VLN Nieuws

Jan Coevert Veer opnieuw reddende engel bij grote storing Brug Ouderkerk

Ouderkerk/Amstelveen - Het door vrijwilligers gerunde Jan Couvert Veer, het nostalgische (kabel-)pontje dat over de Amstel vaart tussen Amstelveen en Ouderkerk, is vanmiddag en vanavond opnieuw de reddende engel gebleken voor veel fietsers en wandelaars die voor een gesloten Brug Ouderkerk stonden en rivier de Amstel over moesten.

Brug Ouderkerk raakt maandagmiddag rond spitstijd opnieuw in storing en net als vorige keer was het aan de vrijwilligers van het veer te danken dat fiets- en wandelverkeer toch overgebracht kon worden. 

'Pontje valt nooit uit'

Het pontje is dus niet alleen van grote cultuur-historische waarde, maar heeft bij storingen van de brug ook een belangrijke functie. Vanmiddag stonden fietsers in rijen dik te wachten nadat Brug Ouderkerk het begeven had en het pontje bracht hen zo snel mogelijk over.

De problemen met Brug Ouderkerk zorgen voor veel onvrede bij mensen die afhankelijk zijn van de brugverbinding, die er allerminst betrouwbaarder op is geworden. De brug werd volledig nieuw gebouwd, maar kampt al sinds de ingebruikname met problemen. 'Het pontje valt nooit uit,' stelt iemand op social media.

Bedank het pontje en word donateur (5 euro per jaar)

Het Jan Coevertveer - dat vaart tussen de Brugstraat in Ouderkerk en de Amstelzijde in Amstelveen, wordt in de vaart gehouden door donateurs en vrijwilligers. In principe vaart het pontje in de zomer elke zondag van 12.30 uur tot 17.00 uur, maar ook bij calamiteiten kan het pontje dus worden ingezet. Voor een klein bedrag (5 euro per jaar) kunnen mensen donateur worden van het pontje: kijk op https://pontje.nl/

De overtocht met het pontje over de Amstel wordt ook wel omschreven als 'de mooiste minuut van Ouderkerk'.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.