Rolf Thung, Tjapko Poppens, Herbert Raat, Janneke Leegstra, Jan van Zanen, Remco Snoek, Claudio Mancinelli, Marcel van Beek, Hanny Guit en Kees Noomen

Jan van Zanen blikt met VVD-gezelschap terug op fractievoorzitterschap Kees Noomen

Amstelveen - De huidig burgemeester van Den Haag en oud-burgemeester van Amstelveen, Jan van Zanen, keerde gisteren voor even terug naar Amstelveen, voor een terugblik op het fractievoorzitterschap van Kees Noomen. Noomen zwaaide in maart na dertien jaar af als VVD-fractievoorzitter.

Noomen had zelf een groepje mensen uitgenodigd waar hij de afgelopen dertien jaar heel veel mee samenwerkte.

Van Zanen sprak bij een diner in het Oude Dorp (Buenos Aires) uit waardering te hebben voor de persoon, de ondernemer en de politicus die Noomen is, ook al gaf hij toe dat Noomen als politicus soms wel erg direct kon zijn en daarbij zijn eigen mening niet onder stoelen of banken schoof.

Huidig burgemeester Tjapko Poppens haalde de belangrijke rol aan die Noomen, hij is nog altijd raadslid, momenteel heeft als plaatsvervangend voorzitter van de raad. Oud-bestuursvoorzitter Claudio Mancinelli blikte terug op de kleurrijke persoon die Kees is en prees naast zijn humor vooral zijn ongevenaarde dossierkennis, loyaliteit en betrouwbaarheid ('een man een man, een woord een woord' ). Oud-nestor van de raad, Hans Bulsing, was voorde terugblikavond verhinderd, maar ook hij heeft jarenlang met plezier samengewerkt met Noomen.

'Gelukkig speelt Noomen (als fractievoorzitter opgevolgd door Jet Smit) de komende jaren nog enthousiast mee in het team, alleen op een andere positie in het veld. Het was dus geen afscheidsetentje, maar een gezellig samenzijn met vertrouwen in de toekomst,' meldt de partij.


Meer nieuws

112 vandaag 10:34

Vrachtwagen zakt weg op bouwterrein A9 bij Amstelveen

Amstelveen - Op het bouwterrein van de A9 bij Amstelveen is dinsdagmorgen bij werkzaamheden een vrachtwagen weggezakt en bijna gekanteld. Eén rijstrook op de A9 richting Haarlem is uit veiligheidsoverwegingen afgesloten.

Algemeen gisteren 12:00

Amstelveen op zoek naar nieuwe kinderburgemeester: wie volgt Milanka op?

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester  én naar nieuwe leden voor de Kinderraad voor het schooljaar 2024/2025. De huidige kinderburgemeester Milanka bracht daarom afgelopen week samen met wethouder Frank Berkhout een bezoek aan de groepen 6, 7 en 8 van basisschool De Linde.