Jacco Eltingh is blij dat de Amstelveense 359° Laurense Tennis Academy talent partner wordt van de KNLTB. [KNLTB]

Jacco Eltingh blij met Amstelveense tennisschool

AMSTELVEEN - De KNLTB heeft de op de Kegel in Amstelveen gevestigde 359° Laurense Tennis Academy de certificering van talent partner gegeven. Hierdoor maakt de tennisschool deel uit van het landelijke netwerk van gecertificeerde tennisscholen.  

De 359° Laurense Tennis academy heeft afgelopen woensdag  tijdens de Menzis Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen (NOJK) in Den Haag de overeenkomst met de KNLTB getekend.  De samenwerking gaat vanaf september 2018 in voor de duur van één jaar.

Netwerk

Als onderdeel van een netwerk van gecertificeerde tennisscholen zal de 359° Laurense tennis Academy vanaf 1 september 2018 samen met de 7 tennisscholen voor talenten in zowel de basis- als de middelbare school leeftijd tot en met 18 jaar omringd door 25 tennisscholen, die de eerste opleiding van kinderen in de basisschoolleeftijd voor hun rekening nemen, gaan samenwerken. Een groot deel van deze tennisscholen maakt al langer deel uit van het netwerk, De 359° Laurense Tennis Academy is een van de nieuwe scholen, die is toegetreden. De Amstelveense tennisschool krijgt door de certificering een prominente rol in het opleiden van talentvolle jeugdspelers.

“De KNLTB wil met het Nederlandse toptennis weer een serieuze concurrent worden binnen het internationale toptenniscircuit en daarvoor is samenwerking met deze scholen cruciaal”, zegt de Technisch Directeur van de KNLTB in een persbericht van de tennisbond.  “Als we allemaal hetzelfde referentiekader hebben, streven we ook allemaal hetzelfde na: het opleiden van topsporters. We moeten het echt samen doen. Het is daarom fantastisch dat we met deze 32 tennisscholen de samenwerking aangaan om nog meer talentvolle jeugdspelers te laten doorstromen en begeleiden naar de absolute top. Met de niet aangesloten tennisscholen zullen we vanzelfsprekend ook onze uiterste best blijven doen om optimaal contact te onderhouden.”


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis.