos weer van start Foto: AmstelveenZ

Amstelveen – In het Amsterdamse Bos zullen binnenkort weer verschillende bomen worden gekapt. De zogenoemde dunningen zijn noodzakelijk voor de ontwikkeling van het bos.

Iedere winter moeten er bomen worden gekapt in het Amsterdamse Bos. Door het uitvoeren van de dunningen kan het nog jonge bos zich goed ontwikkelen tot een gezond en oud bos met grote bomen.

Ziektes

Door sommige bomen te kappen, krijgen andere bomen meer groeiruimte. Zij krijgen hierdoor meer takken en wortels en worden sterker. Sterkere stevige bomen zijn beter bestand tegen ziektes en stormen.

De bomen die moeten wijken, worden gemarkeerd en worden omgezaagd of geringd. Het dode hout van de omgezaagde bomen blijft zo veel mogelijk liggen. Hier kunnen allerlei mossen, planten en dieren van profiteren. In de eerste 25 meter langs de paden zullen de meeste stammen wel worden weggehaald.

Afgezet

Amsterdamse Bos meldt op zijn website dat de dunningen van half december 2018 tot eind februari 2019 zullen plaatsvinden op werkdagen van 7.30 tot 16.00 uur. Bij mogelijk gevaarlijke situaties zullen paden worden afgezet.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties