Rolf Thung, Tjapko Poppens, Herbert Raat, Janneke Leegstra, Jan van Zanen, Remco Snoek, Claudio Mancinelli, Marcel van Beek, Hanny Guit en Kees Noomen

Jan van Zanen blikt met VVD-gezelschap terug op fractievoorzitterschap Kees Noomen

Amstelveen - De huidig burgemeester van Den Haag en oud-burgemeester van Amstelveen, Jan van Zanen, keerde gisteren voor even terug naar Amstelveen, voor een terugblik op het fractievoorzitterschap van Kees Noomen. Noomen zwaaide in maart na dertien jaar af als VVD-fractievoorzitter.

Noomen had zelf een groepje mensen uitgenodigd waar hij de afgelopen dertien jaar heel veel mee samenwerkte.

Van Zanen sprak bij een diner in het Oude Dorp (Buenos Aires) uit waardering te hebben voor de persoon, de ondernemer en de politicus die Noomen is, ook al gaf hij toe dat Noomen als politicus soms wel erg direct kon zijn en daarbij zijn eigen mening niet onder stoelen of banken schoof.

Huidig burgemeester Tjapko Poppens haalde de belangrijke rol aan die Noomen, hij is nog altijd raadslid, momenteel heeft als plaatsvervangend voorzitter van de raad. Oud-bestuursvoorzitter Claudio Mancinelli blikte terug op de kleurrijke persoon die Kees is en prees naast zijn humor vooral zijn ongevenaarde dossierkennis, loyaliteit en betrouwbaarheid ('een man een man, een woord een woord' ). Oud-nestor van de raad, Hans Bulsing, was voorde terugblikavond verhinderd, maar ook hij heeft jarenlang met plezier samengewerkt met Noomen.

'Gelukkig speelt Noomen (als fractievoorzitter opgevolgd door Jet Smit) de komende jaren nog enthousiast mee in het team, alleen op een andere positie in het veld. Het was dus geen afscheidsetentje, maar een gezellig samenzijn met vertrouwen in de toekomst,' meldt de partij.


Meer nieuws

Wonen vandaag 14:35

Deur weer op kier voor woningbouw Kronenburg; Amstelveen om tafel met minister

Amstelveen - De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (Hugo de Jonge) heeft gemeente Amstelveen uitgenodigd om opnieuw om tafel te gaan om alsnog mogelijkheden voor de bouw van woningen in de wijk Kronenburg te bespreken. Amstelveen heeft de uitnodiging geaccepteerd. Beide partijen hopen dat de impasse die rond de grotendeels leegstaande en verouderde kantorenwijk - gelegen onder de aanvliegroute van Schiphol - is ontstaan kan worden doorbroken, maar de partijen liggen nog wel behoorlijk ver uiteen.

112 gisteren 19:44

Steekpartij aan Orion in Middenhoven

Amstelveen - Aan Orion in de wijk In Middenhoven in Amstelveen Zuid heeft maandagavond omstreek half 8 een steekpartij plaatsgevonden.  

Wonen gisteren 14:38

Scholen en zorginstellingen Amstelveen zien geen ruimte voor dienstwoningen op eigen terrein

Amstelveen - Zowel scholen als zorginstellingen in Amstelveen zien - door gebrek aan ruimte en financiële middelen - geen mogelijkheden om dienstwoningen voor personeel te realiseren op eigen terrein. De gemeenteraad had het College van B en W gevraagd die mogelijkheid te onderzoeken, omdat personeel moeilijk betaalbare huisvesting kan vinden en daardoor meer dan eens uit de gemeente vertrekt om elders dichtbij huis te kunnen werken.

Sport gisteren 13:46

Najaarseditie 11 Parkentocht van start

Amstelveen - AmstelveenSport organiseert ook dit najaar de 11 Parkentocht. Van 3 oktober tot en met 7 november kun je elke dinsdag- en vrijdagochtend om 10.00 uur starten met wandelingen vanaf 11 verschillende plekken in Amstelveen. Samen met andere wandelaars en professionele begeleiding kun je op een laagdrempelige en gezellige manier aan je vitaliteit werken.