Jan van Zanen [Beeld: Gemeente Utrecht]

'Jan van Zanen prijst Burgerbelangen Amstelveen op online VNG-congres‘

Amstelveen – Jan van Zanen, oud-burgemeester van Amstelveen en thans burgemeester van Den Haag, heeft in zijn functie als voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) een compliment uitgedeeld.

Van Zanen noemde bbA op het Online Congres Lokale Politieke Partijen een voorbeeld van een succesvolle lokale partij, zo meldt Burgerbelangen met trots in een persbericht. Van Zanen gaf volgens bbA in het congres aan dat lokale partijen meer steun moeten krijgen in hun streven naar gelijke behandeling  ten opzichte van landelijke partijen.

Linda Roos

bbA meldt: ‘Van Zanen vertelde op het congres hoe hijzelf  als politiek bestuurder in Edam, Amstelveen, Utrecht en nu Den Haag zelf had ervaren dat lokale partijen  vaak beter in staat zijn de bewoners met de politiek te verbinden.’ Volgens bbA noemende Van Zanen de lokale Amstelveense  partij expliciet: ‘In  Amstelveen heb je Burgerbelangen Amstelveen en samen met de initiator van de partij Linda Roos bracht die partij met specifieke punten de bewoners dichter bij de  politiek.’ Jan van Zanen (VVD) en Linda Roos (oprichtster bbA) hebben altijd een goede onderlinge politieke relatie gehad.

Ook refereerde Van Zanen aan Richard de Mos van de grootse partij in Den Haag. ‘Die lokale partijen vormen nu een derde van de kiezers. Het is een macht van betekenis. Zij verdienen daarom een gelijke behandeling en het is niet fair dat de landelijke partijen subsidie krijgen en de lokale partijen  geen cent krijgen. Het is niet fair  dat de landelijke partijen financieel worden bevoordeeld ten opzichte van de lokale partijen,' zo citeert bbA.

Lees hier het persbericht van bbA.


Meer nieuws

Horeca vandaag 15:12

Einde verhaal voor legendarische Bells Club Amstelveen

Amstelveen - De legendarische Bells Club in Amstelveen gaat definitief zijn deuren sluiten. De (nacht-)club die de afgelopen jaren bekendheid genoot bij veel jongeren was in de jaren 70 en 80 de place to be voor veel Amstelveners, maar vooral ook in trek bij bekende Nederlanders en beroemdheden.

Sport vandaag 15:00

Drive-In Judolessen bij Judoschool Van Dulken: ‘Dit is echt geweldig’

Amstelveen – ‘Super! Na maanden thuiszitten zijn de kinderen enorm enthousiast en het is een prima coronaproof-concept, ook voor ouders.’ De reacties op het initiatief van Ewoud van Dulken van Judoschool Van Dulken om in de parkeergarage van de Schouwburg Drive-In Judolessen te geven zijn overweldigend.

Horeca vandaag 13:56

Terrasweer! Café Het Wapen geeft signaal af

Amstelveen - Café Het Wapen is één van de Amstelveense horecagelegenheden die vandaag een signaal afgeeft door in vol ornaat het terras buiten te zetten. 

Beauty & Mode vandaag 10:58

De Kapper neemt afscheid van filiaal Rijnstraat

Amstelveen/Amsterdam - De Kapper heeft afscheid genomen van het filiaal aan de Rijnstraat 18 in Amsterdam en gaat zich volledig richten op het filiaal aan de Stationsstraat in Amstelveen.