Jacqueline Koops (CU) wethouder Stichtse Vecht 

AMSTELVEEN - De Amstelveense Jacqueline Koops, fractievoorzitter van de ChristenUnie en oud-wethouder, wordt wethouder in de gemeente Stichtse Vecht. De ChristenUnie-SGP bracht daar gisteren een persbericht over uit.

Stichtse Vecht
Op dit moment is Koops nog lid van de gemeenteraad van Amstelveen. Koops zal, gelijktijdig met haar beëdiging tot wethouder in de gemeente Stichtse Vecht op 19 mei,  haar functie als fractievoorzitter van de ChristenUnie Amstelveen neerleggen. De Gemeentewet staat niet toe dat één persoon zowel wethouder als raadslid is.

Bert de Pijper
Koops wordt in de Amstelveense gemeenteraad opgevolgd door Bert de Pijper, de nummer 2 van de kandidatenlijst van de ChristenUnie. Hij was eerder al vier jaar raadslid voor de ChristenUnie in Amstelveen.

Wmo
De functie in Stichtse Vecht (Mirjam van 't Veld was er burgemeester voor dat ze naar Amstelveen kwam) werd vacant nadat de toenmalige wethouder Henk van Rhee in februari jl. plotseling overleed. Zijn portefeuille behelsde de Wmo en de overheveling van de Wmo-taken, subsidiebeleid, volksgezondheid, landschap en natuur. Koops neemt al deze taken over. Haar expertise ligt volgens eigen zeggen met name in het sociale domein.

Negen jaar
Koops (45) is negen jaar verbonden aan de Amstelveense politiek. Ze was in 2006 het eerste Amstelveense ChristenUnie-raadslid ooit. In 2010 gaf zij haar baan in de advocatuur op om voltijds wethouder te worden, met maar één ChristenUnie-zetel in een gemeenteraad van 37 zetels. In april 2014 keerde Koops niet terug in de nieuwe coalitie en werd weer raadslid. Bij de ChristenUnie staat ze op dit moment op de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer, op nr 10.

Op de foto
Jacqueline Koops (CU).


Meer nieuws

Sport vandaag 14:52

Back to the Future bij NTC Amstelveen

Amstelveen - Van zondag 30 juni tot en met zondag 6 juli vinden er in Amstelveen twee grote internationale tennistoernooien plaats. 

112 vandaag 13:58

Zoekactie in Ouderkerkerplas naar 14-jarige: slachtoffer gevonden

Ouderkerk aan de Amstel - Dinsdagmiddag rond 13.00 uur is er in de Oudekerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel een zoekactie op touw gezet. De politiehelikopter en brandweerduikers zochten vanaf de straat Aan de Wind het water af omdat er een 14-jarige jongen vermist zou zijn. Het slachtoffer is inmiddels gevonden en overgebracht naar het ziekenhuis.  

Rubriek: Onderweg op de A9 vandaag 10:54

27 juni: webinar over de werkzaamheden aan de A9

Amstelveen - Op donderdag 27 juni, van 20.00 uur tot 21.30 uur, wordt er een webinar georganiseerd (digitaal) over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

Bovenkerk verandert 13 juli tijdens Zomerfeest in olympisch dorp

Amstelveen - Zaterdag 13 juli van 14.00 tot 19.00 uur vindt in het Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest in Bovenkerk plaats. Deze keer staat het feest in het teken van de Olympische Spelen. Voor één dag wordt Bovenkerk een heus olympisch dorp met o.a. leuke sportieve activiteiten voor jeugdige bezoekers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer langskomen voor Heel Bovenkerk Bakt, de braderie, de barbecue, heerlijke hapjes en drankjes en diverse optredens.

Evenementen & Activiteiten gisteren 17:32

Amstelveen Culinair 2024: Een culinair feest aan de Poeloever

Amstelveen - De zomer is begonnen en dat betekent dat het bijna tijd is voor hét fijnproevers evenement van het jaar: Amstelveen Culinair. Op zaterdag 6 juli wordt de prachtige poeloever, met uitzicht over De Poel en het Amsterdamse Bos, omgetoverd tot een culinaire ontmoetingsplaats. Dit jaar is het extra speciaal omdat het terrein nog nooit eerder voor een evenement is gebruikt. Met het mooie weer kunnen bezoekers hier genieten van de zonsondergang over De Poel.

Algemeen gisteren 13:51

Nieuwe naam ontmoetingsruimte Kastanjeflat onthuld: Kastanjehof

Amstelveen - Met trots is de nieuwe naam van de ontmoetingsruimte in de Kastanjeflat bekend gemaakt: Kastanjehof. Het naambord werd feestelijk onthuld door wethouder Marijn van Ballegooijen, waarmee de vernieuwde ontmoetingsplek officieel in gebruik is genomen.